Proiectul actualizeaza normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 pentru acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare.
Atentie! Conditia este ca venitul brut lunar pe membru de familie sa fie de maxim 250 lei.
Descarcati de AICI un model de cerere pentru acordarea ajutorului financiar Euro 200 >>
Proiectul stabileste si configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru care se ofera sprijin financiar:
- pentru desktop - procesor Dual Core sau echivalent; FSB minimum 800 MHz; frecventa procesor minimum 2.300 MHz; HDD minimum 250 GB; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; unitate DVD; monitor LCD minimum 15"; tastatura, mouse optic;
-pentru laptop - procesor minimum Dual Core sau echivalent; frecventa procesor minimum 2.000 MHz; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; HDD minimum 250 GB; diagonala minimum 15"; rezolutie minimum 1.366 x 768; DVD;
- pentru notebook sau echivalent - procesor Intel Atom sau echivalent; tip procesor minimum N450 sau echivalent; HDD SATA minimum 250 GB; RAM DDR3 minimum 1 GB; diagonala minimum 10”
Calendarul pentru acordarea ajutorului financiar pentru cumpararea de calculatoare:
17 aprilie: Depunerea cererilor pentru primirea de bonuri valorice pentru calculator
2 aprilie - 14 mai: Anchetele sociale si evaluarea cererilor de catre comisiile din unitatile si institutiile de invatamant impreuna cu comisiile de ancheta sociala
25 mai: Afisarea pe portalul Ministerului Educatiei si Cercetarii a listei nominale a beneficiarilor
26 mai: Afisarea in fiecare unitate de invatamant a listei beneficiarilor
25 - 29 mai: Depunerea contestatiilor
2 – 9 iunie: Rezolvarea contestatiilor
11 iunie: Afisarea rezultatului contestatiilor in fiecare unitate de invatamant 6 iulie: Afisarea pe portalul Ministerului Educatiei si Cercetarii a listei finale a beneficiarilor, aprobata prin ordin de ministru
6 – 27 iulie: Achizitia bonurilor valorice de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si distribuirea catre inspectoratele scolare/Universitati.
Anul trecut 4.800 de elevi au primit ajutor financiar pentru cumpararea unui calculator.
Adi 04 Mai. 2020 13:54:20
Bataie de joc, cum adica 250 lei/ membru de familie. Daca as fi in situatia asta as lua mancare la copii de 200 de euro nu calculator. Sunteti niste tampiti astia care faceti asa legi, de fapt nu ajutati decat pe tiganii care traiesc din ajutorul social. Asta nu este un ajutor pentru o persoana care munceste cinstit pe salariul minim pe economie si are si 1-2 copii scolari.Badea Adela 17 Apr. 2020 16:48:58
Scoala noastra nu are adresa de e-mail, decat un numar de fix si adresa fizica. Baiatul meu se incadra in acest program, beneficiaza de bursa sociala, dar nu pot depune cererea. Este elev in clasa a VIII-a si ar fi fost util acest program. Eu cred ca programul e facut cu dedicatie, deoarece in ultimii trei ani de cand primeste bursa sociala, nimeni niciodata nu ne-a spus despre acest program. Scolile stiu ce elevi cu situatie deosebita au si eu cred ca ar fi putut sa ii intrebe pe elevi. In plus am aflat in ultima clipa.Mihaela 09 Apr. 2020 23:03:43
Întru direct an subiect, f?r? introducere.VOI GÂNDI?I NORMAL? Cum adic? Venitul brut de maxim 250 lei brut / membru de familie e RIDICOL !!! Nu po?i tr?i cu un asemenea venit. Cine se ancadreaz? la asemenea venituri?la o familie cu 2 copii, ar ansemna un venit BRUT de 1000 lei. Tr?iesc 4 persoane cu un asemenea VENIT? Nici o mama care cre?te singur? un singur copilnu zic doi sau mai mul?i nu s-ar ancadra dac? ar fi angajat? cu un salariu min pe economie. Nu va mai umfla?i an pene sunt numai vorbe goale, defapt nu dat nimic. Sau ii ajuta?i tot pe ?iganii care tr?iesc din aloca?iile copiilor
Moldovan Ana 17 Feb. 2020 17:23:16
Ar fi bine dac? ar primi ?i cadrele didactice acest ajutor pentru achizi?ionarea unui calculator.