"Daca elevul nu a avut nicio nota si nu a participat la lectiile online, media de pe primul semestru devine medie anuala. Daca media e sub 5, profesorul va stabili modalitatea in care sa dea o lucrare/proiect. Nota din proiect devine media anuala", a explicat ministrul la Realitatea Plus.
"Daca avem doua note, media se incheie fara probleme. Daca elevul vrea sa-si mareasca media, profesorul poate sa-i puna note pentru perioada scolii online si in felul asta se incheie media. Prima nota de pe semestru nu se dubleaza", a adaugat ea.
Anisie a vorbit si despre durata pe care ar trebui sa o aiba orele tinute online.
"Orele online pentru gimnaziu sunt de 40 de minte, pentru ciclul primar, de 20-30 de minute. Fiecare profesor stie cat pot fi atenti elevii lui. E importanta implicarea parintilor. Elevii mici au nevoie de sustinerea parintilor", a spus ministrul.
Anisie a confirmat achizitia de tablete pentru copiii din mediile defavorizate, anuntata de premierul Ludovic Orban. Copiii vor beneficia de echipamente si internet timp de doi ani, a mentionat ministrul.
In mod normal, pentru incheierea mediilor, numarul notelor/calificativelor din catalog (fara teza) trebuie sa fie cel putin egal cu cel al numarului de ore din planul cadru, iar la disciplinele cu o ora pe saptamana numarul de note sa fie de cel putin doua.
Insa, in aceasta situatie exceptionala, mediile elevilor se incheie cu cel putin doua note la oricare dintre materii, a anuntat ministrul Educatiei, fara sa se mai sustina tezele pe semestrul al II-lea.
Prin urmare, mediile pe semestrul al II-lea se calculeaza astfel:
Media = suma notelor obtinute / numarul de note
Exemplu: Notele obtinute sunt: 7, 8, 8, 10
Media notelor este: (7 + 8 + 8 + 10) : 4 = 33 : 4 = 8.25
Pentru ca media este mai mica de 8,50, se rotunjeste in minus si media la materia respectiva va fi 8.
Daca media ar fi fost mai mare de 8.50, se rotunjea in plus si media trecuta era 9.