In cadrul evenimentului la care au participat peste 300 de invitati, elevii Scolii Lauder au cantat colinde si au dansat, iar la finalul ceremoniei castigatorii olimpiadelor si concursurilor nationale si internationale au primit carti si diplome.
Ceremonia a reunit elevi, profesori si parinti evrei, crestini, ortodocsi si catolici care au participat la aprinderea lumanarilor de Hanuca, festivitate din traditia evreiasca si la aprinderea bradului de Craciun.
"In urma cu 11 ani am fost in Statele Unite cand s-a sarbatorit Hanuca si Craciunul si am vazut ca presedintele SUA in 1 decembrie a iesit afara la Casa Alba si a aprins pomul de Craciun si candelabrul de Hanuca. M-am intors in Romania si i-am scris premierului Adrian Nastase ca a venit timpul sa facem acest lucru si in Romania si ma bucur ca este a XII-a editie si aprindem lumanarile de Hanuca si pomul de Craciun.
Vreau sa va spun ca este o traditie care vreau foarte mult sa continue, sa demonstram ca este o prietenie intre popoare. Vreau sa spun tuturor prietenilor care sunt prezenti astazi pentru prima oara ca cine vine prima data intre noi se intoarce si va multumesc foarte mult ca ati acceptat sa fiti alaturi de noi in aceasta seara", a declarat presedintele Fundatiei Ronald S. Lauder Romania si al Complexului Educational Lauder-Reut, Tova Ben Nun-Cherbis.
In cadrul Galei, premierul Victor Ponta a felicitat-o pentru organizarea evenimentului pe gazda serii, Tova Ben Nun-Cherbis, presedintele Fundatiei Ronald S. Lauder Romania.
"Mi-as dori ca mai multi dintre copiii din Romania si din lume sa aiba posibilitatile, mijloacele si sansele pe care le au copiii care invata la scoala Lauder. In rest, vreau sa va fac cele mai sincere urari de bine, sa spun ca apreciez foarte mult respectarea traditiilor. Stiu ca Hanuca sarbatoreste un eveniment din urma cu 2.200 de ani, cand poporul evreu si-a recastigat templul si ma gandeam de fiecare data la legenda romaneasca a mesterului Manole.
Din pacate in Romania noi de multe ori stricam noaptea ceea ce construim ziua si poate ca avem de invatat de la un popor atat de vechi si atat de special ca este bine sa reconstruiesti si e bine sa pastrezi ceea ce ai reconstruit. Este o lectie pe care daca o invata cei mai tineri s-ar putea sa o aplice mult mai bine decat noi. Cred sincer ca asemenea momente ne unesc mult mai mult decat orice alta situatie", a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul evenimentului.