La nivel judetean/al municipiului Bucuresti, coordonarea organizarii, si desfasurarii simularilor nationale in anul scolar 2020-2021 este asigurata de comisia judeeana/a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, respectiv de comisia de bacalaureat judeteana /a municipiului Bucuresti.
Comisia de organizare a simularilor nationale din unitatea de invatamant se compune din:
a) presedinte: directorul unitatii de invatamant in care se desfaSoara simularea nationala in anul scolar 2020-2021;
b) vicepresedinte: un director adjunct sau un profesor din unitatea de invatamant, avand gradul didactic 1 sau II;
c) secretar: un cadru didactic din unitatea de invatamant cu abilitati de operare pe calculator/informatician;
d) membri: 1-5 cadre didactice, din unitatea de invatamant, de regula avand gradul didactic I sau II, cu abilitati de operare pe calculator;
e) asistenti: cate 1-2 cadre didactice pentru fiecare sala in care se desfasoara simularea nationala, cadre didactice care sunt incadrate in unitatea de invatamant, in care se desfasoara simularile nationale in anul scolar 2020-2021, si au alta specialitate decat cea la care se sustine proba;
f) Profesori evaluatori: cadre didactice de specialitate, de regula din unitatea de invatamant in care se desfasoara simularile nationale, cu atributii in evaluarea lucrarilor scrise.
In zilele de desfasurare a probelor scrise, prezenta presedintelui, vicepresedintelui, secretarului si a membrilor comisiei de organizare a simularilor nationale la unitatea de invatamant se asigura incepand cu intervalul orar 7:00 - 7:30. Asistentii se prezinta la unitatea de invatamant la ora 8:00, iar profesorii evaluatori la ora 14:00.
Probele din cadrul simularii nationale incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, se deschid plicurile sigilate care contin subiectul multiplicat. Accesul elevilor in soli este permis pana la ora 8:30.
Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise pentru fiecare din probele simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a este de doua ore, incepand din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui candidat.
Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise pentru fiecare din probele simularii examenului national de bacalaureat este de trei ore, incepand din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui candidat.
In situatia in care nu pot fi respectate prevederile privind activitatea de supraveghere audio-video, persoana responsabila cu derularea si monitorizarea procesului de supraveghere audio-video va fi desemnata dintre membrii comisiei de organizare a simularii examenului national din unitatea de invatamant, de catre presedintele acestei comisii.
Elaborarea si transmiterea subiectelor pentru simularile nationate este asigurata de Centrul National de Politica si Evaluare in Educatie, care are si obligatia de a informa inspectoratele scolare cu privire la procedurile aplicabile in vigoare.
La simularile nationale se utilizeaza stampila unitatii de invatamant
In organizarea si desfasurarea simularilor nationale se aplica toate prevederile legate actualizate, in vigoare, pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-Cov 2, prin urmare elevii vor purta masca pe tot parcursul simularilor.
Calendar Simulare Bacalaureat 2021:
22 martie 2021 - Limba si literatura romana - proba E.a)
23 martie 2021 - proba obligatorie a profilului - proba E.c)
24 martie 2021 - proba la alegere a profilului si specializarii - proba E.d)
25 martie 2021 - Limba si literatura materna - proba E.b)
Fiecare lucrare de la simulare este evaluata de 2 profesori evaluatori.
Rezultatele de la simularea Bacalaureatului 2021 NU se trec in catalog, decat la cererea elevului, iar contestatiile NU sunt admise.
Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral, pentru adoptarea unor măsuri care să ducă la îmbunătățirea performanțelor școlare, se arată în procedură.
Programa Simulare Bacalaureat 2021
Desfasurarea simularii probelor scrise din cadrul examenului national de bacalaureat se face in conformitate cu prevederile art. 54-61 din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2011, aprobata prin OMECTS nr. 479912010, valabila in anul scolar 2020-2021, conform art. 2 din OMEC nr. 5453/2020 si ale prezentei proceduri.
Lucia 18 Mar. 2021 16:15:01
De ce nu au toti elevii ?ansa de a da aceste simul?ri? Unde este egalitatea de ?anse daca in orasul Brasov, conducerea ISJ Bv a luat decizia de a nu organiza simularile?. Municipiul Bra?ov nu este in carantin?. Si oricat ar fi incidenta, elevii trebuie sa sustina simularile na?ionale, este in folosul lor.