Desigur, multe scoli nici nu au calculatoare. Ca sa nu mai vorbim despre profesori de specialitate. Iar ora de informatica se poate transforma intr-o ora in care elevii nu invata mare lucru. Si-atunci, ce este de facut?
Avand calculatorul in fata si folosind lucrarea, copilul dvs. va putea sa rezolve rapid problemele elementare prin construirea unor algoritmi de prelucrare a informatiei. De asemenea, va deprinde competente digitale utile atat la scoala, cat si in timpul liber, pentru crearea diverselor proiecte cerute la alte materii.
Dar cel mai important beneficiu este ca va stapani notiunile de TIC, punand astfel baze solide pentru activitatea sa ulterioara in orice domeniu in care abilitatile digitale sunt obligatorii. (click aici pentru a vedea un model de fisa >>)
In culegere, copilul gaseste, pentru fiecare nivel:
-
notiuni teoretice explicate si exemplificate
-
probleme specifice (...detalii aici >>)
-
rezolvari practice asociate insotite de explicatiile profesorului
-
exercitii similare de rezolvat independent
-
evaluari la final de capitol.
Copilul va invata sa faca prezentari creative, sa editeze fisiere si sa le arhiveze, sa creeze fisiere grafice, constructii de algoritmi. Va sti tot ce are nevoie pentru scoala si pentru viata!
Un aspect interesant de amintit este ca in Uniunea Europeana detinem loc fruntas la viteza conexiunii la Internet, insa 81% dintre angajati nu au suficiente cunostinte digitale iar 41% sunt chiar "analfabeti digital”.
Daca asa stau lucrurile azi, evident, copiii nostri trebuie sa iasa din scoala instruiti, avand cunostinte teortice si practice temeinice in ce priveste calculatorul. Ajutati-va copilul sa invete de acum informatica!