Astfel, mai multi elevi vor participa in timpul programului scolar la sporturi electronice, disciplina in cadrul careia vor practica jocuri precum Counter-Strike, Dota 2, League of Legends.
Unitatile de invatamant in care vor fi implementate sporturile electronice vor avea sali dotate corespunzator, unde elevii vor deprinde deopotriva notiuni teoretice si practice despre jocurile video asimilate sporturilor electronice.
Elevii vor avea posibilitatea de a forma echipe scolare cu care sa participe la turnee internationale de sport electronic precum DreamHack, cel mai mare festival digital creat de suedezi si extins in 6 tari, printre care si Romania.
In prima faza, cursurile de sporturi electronice vor fi implementate in cateva scoli din Suedia. La aceste cursuri vor fi invitati comentatori si analisti celebri ai sporturilor electronice, care vor sustine cursuri si seminarii. La sfarsitul anului scolar, elevii vor da si un examen final la aceasta disciplina, in cadrul caruia liceenii vor organiza un turneu important de esports.
"Scolile trebuie ofere elevilor o mai buna educatie in privinta societatii contemporane, iar acest program reprezinta un pas important in aceasta directie. Au existat unele reprosuri si indoieli pentru ca le permitem elevilor sa se joace la calculator in timpul orelor de curs, dar vrem sa desfiintam prejudecata ca acesta ar fi un lucru rau. Mai mult, este vorba despre respectul pe care acesti tineri il merita", a declarat Ibrahim Khalifa, directorul Consiliului de Educatie si Forta de Munca din Sigtuna, Stockholm.
In materie de sport electronic, Romania este gazda unor competitii internationale de mare anvergura. Cele cinci editii DreamHack Bucharest organizate pana acum, carora li se adauga din 30 octombrie si prima editie DreamHack Cluj-Napoca, plaseaza Romania in topul primelor 5 tari cu cele mai mari evenimente esports.
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
Ema Georgescu 17 Aug. 2015 15:26:32
nu cred ca este o idee buna ca sa incurajam elevii sa stea si mai mult pe scaun cu ochii bulbucati in ecranele calculatoarelor... ar trebui sa fie incurajati sa iasa in aer liber..."Men sana in corpore sano..." sau, pentru cei care se joaca prea mult pe calculator, "Minte sanatoasa in corp sanatos"...
Ema Georgescu, http://www.examenultau.ro/