Astfel, incepand cu anul scolar 2019-2020, elevii care au finalizat clasa a VIII-a si opteaza pentru un domeniu tehnic vor putea candida pentru unul dintre cele 14 locuri disponibile in domeniul de pregatire mecanic, calificarea profesionala "lacatus constructii structuri aeronave".
Pe parcursul celor 3 ani de studii elevii vor primi burse lunare, iar pregatirea alaturi de specialisti cu experienta ii va ajuta sa acumuleze cunostintele teoretice si practice care sa le faciliteze obtinerea unui loc de munca, cu un venit imediat dupa absolvire.
Formarea elevilor, la sediul companiei
Formarea elevilor se va desfasura atat in unitatea de invatamant, cat si la sediul companiei. Suplimentar fata de bursele in valoare de 200 lei oferite lunar, compania va asigura si echipamentele de lucru si de protectie, examinarile de medicina a muncii, precum si alte beneficii care sa incurajeze si sa recompenseze performanta elevilor.
La finalizarea programului de 3 ani, absolventii
invatamantului dual vor obtine un certificat de calificare profesionala in meseria de lacatus constructii structuri aeronave, recunoscut in Uniunea Europeana. Ei vor putea opta pentru a obtine un loc de munca in cadrul ROMAERO S.A. pe pozitia de muncitor calificat sau pentru a-si continua parcursul educational pana la
Bacalaureat si, daca doresc, studii universitare in domeniul ingineriei aerospatiale sau in alte domenii.
Inscrierile in programul de invatamant dual vor fi deschise incepand cu luna iunie.
Aceasta forma de invataman se organizeaza pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a, respectiv a IX-a. Autoritatile educationale raspund de asigurarea resurselor umane si financiare si organizeaza formarea teoretica tehnica din scoala (1-2 zile de studiu pe saptamana), iar angajatorul trebuie sa ofere resursele umane si financiare si sa organizeze formarea practica, de la locul de munca (3-4 zile). La final, elevii stiu o meserie si o parte dintre ei sunt angajati chiar in companiile in care au studiat.