„Pentru marcarea zilei de 15 februarie, Ziua Nationala a Lecturii, invitam cadrele didactice din toate unitatile de invatamant sa organizeze activitati de promovare a lecturii in randul anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor. In timpul programului scolar, elevii vor fi incurajati sa prezinte cartea preferata, sa citeasca din ea si sa discute pe marginea ei. Copiilor din ciclul anteprescolar/prescolar cadrele didactice le vor citi carti potrivite varstei", se arata intr-un comunicat al ministerului.
Ziua Lecturii 2023: activitati propuse de Ministerul Educatiei
Totodata, Ministerul Educatiei vine cu mai multe idei de activitati pe care profesorii si invatatorii le pot aplica la clasa in aceasta perioada:
- intalniri cu scriitori, traducatori si ilustratori;
- ateliere de scriere creativa si/sau ilustrare de carte;
- vizite si/sau activitati organizate la biblioteca sau librarie, inclusiv prezentari ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, judetene si/sau metropolitane;
- expozitii cu desene ale personajelor preferate;
- discutii despre drepturile de autor;
- expozitii de carte organizate cu sprijinul editurilor si librariilor.
"Ziua Nationala a Lecturii ne ofera un prilej bun sa reiteram importanta cartilor in viata noastra si sa initiem impreuna obiceiuri de lectura, atat de necesare copiilor si tinerilor nostri. Sa nu uitam ca fiecare zi este potrivita pentru a descoperi o carte. Copiii, tinerii si adultii au nevoie de rutina lecturii pentru a se bucura de beneficiile ei. In spatele fiecarui cititor pasionat se afla un parinte, un cadru didactic, un bibliotecar sau o alta persoana priceputa sa calauzeasca copiii si tinerii in lumea cartilor. Fiti alaturi de noi, impreuna putem creste viitoarele generatii de cititori!", se mai arata in comunicatul ministerului.