Potrivit proiectului obtinut de
EducatiePrivata.ro, sanctiunea este prevazuta si pentru invatamantul primar, prin scaderea calificativelor la purtare pentru elevii din acest ciclu scolar.
Ce prevede acum Statutul Elevului:
STATUTUL ELEVULUI Art.27: (1) P
entru toti elevii din invatamantul preuniversitar, la fiecare 10 absente nejustificate pe semestru din totalul orelor de studiu sau la 10% absente nejustificate din numarul de ore pe semestru la o disciplina sau modul, va fi scazuta nota la purtare cu cate un punct.
Prinde oferta din Luna Iubirii cu REDUCERI de pana la 50% + transport gratuit pentru toate comenzile in valoare de peste 150 de lei la culegerile pentru copilul tau ...click AICI pentru detalii <<
Propunere de modificare:
(1) Pentru toti elevii din invatamantul primar, la fiecare 20 absente nejustificate pe an scolar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absente nejustificate din numarul de ore pe an scolar la o disciplina de studiu, va fi scazut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.
(1^1)) Pentru toti elevii din invatamantul gimnazial si liceal, la fiecare 20 absente nejustificate pe an scolar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absente nejustificate din numarul de ore pe an scolar la o disciplina de studiu/modul de specialitate, va fi scazuta nota la purtare cu cate un punct.
Scaderea notei la purtare pentru absente nemotivate este un subiect sensibil atat pentru parinti si elevi, cat si pentru profesori, care se vad nevoiti sa isi justifice deciziile conform regulamentelor scolare in vigoare.
Desi a existat o intentie de a modifica Statutul Elevului, la sfarsitul anului trecut, asa cum am precizat AICI, Ministerul Educatiei nu a reusit pana acum sa actualizeze documentul care reglementeaza drepturile si indatoririle elevilor din unitatile de invatamant din România.
Prin urmare, in Statutul elevului, in vigoare din 2016, a ramas precizarea ca elevilor li se scade 1 punct la purtare/semestru pentru fiecare 10 absente nemotivate. Insa semestrele au disparut, iar profesorii se intreaba pe buna dreptate cum sa procedeze in noul an scolar, organizat pe cinci module de invatare.