O alimentatie corecta pentru micutii nostri consta in mese mai dese cu un aport scazut de grasimi, sare si zaharuri. Medicii nutritionisti recomanda in schimb cerealele, legumele si fructele, mancarea gatita acasa si lactate.
In plus, parintii trebuie sa ii incurajeze pe cei mici sa faca zilnic miscare, cel putin 30 de minute pe zi, pentru ca ii ajuta sa creasca frumos si sanatos.
Legumele acopera necesarul de vitamine si saruri minerale si ii ajuta pe micuti sa se mentina sanatos. Fie ca sunt consumate in stare naturala, in salata sau fierte, legumele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al celor mici.
Fructele asigura necesarul de glucide si aduc energie si vitalitate. De asemenea, ii ajuta pe copii sa previna infectiile si gripa si contribuie la capacitatea de concentrare si invatare.
Calciul este foarte important pentru copii, cu atat mai mult in perioada in care depun eforturi suplimentare pentru invatare si pregatire pentru lucrari, teze si examene. Pentru a avea energie in fiecare zi, cei mici pot consuma zilnic produse cereale: fulgi de ovaz, grau, musli, paine neagra sau de secara.
Datorita continutului bogat in calciu, fosfor si magneziu,
laptele participa la fortifierea intregului sistem osos al copiilor si la pastrarea dintilor sanatos.
Iaurtul si ouale ii ajuta de asemenea pe cei mici sa manance sanatosi si contribuie la capacitatea de atentie si concentrare.