Calculatorul in viata copilului. Cum evitati sa devina singurul instrument din procesul de invatare

De Laura Galescu
la 11 Mai. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calculatorul in viata copilului. Cum evitati sa devina singurul instrument din procesul de invatare11Mai.2017

Scolarii si prescolarii de astazi au crescut avand un calculator in casa. Au putut vedea cum parintii afla tot ce ii intereseaza cu ajutorul internetului, fie ca este vorba despre stiri, vreme, informatii de tot felul. Au crescut observand toate beneficiile pe care le ofera computerul si internetul, astfel ca nu va puteti rupe copilul de mediul virtual. Ce puteti face, insa, este sa va asigurati ca trece si prin procesul de invatare clasic, fiindca acesta ofera multe beneficii pe termen lung.

 
 

Copiii vad singuri cat de convenabil este calculatorul, insa parintii trebuie sa ii indrume sa treaca si prin procesul de invatare clasic, prin activitati de tipul aranjarea cuburilor sau constructiile LEGO, betisoare de numarat, carti de colorat si desenat, scrierea de mana si altele.
 
Unii copii invata sa scrie si sa citeasca cu jocuri de calculator mai degraba, in loc sa foloseasca mai intai carti cu imagini si cuvinte corespunzatoare fiecarei varste. Sau exista copii carora li se pune un audiobook inainte de culcare, iar parintii nu le mai citesc povesti. Calculatorul devine unul din elementele principale in procesul de invatare pentru un copil, insa nu poate inlocui afectiunea parintilor si bucuria pe care o simt copiii atunci cand intreprind activitati cu parintii lor. Parintii nu ar trebui sa lase procesul de invatare in seama calculatorului, ci sa petreaca tot mai mult timp cu proprii copii. 
 
Cea mai importanta treapta in procesul de invatare si educatie a copiiilor este interactiunea cu cei din jur. In cazul in care copiii isi petrec toata ziua in fata unui monitor, ei nu vor invata sa-si imparta lucrurile, sa-si astepte randul, si uneori nu vor cunoaste lucruri de baza, simple, precum bunele maniere. Copiii au nevoie sa interactioneze cu alti copii si adulti. Ei au nevoie sa puna mana pe obiectele pe care le descopera si sa se miste neincetat, nu sa stea in fata calculatorului.
 
Parintii pot opta pentru jocuri traditionale pentru copiii mici si carti de colorat sau cu imagini in relief, in locul jocuriloe educative online.
 
Desigur, faptul ca folosesc calculatorul de mici ii face pe copiii sa se adapteaza repede schimbarilor tehnologice, iar acest lucru le va fi cu siguranta folositor in viitor. Insa este necesar ca parintii sa isi supravegheaza copiii cand acestia utilizeaza calculatorul si sa stabileasca o limita de timp in care acestia il pot folosi.
 
Cand are nevoie copilul de propriul calculator?
 
Un copil mai mic de 10 ani poate imparti calculatorul cu parintii. Incepand cu clasa a VII-a sau a VIII-a va avea nevoie mai des de el pentru a-si rezolva temele, astfel ca poate primi un calculator propriu. Astfel va veti asigura ca va putea folosi optim calculatorul cativa ani, ca acesta va functiona cum trebuie.
 
Ce jocuri pe calculator sunt potrivite?
 
Poti sa verifici ce personaje sunt implicate in joc, care le sunt reactiile si daca jocul este potrivit pentru copil. Daca ti se pare prea agresiv, ii poti oferi alternative pe care le consideri potrivite. Incearca sa il atragi catre alte jocuri, mai degraba decat sa ii interzici sa joace un anumit joc, pentru ca atunci va avea tendinta sa se ascunda de tine atunci cand il joaca.
 
Ce limite ar trebui sa impuse in folosirea calculatorului si a jocurilor?
 
Este un lucru bun ca in jurul tehnologiei sa existe reguli impuse de parinti, dar nu exista un numar de minute stabilit ca fiind optim pentru ca cel mic sa stea in fata calculatorului. Dvs ii veti evalua cel mai bine comportamentul si veti stabili regulile.
 
Poate mai important decat aceste reguli este sa implicati copilul in activitati diverse, pentru a-i arata ca exista si alte lucruri interesante, in afara de jocurile pe calculator. Petreceti mai mult timp cu copilul, incurajati-l sa socializeze, inscrieti-l la un sport. Descoperiti impreuna cu familia locuri noi si faceti miscare in aer liber. Cititi impreuna povesti interesante.
 
Multi copii vad in jocurile video sau in petrecerea timpului in fata calculatorului o metoda de relaxare, ori il privesc ca pe un loc in care se simt in siguranta, liberi si inconjurati de prieteni. Aratati-i copilului ca poate avea aceste lucruri si in viata reala, astfel incat sa nu devina dependent de calculator.
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Note maxime la Limba Romana!

Limba Romana este una dintre materiile de baza in scoala. De aceea Notele sunt extrem de importante, mai ales la  Evaluarea Nationala si Bacalaureat.

Va oferim cele mai importane CULEGERI specifice verificarii cunostintelor de Limba Romana, de la clasa a II-a si pana la proba specifica de Bacalaureat.

Solutii moderne de Nota 10 pentru pregatirea examenelor la Limba Romana!


...Vezi AICI lista Culegerilor <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

copil dependenta computer copil calculator jocuri pe calculator copil


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Iti oferim Gratuit Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Citeste GRATUIT toate
informatiile despre
invatamantul primar,
gimnazial si liceal.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email si
primesti Raportul Gratuit


Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//