Fiecare dintre cele 2 lucrari ale Kitului asigura aprofundarea si exersarea materiei pentru examenul de Titularizare Educatori, dupa cum urmeaza:
Prima lucrare din KIT, Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare Educatori - Limba si literatura romana vizeaza rezolvarea unor exercitii de gramatica si elaborarea unui eseu de 300 – 400 de cuvinte pe un subiect propus. Solicita candidatului atentie ridicata la utilizarea limbajului de specialitate, a limbii literare, la respectarea normelor de exprimare, de ortografie si de punctuatie.
Lucrarea contine 22 de subiecte rezolvate cu:
* punctul A (exercitii de Limba romana) - aici este prevazuta aplicarea elementelor de limba romana pe un text la prima vedere, care poate fi selectat atat din opera scriitorilor studiati, cat si din cea a altor autori;
* punctul B (Literatura romana) - aici este prevazuta redactarea unui eseu pe baza unei opere mentionate in programa; gasiti aici: Harap-Alb – Ion Creanga, O scrisoare pierduta, D-l Goe si Vizita – I.L. Caragiale, Hanu Ancutei – Mihail Sadoveanu, Moara cu noroc – I. Slavici, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi – Camil Petrescu, Sara pe deal, Floare albastra – Mihai Eminescu, Mezul iernei si Malul Siretului – Vasile Alecsandri, Cainele si catelul – Grigore Alexandrescu, Testament si Flori de mucigai – Tudor Arghezi, Leoaica tanara, iubirea – Nichita Stanescu.
Cea de-a doua lucrare din KIT, Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare Educatori - Pedagogie prescolara si metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative asigura pregatirea candidatului pentru rezolvarea subiectelor II si III din foaia de examen.
Lucrarea contine 22 de teste rezolvate cu:
* 22 de subiecte de Pedagogie prescolara - un subiect acesta presupune elaborarea unui eseu structurat de maximum doua pagini, cuprinzand argumente logice in sprijinul conceptului propus (de ex. educatia timpurie, mediul, factor extern al dezvoltarii personalitati, dezvoltarea psihica la varstele timpurii, proiectarea didactica, invatarea in gradinita, educatia incluziva in gradinita etc.)
Subiectul este de mare interes pentru cei intersati de titularizarea pe postul de educator.
Seriozitatea cu care este rezolvat acest subiect are o mare pondere la nota examinarii tocmai fiindca prezinta aspecte foarte importante pentru munca viitorilor educatori si demonstreaza examinatorilor gradul pregatirii candidatului.
* 22 de subiecte pentru Metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative - de asemenea de maxima importanta pentru canditatii la titularizare, vizeaza cunostintele acestuia cu privire la metodica dupa care se desfasoara activitatile educative in gradinita de copii (de ex. valoarea educativa a jocului senzorial la varsta prescolara, evaluarea in invatamanul prescolar, valoarea educativa a jocului logic la varsta prescolara, conceptul de mijloc de invatamant, rolul jocului in desfasurarea activitatilor instructiv-educative in invatamantul prescolar, metodele de invatamant utilizate in invatamantul prescolar etc.).