"Noi avem un mecanism cu Inspectoratele scolare foarte greoi, pe care l-am mostenit si pe care intentionam sa il schimbam in totalitate, pentru ca ati vazut ce repede a mers la voucherul pentru energie sau la voucherele pentru alimente in care nu a trebuit sa purtam oamenii pe drumuri sa-si aduca adeverinte de venit, ci prin simpla interogare a bazelor de date am reusit sa dam aceste carduri si vouchere. Deci, mecanismul pe care il vom derula in paralel va fi si de interogare a acestor baze de date, pentru ca se pare ca vechile mecanisme nu dau intotdeauna rezultatele dorite. Conform ordonantei, aveam aceasta obligatie sa solicitam Inspectoratelor scolare documentele de venit, insa se pare ca n-am reusit indeaproape", a afirmat Marcel Bolos, potrivit
Agerpres.
El a precizat ca a avut luni seara o discutie la minister privind interogarea bazelor de date pentru distribuirea acestor vouchere care sunt asteptate de copii.
"Situatia se va rezolva", a dat asigurari Marcel Bolos.
Cine beneficiaza de voucherele de 500 de lei
Voucherele educationale, sau tichetele pentru educatie, sunt in valoare de 500 de lei si de ele beneficiaza elevii care provin din familii cu venituri mici.
Concret, primesc tichtele in valoare de 500 de lei:
- copiii din invatamantul de stat prescolar, cu conditia ca venitul lunar pe membru de familie sa fie de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura (298 lei);
In acest an scolar, prin Schema nationala de sprijin pentru elevii cei mai defavorizati prevazuta de OUG nr. 133/2020 ar trebui sa primeasca ajutor pentru rechizite si imbracaminte 405.000 prescolari si elevi, fata de 245.000 beneficiari in anul scolar precedent.