Pentru a servi un pranz cald, elevii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar intre 12-14 lei, pentru o portie de mancare sanatoasa, gatita de maestri alesi de Catalin Scarlatescu, bucatarul emisiunii Master Chef.
Noua cantina scolara este amplasata in incinta liceului Jean Monnet si a fost construita in timpul vacantei de vara. Aceasta face parte dintr-un program de "smart eating", asemanator celui din Marea Britanie.
Proiectul pilot, finantat de parintii elevilor care studiaza la Jean Monnet, include o sala de mese cu o bucatarie si o sala de clasa, cu scopul de a-i determina pe copii sa renunte la mancarea de tip fast-food, chipsuri si alte alimente de la chiosc.
Prin acest program, Maestrul bucatar doreste sa aduca in scolile din Romania modelul impus in 2005 de faimosul chef britanic Jamie Oliver.
"Vreau sa propun un nou sistem de alimentatie pentru elevi si studenti, denumit sugestiv smart eating. Am mare incredere in acest proiect, pe care imi doresc sa il extind si in alte scoli, mai ales ca la reusita lui, cred eu, contribuie si colaborarea pe care o am cu specialisti in nutritie, pentru un meniu din care vor face parte exclusiv preparate sanatoase, gatite cu ingrediente si tehnici potrivite", a explicat bucatarul de la Master Chef.
Ideea cantinei scolare a pornit din initiativa parintilor unor elevi ai scolii, pentru a crea spatiu, astfel incat copiii lor sa invete dimineata si nu dupa-amiaza, cum era programul normal. Din iunie 2013, au inchiriat din Germania mai multe module, pe care le-au asamblat langa terenul de fotbal al liceului, sub forma unei sali de clasa, a unei cantine si a unei bucatarii. Pentru acestea, parintii si firma bucatarului platesc 3.000 de euro lunar, iar mobilierul scolar a fost cumparat de Primaria Sectorului 1 din Bucuresti.