Ordonanta de Urgenta adoptata: "Ministerul Educatiei poate modifica, prin ordin de ministru, numarul de ore alocat disciplinelor de studiu, precum si ponderea numarului de ore de predare si evaluare"

de Portal Invatamant la 20 Aug. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordonanta de Urgenta adoptata: "Ministerul Educatiei poate modifica, prin ordin de ministru, numarul de ore alocat disciplinelor de studiu, precum si ponderea numarului de ore de predare si evaluare"20Aug.2020

Ministerul Educatiei va putea modifica prin Ordin de Ministru, daca situatia o impune, numarul de ore ale anumitor discipline de studiu. La fel si numarul de ore de predare si evaluare in programa scolara. In plus, faza a I a Definitivatului se va putea desfasura online, daca este nevoie. Toate aceste decizii se regasesc intr-o Ordonanta de Urgenta pe care Guvernul Romaniei a adoptat-o miercuri, 19 august.

 
Executivul a adoptat ,in sedinta din 19 august, o ordonanta de urgenta privind instituirea unor masuri de prevenire a imbolnavirii cu SARS-CoV-2, in unitatile si institutiile de invatamant preuniversitar si universitar. De asemenea, actul normativ modifica si completeaza Legea educatiei nationale nr. 1/2011. Prin noile masuri legislative, se urmareste asigurarea dreptului la invatatura si  la sanatate pentru beneficiarii primari ai invatamantului preuniversitar, pentru studenti si pentru personalul din sistemul national de invatamant.
 
Astfel, in invatamantul preuniversitar, in functie de evolutia situatiei epidemiologice, Consiliul de administratie al scolii poate propune, in urma consultarii Asociatiei de parinti, ca desfasurarea activitatii didactice care presupune prezenta fizica a anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor, sa se realizeze prin intermediul tehnologiei si a internetului (cu respectarea masurilor stabilite prin ordin comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei si Cercetarii).
 
Urmatorul pas procedural prevede ca propunerea scolii, avizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, sa fie inaintata Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta/Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, in vederea aprobarii prin hotarare. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta/Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta dispune atat cu privire la perioada de aplicabilitate a masurilor adoptate, cat si cu privire la alte masuri specifice ce trebuie luate de catre scoala, in functie de situatia epidemiologica. Inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti vor comunica saptamanal Ministerului Educatiei si Cercetarii masurile dispuse de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta/Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta
 
Reluarea activitatilor didactice, in conditii de siguranta sanitara, suspendate in baza acestei proceduri, este decisa prin hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta/Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, cu avizul Directiei Judetene de Sanatate Publica/Directiei de Sanatate Publica Bucuresti si cu informarea unitatii de invatamant preuniversitar, respectiv a Inspectoratului Scolar Judetean/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.
 
Unitatile de invatamant vor elabora proceduri proprii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale participantilor la activitatile desfasurate prin intermediul tehnologiei si a internetului, in baza metodologiei-cadru elaborate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si aprobata prin ordin al ministrului, cu respectarea legislatiei specifice in vigoare.
 
Actul normativ aprobat astazi mai stabileste ca, in situatia in care spatiile existente in unitatile de invatamant nu sunt suficiente pentru respectarea normelor de siguranta sanitara, stabilite de autoritatile de resort, inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot solicita autoritatilor administratiei publice locale sa puna la dispozitia unitatilor de invatamant preuniversitar alte spatii adecvate pentru desfasurarea activitatilor didactice.
 
In cazul limitarii sau suspendarii activitatilor didactice pentru realizarea carora se impune prezenta fizica a beneficiarilor primari ai sistemului de educatie in unitatile de invatamant, ca urmare a deciziei autoritatilor competente, Ministerul Educatiei si Cercetarii poate modifica, prin ordin de ministru, numarul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregatire prin planurile-cadru de invatamant, precum si ponderea numarului de ore de predare si evaluare in programa scolara aprobata.
 
In situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice pentru realizarea carora se impune prezenta fizica a beneficiarilor primari ai sistemului de educatie in unitatile de invatamant, probele prevazute de lege, din cadrul etapei I eliminatorii a examenului pentru definitivare in invatamant, se pot realiza si prin intermediul tehnologiei si a internetului.
 
In invatamantul superior, in functie de situatia epidemiologica si de specificul fiecarei universitati, in anul universitar 2020-2021, in baza autonomiei universitare, cu asumarea raspunderii publice si cu respectarea calitatii actului didactic, desfasurarea activitatii didactice ce presupune prezenta fizica a studentilor se stabileste prin hotarare a Senatului universitar (cu respectarea masurilor stabilite prin ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei si Cercetarii si a reglementarilor generale si sectoriale din Uniunea Europeana privind minimul orelor de practica).
 
Desfasurarea activitatilor didactice implica trei paliere:
 
a) prezenta fizica a studentilor la toate activitatile didactice;
 
b) prezenta fizica a studentilor la anumite activitati didactice, stabilite conform hotararii Senatului universitar;
 
c) suspendarea activitatilor didactice pentru realizarea carora se impune prezenta fizica a studentilor in institutiile de invatamant superior.
 
Reluarea activitatilor didactice, suspendate conform procedurii de mai sus, in conditii de siguranta sanitara, se dispune prin hotarare a Senatului universitar, dupa obtinerea avizului Directiei Judetene de Sanatate Publica/Directia de Sanatate Publica Bucuresti, care certifica indeplinirea conditiilor de siguranta epidemiologica.
 
In situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice pentru realizarea carora se impune prezenta fizica a studentilor, desfasurarea activitatilor aferente anului universitar 2020 - 2021, conform legii, a examenelor de finalizare a studiilor de licenta, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, sustinerea tezelor de doctorat, sustinerea tezelor de abilitare pentru anul universitar 2020 - 2021 se pot realiza si prin intermediul tehnologiei asistate de calculator si a internetului, pentru formele de organizare a programelor de studii cu frecventa, cu frecventa redusa si la distanta. De asemenea, vor fi recunoscute activitatile didactice si de cercetare prevazute de lege, precum si examenele de finalizare a semestrelor si a studiilor de licenta si masterat, sustinerea referatelor si a tezelor de doctorat, desfasurate prin intermediul tehnologiei si a internetului, in anul universitar 2020 - 2021, in cadrul formelor de invatamant cu frecventa si cu frecventa redusa si la distanta.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Pregatire pentru EVALUAREA NATIONALA - simplu si rapid


NOU: Academia.ro – platforma digitala interactiva pentru pregatirea personalizata in vederea succesului copilului la examenul de Evaluare Nationala.

 Site-ul contine 3 sectiuni cu Teste de Antrenament pentru:

 ->  Limba si Literatura romana (25 de teste, 450 de subiecte rezolvate si explicate)

 ->  Matematica (25 de teste, 300 de exercitii rezolvate si explicate)
 ->  Limba Engleza (30 de teste, 600 de subiecte rezolvate si explicate)

...Vezi AICI toate Testele <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

programa scolaraore scoala


x

Lasa un raspuns
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitPregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//