Gradatie de merit 2017 - depunerea dosarelor, calendarul concursului si stabilirea punctajului

de Portal Invatamant la 11 Mai. 2017
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gradatie de merit 2017 - depunerea dosarelor, calendarul concursului si stabilirea punctajului11Mai.2017

Concursul pentru Gradatia de merit este in plina desfasurare. In perioada 8-12 mai se depun dosarele, impreuna cu actele necesare, la Inspectoratele scolare, dupa care urmeaza analiza acestora, pana pe 26 mai. Acordarea punctajului, aprobarea listelor si anuntul acestora se vor face pana pe 27 iunie. Cuantumul gradatiei de merit se determina prin aplicarea procentului de 25% la salariul de baza pentru fiecare beneficiar in parte.

Pentru concursul de gradatie de merit 2017, metodologia precizeaza in mod explicit ca la concursul pentru acordarea gradatiei de merit poate participa inclusiv personalul didactic de predare, de conducere, de indrumare si control din invatamantul preuniversitar de stat, cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata, cu o vechime in invatamantul preuniversitar de cel putin 4 ani, care in perioada 1 septembrie 2011 - 31 august 2016 a avut performante deosebite:
 
- in prevenirea si combaterea abandonului scolar si a parasirii timpurii a scolii,
- in integrarea copiilor cu nevoi speciale in invatamantul de masa,
in progresele scolare ale elevilor in risc de abandon scolar,
- in initierea si managementul unor proiecte scolare care au condus la consolidarea culturii scolaere incluzive.
 
In acelasi timp, cadrele didactice trebuie sa detina si calificativul "Foarte bine" pentru fiecare an scolar din perioada evaluata.
 
Pentru a obtine gradatia de merit sunt luate in calcul patru criterii majore al caror punctaj maxim insumat reprezinta 100 de puncte: 
 
- activitati complexe cu valoare instructiv-educativa - 70 de puncte;
- performante deosebite in inovarea didactica/manageriala - 10 puncte;
- activitati extracurriculare si implicarea in proiecte - 15 puncte;
- contributia la dezvoltarea institutionala - 5 puncte.
 
Potrivit ministerului, in cadrul criteriului activitatilor complexe cu valoare instructiv-educativa vor fi punctate si rezultatele deosebite obtinute in pregatirea prescolarilor si a elevilor din medii dezavantajate, cu cerinte educationale speciale si cu alte dificultati de invatare, precum si initierea si aplicarea unor proiecte didactice inovatoare pentru progres in invatare a fiecarui copil, inclusiv a celor aflati in risc de abandon scolar si a copiilor cu cerinte educationale speciale. 
 
De asemenea, se pot acorda puncte pentru initierea si aplicarea unor proiecte didactice inovatoare la clasele in regim simultan, pentru progres in invatare a fiecarui copil, inclusiv a celor aflati in risc de abandon scolar si a copiilor cu cerinte educationale speciale.
 
Suplimentar, in cadrul criteriului privind performante deosebite in inovarea didactica/manageriala a fost introdus un nou indicator:  elaborarea/ sustinerea de programe de formare sau de dezvoltare profesionala inovatoare pentru cadrele didactice care lucreaza cu prescolari/elevi apartinand grupurilor dezavantajate/vulnerabile.
 
Gradatia de merit se atribuie incepand cu data de 1 septembrie 2017. Personalul didactic din invatamant care beneficiaza de gradatie de merit pana la 31 august 2017 poate participa la un nou concurs.
 
Numarul maxim de gradatii care pot fi acordate reprezinta 16% din totalul posturilor didactice auxiliare, respectiv 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de indrumare si control existente la nivelul inspectoratului scolar. Potrivit prevederilor in vigoare, cuantumul gradatiei de merit se determina prin aplicarea procentului de 25% la salariul de baza pentru fiecare beneficiar in parte.

Procedura de atribuire a gradatiei de merit prin concurs specific se va desfasura conform urmatorului calendar:
 
27 - 31 martie 2017
 
- Detalierea pe criterii a fiselor (de auto)evaluare, de catre comisia paritara;
 
3-6 aprilie 2017
 
- Comunicarea fiselor de (auto)evaluare si a ponderii gradatiilor de merit pe categorii de personal didactic-auxiliar de catre inspectoratul scolar, in teritoriu ;
 
07 aprilie – 05 mai 
 
-  Candidatul intocmeste si depune la conducerea unitatii de invatamant raportul de autoevaluare a activitatii desfasurate in perioada 1 septembrie 2011 - 31 august 2016, insotit de documente doveditoare, realizat in conformitate cu fisa de (auto)evaluare aprobata de ISMB si Raportul motivat, in doua exemplare, cu punctajul completat la rubrica de (auto)evaluare
(Anexa 3 –documente necesare inscrierii la concursul pentru acordarea Gradatiei de merit 2017)
 
- Consiliul profesoral al unitatii de invatamant, pe baza dezbaterilor asupra modului in care raportul reflecta realizarile candidatului potrivit fisei de evaluare si a documentelor doveditoare, formuleaza o apreciere sintetica asupra activitatii candidatului, consemnata in procesul-verbal de sedinta. O copie dupa Procesul verbal se va depune in dosarul candidatului.
 
8-12 mai 2017
 
- directorii unitatilor de invatamant la care s-au depus dosare pentru obtinerea gradatiei de merit depun dosarele candidatilor din unitate inspectorilor pentru managementul institutional din ISMB.
 
- Directorii unitatilor de invatamant vor preda dosarele candidatilor catre inspectorii pentru management institutional, pana in data de 12 mai 2017 orele 14.30.
 
- Datele se centralizeaza de catre inspectorii pentru management institutional in aplicatia “GRADATII DE MERIT 2017”. Aplicatia este gestionata de catre Serviciul Informatizare al ISMB.
 
- Dupa introducerea datelor in aplicatie si verificarea corectitudinii si completitudinii datelor, se listeaza in 2 exemplare, acestea devenind Anexe la procesul verbal de predare/primire.
 
15-16 mai 2017
 
- inspectorii pentru management institutional de la fiecare sector depun Comisiei de evaluare listele si dosarele candidatilor care s-au inscris la concurs, dupa verificarea existentei la dosar a opisului semnat de candidat si de conducerea unitatii de invatamant, conform unui grafic anuntat ulterior.
 
16-26 mai 2017
 
- Analiza dosarelor de catre inspectorul scolar care coordoneaza disciplina, cu consultarea consiliului consultativ, si elaborarea raportului motivat referitor la activitatea candidatului in specialitate. Membrii consiliului consultativ isi asuma, prin semnatura, in procesul verbal al sedintei si in raportul motivat, evaluarea dosarelor;
 
26-29 mai 2017
 
- Comisia de evaluarea a dosarelor preia dosarele si listele cu candidatii, stabilind perioada si locatia in/la care se face evaluarea.
 
29 mai-21 iunie 2017 
 
- Verificarea dosarelor de catre Comisia de evaluarea a dosarelor;
- Analiza dosarelor de catre reprezentantii organizatiilor sindicale afiliate la federatiile sindicale, cu consemnarea observatiilor pe care acestia le au de facut in legatura cu procesul de evaluare si refacerea punctajelor, in situatia in care observatiile sunt juste; reprezentantii sindicali semneaza
fisele de (auto)evaluare;
 
- Comisia de evaluare primeste documentatia de la inspectorul care coordoneaza disciplina, pe care o examineaza, intocmeste raportul motivat si stabileste punctaje pe criterii/subcriterii si punctajul final pe care le consemneaza in fisa de (auto)evaluare (acordand punctajul ca suma a punctelor pentru fiecare criteriu din fisa de autoevaluare) pentru gradatia de merit. Membrii
comisiei de evaluare isi asuma, prin semnatura, in procesul verbal al sedintei si in raportul motivat, evaluarea dosarelor;
 
- Comisia de evaluare elaboreaza lista cuprinzand candidatii in ordinea descrescatoare a punctajelor, pe posturi si discipline/categorii de personal didactic/ didactic auxiliar. Lista astfel intocmita, asumata de toti membrii comisiei, va fi inregistrata si transmisa Consiliul de administratie al inspectoratului scolar.
 
22-27 iunie 2017
 
- in consiliul de administratie al inspectoratului scolar, presedintele comisiei prezinta propunerile de acordare a gradatiilor de merit.
 
- Consiliul de administratie aproba lista cu rezultatele candidatilor participanti la concurs, in ordinea descrescatoare a punctajului acordat, urmand ca rezultatele sa fie afisate la inspectoratul scolar.
 
27 iunie 2017 (termen)
 
- Afisarea listei la avizierul inspectoratului scolar si pe site-ul I.S.M.B.
 
29-30 iunie 2017
 
- Depunerea cererilor personalului didactic-auxiliar privind contestatia asupra punctajului acordat; cererea se depune la registratura ISMB ( Anexa 4 la prezenta procedura).
 
3-5 iulie 2017
 
- Solutionarea contestatiilor de catre comisia de contestatii, prin consemnarea punctajelor rezultate in urma reevaluarii in fisa de (auto)evaluare si asumarea acestora de catre presedintele comisiei de contestatii.
 
- Analiza dosarelor de catre reprezentantii federatiilor sindicale, cu consemnarea observatiilor pe care acestia le au de facut in legatura cu procesul de reevaluare si refacerea punctajelor, in situatia in care observatiile sunt juste, impreuna cu persoana desemnata pentru evaluare;
reprezentantii sindicali semneaza fisele de (auto)evaluare. Raport motivant
 
- Comisia de contestatii genereaza lista cuprinzand punctajele tuturor candidatilor asumata de toti membrii comisiei. Hotararea comisiei de contestatii este definitiva si poate fi contestata numai prin procedura contenciosului administrativ.
 
7 iulie 2017
 
-  Validarea rezultatelor finale ale concursului de catre consiliul de administratie al inspectoratului scolar si afisarea acestora.
 
10-11 iulie 2017
 
-  Inspectorul scolar inainteaza lista candidatilor validati catre Ministerul Educatiei Nationale, pentru emiterea ordinului ministrului, insotita de documentele conexe prevazute la art. 11 la O.M.E.C.s. nr 6161/22.12.2016.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

gradatie de merit punctaj gradatie de merit calendar gradatie de merit


x

Lasa un raspuns
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau

12Mai.2017

Gica 12 Mai. 2017 07:28:40

Evaluarea doosaruluiincazul care ai ocupat functia didactica pe disciplina care concurezi se face numai pentru perioada care ai fost pe disciplina respectiva?
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x