Cate ore pe zi petrec micutii dvs. rezolvand temele pentru a doua zi? Cercetatorii sustin ca timpul indelungat acordat temelor pentru acasa este raspunzator pentru scaderea performantei scolare.
Elevii din invatamantul preuniversitar nu ar trebui sa petreaca mai mult de o ora rezolvand temele pentru a doua zi la scoala, este concluzia unui studiu publicat in Journal of Education Psychology, realizat de cercetatorii de la Universitatea Oviedo.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizat comportamentul a peste 7.700 de elevi din ciclul gimnazial. Respondentii au raspuns de asemenea unui test cu 24 de intrebari de cunostinte matematice si stiinte (chimie, fizica, biologie).
In urma interpretarii rezultatelor testelor, cercetatorii au realizat ca elevii care fac teme mai des si care nu sunt ajutati de parinti, obtin rezultate scolare mai bune. Aici contribuie si cunostintele de background, acumulate de elevi de la inceputul parcursului lor scolar.
Cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevii care petrec in medie 60 de minute pe zi rezolvand teme, urmati de cei care nu depasesc 100 de minute pe rezolvandu-si temele pentru a doua zi. Rezultatele cele mai slabe au fost obtinute de elevii care petrec peste doua ore zilnic scriindu-si temele, timp in care isi pierd puterea de concentrare.
"Timpul optim pe care un elev ar trebui sa-l petreaca pe zi facand teme este de 60-70 de minute", avertizeaza in urma incheierii studiului, initiatorul acestuia, profesorul Javier Suarez-Alvarez.
"Studiul nostru arata ca nu este necesar sa faci multe teme, ci sa sa faci teme in mod sistematic in ideea de a educa o disciplina de munca si de a deveni autonom, de a ajunge sa inveti singur", adauga initiatorul studiului.
Dragan Ana 31 Mar. 2015 11:32:37
Sunt de acord cu faptul ca prea multe teme date copiilor pentru acasa le scad acestora performantele scolare.Copiii nostri nu mai au copilarie,sunt sufocati de pre multe teme inca din clasele primare.Si volumul este mare si gradul de dificultatele al problemelor, de asemenea .In clasa a II -a fac deja fractii, si desi invatatoarea fiicei mele a spus despre ea ca e "f.f.isteata " ,acestea ii depasesc capacitatea de intelegere si mi se plange ca nu stie sa le rezolve.Ce ar trebui sa facem noi, parintii in cazul asta ? Sa le dam meditatii inca din clasa a II-a , la matematica ?Eu am invatat cu alte metode decat cele care se predau acum la clasa si degeaba ii explic cum stiu eu ,mai mult o derutez.Ar trebui facuta o schimbare de paradigma in invatamantul romanesc, altfel sa nu ne miram peste ani ca avem adolescenti cu depresii sau carora li se face lehamite de scoala inca din clasele gimnaziale.
Vilmaristul 31 Mar. 2015 07:48:50
oare chiar numai 60-70 min.pentruteme? chiar si la ciclul primar? nu se pot insera pauze ca la scoala?