"Situata pe locul 564 la nivel global, Universitatea din Bucuresti este urmata in top de doua universitati membre ale Consortiului Universitaria: Universitatea 'Babes-Bolyai' din Cluj-Napoca (565) si Universitatea de Vest din Timisoara (610)", se arata intr-un comunicat al UB.
Clasamentul din 2020 evalueaza performanta a 829 de universitati din intreaga lume pentru sase domenii: stiinte sociale, stiinte umaniste, stiintele vietii, stiinte medicale, stiinte naturale si stiinte tehnice.
In ceea ce priveste domeniul stiintelor vietii, Universitatea din Bucuresti este situata in topul RUR World University Rankings by Subject pe locul 414 la nivel global, urmata la nivel national de doua universitati membre ale Consortiului Universitaria: Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca (581) si Universitatea de Vest din Timisoara (645).
De asemenea, pentru domeniul stiintelor naturale, Universitatea din Bucuresti este situata pe locul 316 global, urmata pe plan national de Universitatea de Vest din Timisoara (390) si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca (479).
"Liderul national al clasamentului general Round University Ranking - World University Rankings inca de la lansarea acestuia, din 2010, Universitatea din Bucuresti se situeaza anul acesta pe pozitia 589. Rezultatul obtinut de Universitatea din Bucuresti la editia din 2020 a clasamentului RUR World University Rankings se datoreaza in principal componentei de predare", afirma sursa citata.
Universitatea din Bucuresti este urmata in clasamentul general de Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, de Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi, de Universitatea de Vest din Timisoara, de Universitatea Politehnica din Bucuresti si de Universitatea de Medicina, Farmacie, stiinte si Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mures.
Clasamentul RUR World University Rankings analizeaza si interpreteaza date de la peste 1.100 de universitati din 82 de tari si urmareste o serie de indicatori grupati pe patru domenii cheie ale activitatii universitare: educatia, cercetarea, diversitatea internationala si sustenabilitatea financiara.