De ce sa iti trimiti copilul sa invete in Occident? Cum obtii o bursa la o scoala de elita

de Ion Andreea la 06 Mai. 2015
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa iti trimiti copilul sa invete in Occident? Cum obtii o bursa la o scoala de elita06Mai.2015

Te-ai gandit ce va face copilul tau cand va fi mare? Cum se va descurca in jungla economica, daca va fi pregatit sa faca fata provocarilor, daca va stii sa sesizeze oportunitatile, sa isi croiasca propriul drum? Pe noi, scoala nu ne-a pregatit pentru trecerea de la comunism la capitalismul salbatic, pentru curbele de sacrificiu, pentru criza si abundenta pe credit. Ne-am adaptat din mers, am improvizat, am invatat mai mult de la "scoala vietii" decat pe bancile scolii cum sa ne descurcam intr-un prezent instabil si cu perspectiva unui viitor imprevizibil.

Pentru copiii nostri, exista o alternativa. Blamata de multi, laudata de altii, scoala din Occident nu este deloc "sperietoarea" pe care mass-media a promovat-o ca fiind destinata exclusiv potentatilor zilei.

Teodora Raducanu, Secondary Education Coordinator la IntegralEdu, explica avantajele studiilor in strainatate si cum se poate accesa o bursa, intr-un interviu acordat KeysFin.

INCERCATI MAI INTAI SA-L TRIMITETI IN TABARA IN OCCIDENT
Daca vrem sa ne trimitem copiii la scoala in Occident, ce sfaturi ne oferiti, unde ar trebui sa ii trimitem daca, de exemplu, vrem sa urmeze o cariera in business? Cum alegem cea mai buna destinatie?
T.R.: Alegerea scolii si a programului de studiu potrivit pentru copil este foarte importanta, motiv pentru care sfatul meu, ca si consultant educational cu experienta, este ca familiile interesate sa inceapa procesul de consultanta, pregatire si admitere cu cel putin un an inainte de inceperea studiilor. Este bine de stiut ca unele scoli incep procesul de admitere cu 2-3 ani inainte de inceperea studiilor in scoala respectiva.

Tinand cont de profilul si varsta copilului, de programul de studiu potrivit, de tipul scolii, de tara dorita, etc. v-as recomanda sa incepeti din timp pregatirea, cu inscrierea copilului intr-o tabara educationala in strainatate.
Tabara ii ofera copilului experienta studiului intr-o scoala din strainatate pe durata a 2, 3 sau 4 saptamani, ii ofera cunoastere in ceea ce priveste programele de studiu oferite de liceele din strainatate, ii trezeste curiozitatea si entuziasmul.
In functie de scopul taberei, ne putem orienta catre o tabara ce ii va imbunatati nivelul lingvistic, o tabara ce ii va oferi sansa de a studia anumite materii conform curriculei tarii respective, sau o tabara ce il va ajuta sa inteleaga mai bine domeniul in care isi doreste sa se specializeze (business, medicina, politica, arhitectura, etc.).
Experienta mediului international, legarea de noi prietenii, activitatile recreative, excursiile si momentele de neuitat pe care le ofera o tabara in strainatate sunt, de asemenea, aspecte demne de luat in considerare.

Am luat decizia de a-l trimite la studii intr-o tara straina. Ce urmeaza?
T.R.:Primul pas consta in programarea unei intalniri cu un consultant. Dupa alegerea programului de studiu si a tipului de scoala potrivit, porneste procesul de aplicatie parcurgand toti pasii necesari, inclusiv sustinerea testelor si a interviului de admitere.
Dupa primirea unei oferte din partea scolii/scolilor abordate, urmatorul pas recomandat este vizitarea acestora. Pe durata vizitei, atat familia cat si copilul au ocazia sa discute cu personalul scolii, au posibilitatea sa vada care este abordarea profesorilor, cat de fericiti sunt copiii care studiaza deja acolo, care sunt facilitatile de care dispune scoala, unde va fi cazat copilul, unde va manca, cum isi va petrece timpul liber, etc. Tot pe durata vizitei, copilul isi poate da seama daca se va integra in atmosfera scolii sau nu.
Dupa vizita, familia decide care dintre ofertele primite va fi cea pe care o vor accepta. Acceptarea ofertei se face prin completarea formularelor de acceptare si prin plata depozitului specificat in oferta primita.

CRITERIILE DE SELECTIE PENTRU O SCOALA DIN OCCIDENT
Cum selectezi scoala care i se potriveste cel mai bine? Decizia ne apartine sau este necesara si un accept al scolii respective?
Alegerea unei scoli incepe cu o buna cunoastere a profilului copilului si a nevoilor acestuia, atat din punct de vedere academic cat si din punct de vedere personal.
In functie de tipul scolii (tip boarding sau tip college), in functie de programele educationale oferite (A-Levels, International Baccalaureate, Swiss Matura, Abitur, Canadian Education System, American High School Diploma), in functie de specializarea pe care si-o doreste la universitate si in functie de abordarea profesorilor, selectam scolile care raspund cel mai bine nevoilor copilului.
Aici as sublinia faptul ca fiecare scoala urmareste sa descopere, pe parcursul procesului de admitere, dorinta copilului de a studia la scoala respectiva precum si existenta compatibilitatii intre profilul aplicantului si profilul, ethosul scolii.
Daca ar fi sa generalizam, pentru primirea unei oferte, criteriile de selectie sunt urmatoarele: foaia matricola foarte buna; nivel bun de stapanire a limbii de studiu, de la intermediar la avansat, in functie de varsta aplicantului si de programul de studiu pentru care aplica; diplomele curriculare si extracurriculare (tabere internationale, competitii sportive si/sau artistice, certificari lingvistice, activitati de voluntariat, olimpiade, etc.); testele si interviul de admitere. Testele de admitere se sustin la sediul IntegralEdu, reprezentant oficial a peste 100 de licee din strainatate.
Exista scoli selective si scoli mai putin selective, mai flexibile in ceea ce priveste criteriile de admitere, scoli ce isi propun sa ajute fiecare elev sa isi atinga potentialul maxim, oricare ar fi acesta. Aceste scoli sunt recunoscute pentru valoarea adaugata pe care o aduc in educatia copiilor.

COPIII, MONITORIZATI SI EVALUATI PERIODIC. DATELE, DISPONIBILE PARINTILOR
 Care sunt pasii care trebuie sa ii fac, cand si cum se plateste, cine il preia pe copil, cine are grija de el, cine il monitorizeaza etc? De unde am garantia ca se tine de carte, dincolo de ce imi spune la telefon?
T.R.:Familia primeste din timp toate informatiile referitoare la regulile scolii, la plata taxelor, la drepturile si obligatiile elevului, parintilor, scolii. De doua ori pe trimestru, familia primeste rapoarte de evaluare din partea fiecarui profesor si din partea tutorelui academic.
De asemenea, majoritatea scolilor au dezvoltat un portal online pentru parinti cu ajutorul caruia parintii sunt zilnic informati despre progresul copilului, despre absentele si/sau intarzierile la ore, despre notele acestuia.
Adesea ii auzim pe parinti spunand ca stiu mai multe despre activitatea copilului la scoala de cand studiaza in strainatate decat stiau atunci cand studia in Romania.

INVATAREA LOGICA SI GANDIREA CRITICA, IN PRIM-PLAN
Daca a terminat studiile liceale in Occident, ce urmeaza dupa asta? Poate sa obtina o bursa pentru universitate, exista cineva care sa-l ajute acolo sa isi urmeze drumul, sa il calauzeasca catre ceea ce isi doreste, catre ce este inzestrat? In esenta, cu ce se alege dupa ce si-a facut studiile in Occident?
T.R.:Toti cei care schimba sistemul educational romanesc cu sistemele educationale oferite de scolile din strainatate isi doresc o altfel de pregatire academica, o alta abordare, o sansa in plus pentru admiterea la universitatea dorita.
Pentru a avea o imagine clara asupra beneficiilor studiilor liceale in strainatate, trebuie sa discutam despre pregatirea pe care o ofera liceele din strainatate, atat din punct de vedere academic cat si al dezvoltarii personale.
Participarea activa la orele de curs, invatarea logica, gandirea critica, argumentarea, interdisciplinaritatea si aplicabilitatea cunostintelor dobandite in situatii concrete din viata de zi cu zi, le formeaza elevilor competentele necesare pentru a reusi in lumea reala.
Datorita pregatirii pe care o ofera liceele din strainatate, sansele absolventilor de a fi admisi la o universitate de prestigiu cresc semnificativ. Elevii sunt deja obisnuiti cu cerintele profesorilor, cu mediul international de studiu, stapanesc limba de predare la nivel apropiat de cel nativ si s-au adaptat deja la medii culturale diferite.
Reprezentantii universitatilor de top vin la liceele din strainatate sa discute personal cu elevii si sa le prezinte programele oferite, iar elevii au la randul lor posibilitatea sa viziteze universitatile targhetate.
De asemenea, lectori si absolventi ai universitatilor de prestigiu fac periodic vizite la licee si organizeaza workshop-uri tematice pentru elevi, le vorbesc despre experienta academica si posibilitati de cariera.
Admiterea la o universitate de prestigiu este un succes, dar continuarea studiilor la universitatea potrivita reprezinta adevarata realizare.

CAT COSTA UN AN DE STUDIU LA O SCOALA DIN OCCIDENT
Sa iti trimiti copilul sa invete in Occident inseamna sa ai bani pentru asa ceva. Cat costa studiile in afara? Unde este mai ieftin, mai scump, putem vorbi de un raport pret-calitate?
T.R.:Partea financiara nu trebuie neglijata. Costurile pentru un an de studiu la un liceu din strainatate sunt semnificative daca le privim ca cifra insa, daca luam in considerare ce este inclus in aceste costuri, perceptia se modifica.
Analizand costurile unui an de scolarizare, putem discuta despre un raport pret-calitate.
Calitatea profesorilor pe care scoala ii angajeaza, facilitatile scolii, dotarea laboratoarelor, numarul de elevi in clasa (maxim 8 sau maxim 28), frecventa cu care se fac aplicatiile practice la chimie, fizica, biologie, etc., varietatea materiilor de studiu oferite si a activitatilor scolare sau extrascolare, etc., toate acestea depind de bugetul de care scoala dispune.

Costurile unui an de studiu includ: scolarizarea, cazarea, doua sau trei mese pe zi (in functie de tipul de scoala ales), cinele formale ale caminului, majoritatea activitatilor si evenimentelor sociale dedicate elevilor, cartile, resursele si excursiile curriculare, tutorele academic personal, monitorizarea elevilor si serviciile de consiliere si orientare in cariera.

In functie de tipul de scoala ales, de stat sau privata, si in functie de tara aleasa putem vorbi de urmatoarele costuri:
In Marea Britanie costul unui an de studiu variaza intre 13.000 GBP si 44.000 GBP.
In Elvetia, costul unui an de studiu variaza intre 69.000 CHF si 98.000 CHF.
In Germania, costul unui an de studiu variaza intre 18.000 EUR si 37.000 EUR.
In Austria, costul unui an de studiu variaza intre 38.000 EUR si 64.000 EUR.
In Portugalia, costul unui an de studiu este de aproximativ 26.000 EUR.
In Olanda, costul unui an de studiu este de aproximativ 39.000 EUR.
In Canada, costul unui an de studiu variaza intre $25.000 CAD si $58.000 CAD.
In SUA, costul unui an de studiu variaza intre $43.300 si $76.000.

CUM POTI ACCESA O BURSA DE STUDIU IN OCCIDENT
Exista posibilitatea de a reduce cheltuielile pe baza unor burse de studii? Cum am acces la ele si ce imi ofera?
T.R.:Scolile ofera burse de studiu, sportive sau artistice elevilor cu rezultate foarte bune, valoarea acestora fiind cuprinsa intre 10% si 100% din taxa de scolarizare, taxa de cazare-masa platindu-se integral.
De exemplu, in fiecare an, prin intermediul IntegralEdu, intre 8 si 10 elevi obtin burse de studiu la scoala dorita.
.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ati inceput antrenamentul pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a?


Va doriti o pregatire eficienta si SUCCES deplin pentru copilul dvs. la Evaluarea Nationala?

Oferiti-i copilului dvs. suportul unei pregatiri conforme programei scolare in vigoare!

Culegerile ajuta acum elevul:

-> sa recapituleze/asimileze/lamureasca/fixeze notiunile de examen;
-> sa exerseze rezolvari similare celor de la examen;
-> sa capete incredere in fortele proprii;
-> sa atinga performante cu efect benefic pentru evolutia ulterioara.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

educatie scoli de elita burse elevi burse educatie scoli strainatate


x

Lasa un raspuns
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitPregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x