Cele mai mari salarii le revin profesorilor universitari cu vechime de peste 25 de ani - care vor primi salarii de baza de 5.339 de lei, in timp ce profesori care detin gradul didactic I vor primi indemnizatii de 3.470 de lei, iar institutorii cu gradul I vor beneficia de salarii de pana la 2.797 de lei, potrivit proiectului de OUG privind salarizarea personalului din sistemul bugetar.
Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar ar urma sa beneficieze de salarii cuprinse intre 1.681 lei - 3.470 de lei, astfel:
Tot in invatamantul preuniversitar, salariile de baza vor fi cuprinse intre 1.975 - 3.470 de lei pentru profesorii cu studii superioare si gradul I si intre 1.758 - 3.049 de lei pentru gradul II. Profesroii care au promovat examenul de definitivat vor primi indemnizatii cuprinse intre 1.707 - 2/920 de lei.
Cadrele didactice cu studii de scurta durata vor primi salarii astfel:
debutanti: intre 1.350 si 1.681 lei
vechime si gradatie maxima: 2.797
De majorarea salariilor vor beneficia si cadrele didactice din invatamantul primar, care urmeaza sa primeasca venituri cuprinse intre 1.619 - 1.735 de lei.
Potrivit proiectului de OUG privind salarizarea angajatilor din sistemul bugetar, personalul didactic de predare si conducere din invatamantul special urmeaza sa beneficieze de o crestere cu 15% a salariului de baza.
De asemenea, personalul didactic din invatamant va beneficia in continuare de gradatia de merit - care se acorda in proportie de 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului scolar si reprezinta 25% din salariul de baza.
Mai creste si indemnizatia pentru personalul didactic calificat de predare si conducere care isi desfasoara activitatea in localitati izolate - acesta beneficiaza de o indemnizatie de pana la 20% din salariul de baza, in raport cu zona geografic, prin aprobare a Guvernului.
De asemenea, creste cu 15% salariul de baza pentru personalul didactic de predare si conducere din invatamantul special.
Indemnizatii pentru personalul didactic ce asigura predarea simultana la cel putin 2 clase de elevi in invatamantul primar:
- pentru 2 clase de elevi, o crestere cu 2 clase de salarizare succesive celei detinute (5%);
- pentru 3 clase de elevi, o crestere cu 3 clase de salarizare succesive celei detinute (7,5%);
- pentru 4 clase de elevi, o crestere cu 4 clase de salarizare succesive celei detinute (10%).
Acelasi proiect de OUG privind salarizarea angajatilor din sistemul bugetar mai prevede si cresterea cu 10% a salariului de baza pentru personalul didactic care indeplineste functia de diriginte, invatatorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru invatamantul primar, profesorii pentru invatamantul prescolar.
Sursa:
profit.ro
Aristitel 29 Mai. 2016 20:06:14
Smekerilor ! La categoriile favorizate spuneti salarul net ascunzand sporurile iar iar la fraierii din iinvatamant ziceti brutulieducatie le datti sakarul brut !
Anda 12 Apr. 2016 15:48:15
Vechimea in campul muncii ce se intampla cu ea? Cele 6 gradatii la ce se refera exact? Sporul in inv. special la ce baza se aplica? La fel si cele de conducere? Sa nu ne trezim cu salarii mai mici decat acum sau chiar mai mici decat salariul minim pe economie. Unde lucrurile sunt neclare exista lucruri necurate la mijloc.Vetuta 12 Apr. 2016 14:56:07
Alooo....GUVERNUL.. cu sporul de vechime pentru cei care au salariul minim pe economie, nu spuneti nimic.Descideti ochi si vedeti salariul unui ingrijitor care nu mai are nici spor de vechime, nici pt conditii vatamatoare.Ghiban Ion 12 Apr. 2016 09:35:50
As vrea sa stiu daca e emisa ordonanta, ce numar are si de cand se aplica. Ce reprezinta cele 6 gradatii din cadrul fiecarei transe de vechime? Cum se diferentiaza?Experta Vasilica 12 Apr. 2016 08:16:43
Dar despre 'fraierii' care reprezinta personalul didactic auxiliar fara de care secretariatul, patrimoniul, contabilitatea, tehnica de calcul nu s-ar misca in cadrul unei institutii de invatamant, nu se spune nimic? Hei, Guvernul, specialistilor de le stiti pe toate, aratati !Gabos Mihaly 12 Apr. 2016 06:36:40
Întrebarea, nelãmurirea mea nu se referã la subiectul de mai sus la salarizare. Vã rog sã-mi clarificaþi : obþinerea gradelor didactice def./grad II/I atrage automat cu sine ºi obþinerea unor credite sau acestea se obþin numai an urma absolvãrii unor cursuri acreditate. Cred cã nu sunt singurul care se confruntã cu aceastã problemã. Cu stimãDavin Iordachescu 12 Apr. 2016 06:31:46
De ce incercati sa duceti oamenii in eroare si sa creati serante desarte?Nu exista nicio astfel deOUG Este vorba de un proiectasa cum au mai fost multe altele, pentru perioada 2017-2020. Acelasi proiect din care ati extras aceste tabele, dubleaza salariile parlamentarilor, ajubgand astfel la peste 100 milioane lei lunar, fara sporuri, diurne si alte beneficii nenumarate. Acestora din urma chiar li se vor mari. Nu e cazul insa pentru profesori.
Geta Taielup 11 Apr. 2016 15:08:25
Pentru cadrele didactice cu studii medii de specialitateeducatoare ,invatatoricare este grila?