Conform initiativei legislative, scutirile medicale temporare de la orele de educatie fizica si sport se vor elibera de catre medicul unitatii de invatamant sau, in lipsa acestuia, de catre medicul de familie.
Dar,
in cazul scutirii pe o perioada mai mare de patru ore consecutive de curs, adeverinta medicala se elibereaza de catre medicul unitatii de invatamant sau, in lipsa acestuia, de catre medicul de familie,
in baza istoricului medical consemnat in fisa medicala de un medic specialist, atasat respectivei adeverinte.
Prinde oferta din Luna Iubirii cu REDUCERI de pana la 50% + transport gratuit pentru toate comenzile in valoare de peste 150 de lei la culegerile pentru copilul tau ...click AICI pentru detalii <<
”Exista o tendinta ingrijoratoare in cadrul scolii de a evita participarea la orele de sport, iar acest lucru are efecte negative asupra sanatatii si asupra calitatii vietii in general. 63% dintre romani nu fac niciodata exercitii fizice sau sport, comparativ cu 46% media UE, conform analizei efectuate in cadrul Strategiei nationale a sportului", sustine Remus Negoi, parlamentar USR.
De asemenea, un studiu efectuat in scoli si licee cu privire la acordarea scutirilor medicale pentru orele de educatie fizica releva ca mai mult de 50% dintre scolile gimnaziale si licee supuse studiului au acordat scutiri medicale pentru un interval mai mare de timp.
"Orice ora de educatie fizica pierduta in mod nejustificat este un minus pentru sanatatea si dezvoltarea armonioasa a copilului. Si parintii, si medicii, si cadrele didactice trebuie sa inteleaga faptul ca sportul este tot atat de bun pentru corp cum este matematica pentru minte", a spus Cristian Ghica, membru al comisiei de sanatate din Senat si initiator al proiectului de lege.
In prezent scutirea de la orele de sport se face prin adeverinta eliberata de: medicul cabinetului scolar, medicul de familie, medicul de specialitate sau unitatea sanitara in care elevul a fost internat.