"Inca in Romania avem un decalaj foarte mare intre elevi, avem un decalaj extraordinar intre profesori, avem un decalaj si mai mare intre unitatile scolare si e necesar sa gandim cum evaluam sistemul de educatie avand aceste decalaje", a declarat Pop la un workshop.
El a mentionat ca nu sunt conditii de studii egale pentru elevi in unitati.
"Noi, la nivelul Ministerului Educatiei Nationale, am inceput rescrierea planurilor-cadru pentru invatamantul preuniversitar. Avem putini ani de la implementarea acestuia, continuam in toamna acestui an cu planurile-cadru pentru invatamantul liceal si putem spune ca, dupa 20 si ceva de ani, avem o prima etapa in rescrierea curricului national, insa este un inceput, pentru ca nu avem finalizata formarea cadrelor didactice, nu avem conditii de munca pentru profesori si de studii pentru elevi egale in orice unitate scolara din Romania", a spus ministrul Educatiei.
El a informat ca 2.600 de unitati scolare sunt in programul de reabilitare, consolidare si constructie, ca atare aproape 30% dintre unitatile scolare din Romania vor arata in urmatorii doi ani mult mai bine.
"Corpul profesoral e intre doua extreme. Avem profesori extraordinari, cu rezultate deosebite, inclusiv la olimpiadele internationale, si mai avem aproape 1,5% dintre profesori necalificati. Clar ca si aici avem cateva masuri la nivelul Ministerului Educatiei. Pe de o parte, legea salarizarii unitare care a intrat in aplicare de anul acesta, pe de alta parte, un program de formare a cadrelor didactice pe fonduri europene. 55.000 de colegi de-ai nostri vor fi formati pe noile programe scolare (...). Cele doua componente vor duce la o egalitate de sanse pentru toti elevii Romaniei. Asta ne dorim", a mai declarat Pop.
Mara 24 Oct. 2017 19:17:37
Aveti dreptate, domnule ministru! Există aceste mari decalaje...Dacă la o scoală din judetul Iasi, dintr-o clasă de a VIII-a, anul trecut școlar, doar un elev a promovat, restul au rămas corigenți, se poate spune că au fost decalaje foarte mari. În toamnă toti au promovat si acum sunt an clasa a IX-a de liceu. Asa da performanță!...Oare ce fel de anvățămant ne dorim?!