Scoala dupa scoala sector 2
"O familie tanara in care ambii parinti muncesc are o problema reala cu decalajul dintre programul copiilor si programul de munca. Cei mai norocosi au bunicii pe aproape care ii ajuta, ii iau pe cei mici de la scoala si le ocupa timpul pana cand scapa si parintii. Unii s-au mai organizat impreuna cu scoala si le-au prelungit programul cu diverse activitati.
Pentru a le veni in ajutor am pus bazele unui program de scoala dupa scoala.
Ieri, in sedinta Consiliului Local a fost aprobat proiectul initiat de colega mea Alexandra Chirila Viceprimar Sector 2 prin care alocam 4.000.000 lei pentru semestrul II al anul scolar 2021-2022.
Astfel, acoperim de la bugetul local cheltuielile parintilor - 35 lei/zi/elev. Aceasta suma acopera costurile cu masa, cu programele educationale, servicii de supraveghere si indrumare. in cazul in care intr-o unitate aceste costuri depasesc suma pusa la dispozitie de Primarie, parintii platesc doar diferenta.
In acest fel, programul copiilor va contine o masa calda si se va extinde pana la ora 18:00, atunci cand si parintii scapa de la munca.
P.S. In aceeasi sedinta s-au aprobat si bursele pe semestrul I. O alta veste pe care o asteptau copiii", a notat primarul Sectorului 2.
Programul "Scoala dupa Scoala" (SDS) este un program complementar programului scolar obligatoriu, cu invatare formala si nonformala, pentru consolidarea competentelor, invatare remediala si accelerare a invatarii prin activitati educative, recreative si de timp liber si se adreseaza atat elevilor din invatamantul primar, cat si elevilor din invatamantul secundar.
Programul SDS se poate desfasura inainte sau dupa programul scolar obligatoriu (in functie de orarul fiecarui nivel de studiu), la scolii, in situatia in care detine resursele materiale si umane necesare organizarii acestui program.
In invatamantul primar, programul SDS cuprinde activitati cu sprijin specializat (supraveghere şi indrumare in efectuarea temelor, recuperare pentru elevii cu dificultati cognitive, emotionale, tulburari de limbaj prin activitati remediale, consiliere, logopedice, activitati de incurajare a lecturii independente etc.), ateliere/activitati tematice si alte activitati de tip recreativ.
Fiecare scoala, in functie de grupul-tinta, constituie module de pachete de activitati, prin combinarea activitatilor mentionate mai sus.
Informatii suplimentare despre bursele elevilor in anul scolar 2021-2022 gasiti
aici.