Pricopie a declarat intr-o conferinta de presa ca dupa situatia aparuta la Scoala 10 din Capitala a cerut o intalnire cu toti inspectorii generali, generali adjuncti, directorii Caselor corpului didactic, palatelor copiilor si reprezentantii sindicatelor, cerandu-le ca in urmatoarele doua saptamani sa aiba intalniri cu toti directorii si sa discute problema fondului clasei si a modului in care acesti bani circula in scoli, ce este permis si ce nu, dar si cum sa se evite situatii de coruptie in scoli.
In videoconferinta s-a discutat si despre vanzarea de carti si auxiliare in scoli, "zona care are o dimensiune ilegala si care este sustinuta de unele edituri din Romania".
"Profesorii nu au voie sa devina agenti comerciali. Ca parinte, le cumpar din magazin, nu din scoala. Am abordat si acest subiect. Directorii au obligatia sa mearga in scoala si in toate scolile sa se discute aceasta problema", a mai explicat ministrul Educatiei.
Rermus Pricopie declara, in 16 septembrie 2013, ca in invatamant nu exista doar frauda de la examen si ca frauda si evaziune fiscala este si atunci cand cadrele didactice impun anumite materiale auxiliare, el spunand ca e "inadmisibil" sa se ceara fondul clasei, acesta fiind optiunea fiecarui parinte.
Ministrul a catalogat drept "frauda" si "evaziune fiscala" decizia unor cadre didactice de a impune elevilor materiale auxiliare.