Desi admiterea la USAMVB in anul universitar 2014-2015 se desfasoara prin concurs, candidatii se intrec sa obtina unul dintre locurile puse la dispozitie pentru programele de studiu la zi, atat la licenta, cat si la masterat.
Daca prima sesiune de admitere se incheie pe 19 iulie si raman locuri neocupate, USAMVB organizeaza si cea de-a doua sesiune de admitere, in perioada 21-25 iulie.
Admiterea la studiile universitare de licenta cu frecventa din anul universitar 2014-2015 se face prin concurs, pe baza rezultatelor obtinute de candidati la examenul de
bacalaureat, singurele specializari care fac exceptie fiind Peisagistica si Medicina Veterinara.
La specializarea Peisagistica de la Facultatea de Horticultura, examenul de admitere contine si o proba de testare a abilitatilor de reprezentare grafica si a capacitatii de perceptie si vedere in spatiu.
La specializarea Medicina veterinara de la Facultatea de Medicina Veterinara examenul de admitere se va desfasura in functie de limba in care se desfasoara programul de studii, dupa cum urmeaza:
a. in limba romana: examen scris la una dintre cele doua discipline (Biologie - clasa XI si Chimie organica- capitole din clasa a X si a XI) si media de la bacalaureat
b. in limba engleza: pe baza unui dosar ce contine scrisoarea de motivatie a alegerii profesiei, adeverinte/recomandari ce atesta perioade de voluntariat in folosul comunitatii si/sau al protectiei animalelor.
Pentru studiile de masterat si cele de doctorat, metodologia de admitere variaza in functie de facultate si specializare, mai multe detalii fiind disponibile pe site-urile facultatilor. In acest an universitatea ofera 3730 locuri pentru ciclul I de studii (licenta) si 1575 locuri pentru ciclul al II-lea (master).
Oferta educationala pentru anul universitar 2014-2015 a celor 7 facultati (Agricultura, Horticultura, Zootehnie, Medicina Veterinara, Imbunatatiri funciare si ingineria mediului, Biotehnologii si Management, inginerie economica in agricultura si dezvoltare rurala) este variata si cuprinde 25 de specializari licenta, 34 studii aprofundate la nivel de masterat si Scoala doctorala in 5 domenii (agronomie, horticultura, zootehnie, medicina veterinara, biotehnologie).