OUG nr. 54/2015 aduce mai multe modificari in domeniul invatamantului

de Ana-Maria Tudor la 10 Nov. 2015 Exclusiv
3 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG nr. 54/2015 aduce mai multe modificari in domeniul invatamantului10Nov.2015

Deoarece domeniul invatamantului este prioritar, iar personalul din acest sector contribuie la procesul instructiv-educativ prin activitatea depusa, Executivul a decis sa publice in Monitorul Oficial o Ordonanta de Urgenta prin care ofera mai multe drepturi financiare profesorilor, dar si personalului nedidactic.

Principalele prevederi ale OUG nr.54/2015 sunt:

- cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul didactic si didactic auxiliar din invatamant se majoreaza cu 15% de la 1 decembrie 2015 fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

- cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul nedidactic din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, unitatile conexe ale invatamantului preuniversitar de stat, institutiile de invatamant superior de stat si din bibliotecile centrale universitare se majoreaza cu 15% din decembrie 2015 fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

- cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de baza de care beneficiaza personalul de la alin. (31), (61) si (62) se majoreaza cu acelasi procent de 15% din decembrie 2015 fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

OUG nr. 54/2015 privind unele masuri in domeniul invatamantului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 832 din 6 noiembrie 2015:

 Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta

Art. I. - Articolul 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 925 din 18 decembrie 2014, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu urmatorul cuprins: „(31) Incepand cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul didactic si didactic auxiliar din invatamant se majoreaza cu 15% fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.”
2. Dupa alineatul (6) se introduc doua noi alineate, alineatele (61) si (62), cu urmatorul cuprins: „(61) Incepand cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul nedidactic din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, unitatile conexe ale invatamantului preuniversitar de stat, institutiile de invatamant superior de stat si din bibliotecile centrale universitare se majoreaza cu 15% fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015. (62) De prevederile alin. (61) beneficiaza atat personalul din minister, din institutiile si unitatile aflate in subordinea sau coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, din Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, cat si personalul nedidactic din inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti.”
3. Dupa alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (71), cu urmatorul cuprins: „(71) Incepand cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de baza de care beneficiaza personalul de la alin. (31), (61) si (62) se majoreaza cu acelasi procent de 15% fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.”

Art. II. - Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pentru functia de director din cadrul institutiilor de invatamant superior, indemnizatia de conducere se stabileste la nivelul prevazut de legislatia in vigoare pentru functia de director general administrativ.

Art. III. - (1) Prin exceptie de la prevederile art. 42 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, in anul 2015, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, documentatiile tehnico-economice aferente obiectivelor, proiectelor sau categoriilor de investitii care se finanteaza, potrivit legii, din fonduri externe nerambursabile prin Programul operational sectorial Cresterea competitivitatii economice (POS CCE), aferente perioadei de programare 2007-2013, se aproba de catre ordonatorii principali de credite, indiferent de valoarea acestora
(2) Prevederea se aplica obiectivelor, proiectelor sau categoriilor de investitii care se finalizeaza astfel incat sa fie eligibile la rambursare din fonduri externe nerambursabile aferente perioadei de programare 2007-2013
(3) Ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat pot asigura prin bugetele proprii finantarea cheltuielilor aferente acestor obiective, proiecte sau categorii de investitii ai caror beneficiari sunt institutii publice sau institutii de interes public aflate in coordonare sau subordonare, finantate integral sau partial din venituri proprii.

PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA

Contrasemneaza:
Ministrul educatiei si cercetarii stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu
Ministrul finantelor publice, Eugen Orlando Teodorovici
Ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, Sevil Shhaideh
Ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice, Rovana Plumb
Ministrul fondurilor europene, Marius Nica

Bucuresti, 4 noiembrie 2015.
Nr. 54.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

invatamant salarii profesori salarii cadre didactice oug nr. 54/2015


x

Lasa un raspuns
Comentarii [3 comentarii]Adauga comentariul tau

18Nov.2015

Sanislai Daniel 18 Nov. 2015 22:42:42

Sarutmana, buna seara, o intrebare asa pe scurt daca imi permiteti, cu doua facultati, doua masterate si un doctorat ce pot sa fiu in invatamant si ce salar ar cam trebui sa am dupa 10 ani vechime. La toate aceste studii mai am in jur de 10 cursuri de perfectionare.
11Nov.2015

Sorina 11 Nov. 2015 10:12:49

Pai da, bugetul de stat nu poate suporta intradevar aceste majorari. Dar de ce poate suporta pensiile si salariile NESIMTITE ale parlamentarilor? Cine-mparte parte-si face. Putem sa spunem ca ce s-a dat, asa, din fuga calului, pentru profesori, nu sunt pomeni electorale?
11Nov.2015

Valeriu Stãnescu 11 Nov. 2015 08:15:08

Lãsați orice speranțã! Deja cei reîntorși la butoanele puterii, prin batalioanele de asalt ale zurbagiilor din strãzi, spun cã alea au fost ”pomeni electorale” și cã bugetul nu poate suporta plata acestor majorãri. Fericiți sunt masochiștii! Fericiți sunt și cei sãraci cu duhul! Vã urez un iohannism fericit!
Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit26 de Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Romana
Va oferim GRATUIT Raportul Special
26 de Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Romana


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x