''Am organizat acest grup la Bruxelles, format din tineri care au obtinut note foarte bune la Bacalaureatul din toamna, pentru ca pe cei de la Bacalaureatul din vara Guvernul i-a premiat. Am invitat, totodata, un grup de olimpici de la Liceul Grigore Moisil pe care l-am vizitat cu putin timp in urma si m-a impresionat efortul lor si faptul ca acesti elevi deja acceseaza si fac proiecte europene.
Mi s-a parut important sa organizez acest grup de vizitare a institutiilor europene intrucat cred ca acesti copii trebuie sa stie ce oportunitati au, oportunitati pe care nici noi nu le-am avut, nici parintii sau bunicii nostri, intre care acelea de a putea circula, de a putea invata'', a argumentat eurodeputata social-democrata.
Aceasta a facut referire la programele Erasmus pentru elevi si studenti, precum si la alte programe de schimburi intre universitati care pregatesc tinerii romani pentru viata intr-un mediu multicultural.
Corina Cretu a mai aratat ca exista multe oportunitati de angajare la Comisia Europeana, la Parlamentul European, pentru cei care bineinteles au absolvit o facultate si care sunt deja pregatiti.
''Si m-am bucurat ca au putut sa vina. Sigur, le-am spus ca educatia este cel mai important pentru orice societate. Societatile bazate pe cunoastere sunt cele mai avansate din punct de vedere atat al prosperitatii, cat si al dezvoltarii. Cu toate criticile care se aduc sistemului educational romanesc, eu consider ca acesta este in continuare foarte performant, are domenii de excelenta - cum sunt medicina, IT-ul, stiintele, si sunt convinsa ca unii dintre ei pot deveni profesori sau medici foarte buni si trebuie sa faca fata competitivitatii care exista la nivel european si la nivel mondial.
Si numai prin aceste schimburi se vor putea antrena, isi vor putea depasi timiditatile si complexele de inferioritate, deoarece cu totii, cand venim intr-o tara straina, simtim aceste complexe, dar experienta mea de la Bruxelles imi arata ca nu suntem cu nimic mai prejos, ca putem discuta de la egal la egal si trebuie sa avem incredere in noi. Acest lucru trebuie dobandit de la o varsta cat mai frageda, important e ca acesti elevi si studenti deja invata ca pot sa stea la masa cu oameni din alte tari si sa discute de la egal la egal si sa inteleaga beneficiile pe care le avem ca tara membra a Uniunii Europene'', a aratat Corina Cretu.
Aceasta si-a exprimat regretul fata de faptul ca Romania este de 6 ani membra a Uniunii Europene, si-a platit toate datoriile fata de UE, dar nu a stiut sa beneficieze indeajuns atat din punct de vedere al schimburilor de experienta, cat si al fondurilor europene.