Examen suplinitori 2023: proba scrisa se desfasoara pe 29 august. Greselile care atrag anularea lucrarii

De Portal Invatamant
la 28 Aug. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examen suplinitori 2023: proba scrisa se desfasoara pe 29 august. Greselile care atrag anularea lucrarii28Aug.2023

Candidati inscrisi la concursul pentru suplinitori 2023 sustin marti, 29 august, proba scrisa la nivel judetean pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, in anul scolar 2023-2024.

Cu aceasta ocazie, Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea reaminteste candidatilor cum se desfasoara concursul judetean de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate- sesiunea 2023.
 
Potrivit documentului publicat pe isjvrancea.ro, accesul in salile de concurs se realizeaza pana la ora 8:15. Proba scrisa incepe la ora 9:00;

[ A aparut Agenda Cadrului Didactic pentru anul scolar 2023-2024! Cuprinde toate informatiile din noul an scolar + pagini dedicate diverselor sarcini de lucru + caricaturi inspirate din viata la catedra! Detalii AICI <<  ]
 
In intervalul orar 8:15-9:00, responsabilii de sala efectueaza instructajul candidatilor privind:
➢ modul de redactare a lucrarii scrise;
➢ modul de corectare, de catre candidati, a greselilor;
➢ modul de completare a disciplinei de concurs pe foaia tipizata;
➢ modul in care se sigileaza si se securizeaza lucrarea scrisa;
➢ modul in care se realizeaza numerotarea paginilor scrise;
➢ conditiile in care candidatii se pot retrage din examen;
➢ situatiile in care candidatii pot fi eliminati;
 

Subiecte examen suplinitori 2023


Subiectele de concurs se transmit in sali, in plicuri sigilate, de catre presedinte si secretarul comisiei din centrul de examen sau de catre membrii desemnati de presedinte, astfel incat la ora9:00 subiectele sa se poata desface in prezenta candidatilor. Pe foaia tipizata, candidatii vor completa, cu majuscule, denumirea disciplinei la care dau examen, copiind intocmai numele disciplinei de concurs din formularea subiectului primit.
 
Pentru rezolvarea subiectelor, profesorii candidati la concurs/testare au voie sa scrie numai cu cerneala sau pix de culoare albastra, iar pentru realizarea desenelor sau a graficelor pot sa foloseasca si creionul negru.
 
Candidatii care vor sa corecteze o greseala taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala, iar schemele/desenele cu o linie oblica.
 
Procedura prevede ca lucrarea va fi anulata, daca pe foile de examen – in afara spatiului care se sigileaza – vor aparea semne distinctive, numele candidatilor, numele unor scoli sau alte “nume proprii care nu au legatura stricta cu subiectul”.
 
Dupa ce termina de redactat lucrarile scrise, candidatii numeroteaza foile de concurs, numai cu cifre arabe, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta, in spatiul dedicat, indicand pagina curenta si numarul total de pagini scrise
(de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, in situatia in care candidatul a scris in total 5 pagini). Se numeroteaza toate paginile pe care candidatul a scris, inclusiv prima pagina si acelea pe care sunt scrise doar cateva randuri, partea nescrisa fiind barata de catre profesorii asistenti cu linie franta in forma literei “Z”. În sala raman cel putin 3 candidati pana la predarea ultimei lucrari.
 
Ciornele se predau separat, odata cu lucrarea scrisa, responsabilului de sala, fara sa aiba valabilitate in evaluarea lucrarii si la eventualele contestatii. Ciornele se pastreaza, in arhiva unitatii de invatamant care organizeaza concursul, timp de trei ani de zile.
 
În timpul desfasurarii probei scrise, responsabilul de sala si ceilalti profesori asistenti care supravegheaza candidatii in fiecare sala de concurs “nu discuta intre ei si nu rezolva subiectele”. Unul dintre profesorii asistenti se asaza in fata clasei, iar altul in spatele clasei “si nu au alte preocupari decat supravegherea candidatilor” .
 
Din momentul in care se deschide plicul cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau parasi sala, decat daca preda lucrarea, subiectul si semneaza de predare. În cazuri exceptionale, daca un candidat se simte rau si solicit parasirea temporara a salii, el este insotit de unul dintre profesorii asistenti pana la inapoierea in sala de concurs. In aceasta situatie, timpul alocat rezolvarii subiectelor nu se prelungeste.
 
Candidatii care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai sustine proba scrisa. 
 

Cu ce trebuie sa vina candidatii la examen

 
Pe langa pixuri sau stilouri care sa scrie cu albastru, candidatii trebuie sa se prezinte la examen cu buletinul/ carte / adeverinta de identitate sau cu pasaportul. Procedura Ministerului Educatiei prevede ca, “in mod exceptional, identitatea candidatilor se poate realiza si pe baza permisului de conducere sau a cartii de alegator”.
• Profesorii asistenti din fiecare sala de concurs vor verifica identitatea candidatilor la concurs/testare prin buletin / carte / adeverinta de identitate, pasaport sau, in mod exceptional, prin permisul de conducere sau al cartii de alegator.
• Procedura stabileste ca profesorii candidati la concurs/testare pot sa aiba in timpul probei scrise dictionare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, posta ”
 

Cu ce nu au voie sa intre candidatii in sala de concurs

 
Candidatii si profesorii asistenti nu au voie sa intre in sala de examen cu:
• carti
• caiete
• telefoane mobile
• orice mijloace de calcul si de comunicare la distanta
Este interzisa folosirea stilourilor sau a pixurilor cu cerneala care se poate sterge,
 

Ce se intampla cu candidatii surprinsi copiind la proba scrisa

 
Candidatii care in timpul probei scrise sunt surprinsi copiind, avand asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanta ori transmitand solutii cu privire la rezolvarea subiectelor sunt eliminati din concurs. Aceeasi masura se aplica si pentru orice tentativa de frauda. 
 
Profesorii asistenti incheie un proces verbal in care consemneaza eliminarea lor din concurs.
 
Candidatii eliminati din concurs pentru frauda sau tentativa de frauda nu sunt repartizati pe posturi didactice/catedre in anul scolar 2023-2024. 

[ A aparut Agenda Cadrului Didactic pentru anul scolar 2023-2024! Cuprinde toate informatiile din noul an scolar + pagini dedicate diverselor sarcini de lucru + caricaturi inspirate din viata la catedra! Detalii AICI <<  ]
 

Care sunt greselile care atrag anularea lucrarii scrise

 
Procedurile de concurs contin o lista cu greseli sau situatii care conduc la anularea lucrarilor candidatilor la concurs/testare. Concret, presedintele comisiei din centrul de concurs anuleaza lucrarile scrise in situatia in care:
• pe lucrarea scrisa nu este completata cu MAJUSCULE, denumirea disciplinei de concurs, exact ca in subiectul primit;
• in rezolvarea subiectelor candidati au folosit pixuri sau stilouri cu alta culoare decat albastru;
• numerotarea lucrarii scrise nu respecta prevederile de mai sus;
• pe lucrarile scrise se regasesc semne distinctive
 
Lucrarile scrise anulate nu se evalueaza.
 

Cum se pot retrage candidatii din concurs

 
Candidatii care renunta din proprie initiativa la concurs pot solicita anularea lucrarii, pe baza unei declaratii, si pot parasi sala dupa cel putin doua ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În situatia candidatilor retrasi din proprie initiativa din concurs, lucrarile scrise nu sunt evaluate, iar in statistici candidatii respectivi se considera retrasi.
 
Candidatii nu au dreptul de a parasi salile de concurs avand asupra lor subiecte de concurs, foi tipizate sau ciorne. 
 

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

examen suplinitori 2023concurs suplinitori 2023suplinitori 2023


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//