Peste 80% dintre elevii covasneni care au participat la simularea examenului de
Bacalaureat, desfasurata luna aceasta, au luat note sub 5 la Matematica, iar jumatate dintre ei au picat la proba de Limba si Literatura Romana.
Potrivit rezultatelor date publicitatii joi de catre Inspectoratul Scolar Covasna, la Limba Romana promovabilitatea a fost de 48,9%, la Limba maghiara de 60,4%, la Matematica de 19,5%, iar la Istorie de 78%.
Conducerea Inspectoratului a mentionat ca rezultatele au fost mai bune decat la simularea din anul precedent scolar. Spre exemplu, la Limba Romana, rata de promovare a crescut cu 10%, la Limba Maghiara cu 18%, iar la Matematica si Istorie, cu 7%, respectiv 2%.
Conducerea Inspectoratului a precizat ca subiectele au avut un grad de dificultate mediu si a cerut tuturor unitatilor scolare sa analizeze rezultatele si sa ia masuri pentru imbunatatirea pregatirii elevilor.
La Bacalaureatul din vara acestui an rata de promovare a fost de 43,5% la nivelul judetului Covasna, cu aproape 10 procente mai mare decat anul trecut. Liceele teoretice au avut o promovabilitate de 64,3%, cele vocationale de 34,2%, iar cele tehnologice de 16,3%.
Prezenta la simulare a fost obligatorie pentru cei aproximativ 2.000 de elevi in an terminal din Covasna, urmand ca notele obtinute sa fie trecute in catalog, ca note pentru materiile la care se sustin probele.
Dupa simulare, Inspectoratul Scolar Judetean va centraliza rezultatele de la nivelul scolilor si analizele acestora, urmand ca impreuna cu profesorii, parintii si elevii sa se ia masuri acolo unde vor fi constatate vulnerabilitati. Inspectorul scolar adjunct al judetului, Radita Palela, a mai spus ca inspectorul de specialitate de la Matematica a realizat un program pe calculator,cu ajutorul caruia a acordat fiecarui elev o fisa de evaluare la sfarsitul probei, pentru a intelege unde si de ce a gresit.
"Aceste fise ne vor arata unde ne aflam ca si capacitati, la fel cum ne vor arata si restul rezultatelor de la celelalte materii. Dupa ce vom analiza, vom concepe strategia imediata, pentru ca la examenul de Bacalaureat 2014 sa facem fata cu succes. Pana atunci insa, elevii vor mai avea si Simularea Nationala din primavara anului viitor, deci inca mai este timp pentru a ne pune la punct acolo unde este nevoie", a mai spus Radita Palela.