Ministrul a declarat ca vor fi cheltuiti 200 de milioane de euro, in urmatorii doi ani, pe digitalizare si informatizare in scoli, dar manualele clasice, cele tiparite, nu vor disparea complet. Copiii ar urma sa foloseasca tablele electronice pentru a vizualiza manualele si nu vor mai fi obligati sa transporte cartile tiparite in ghiozdane.
"Nu va mai fi nevoie de transportul manualului de acasa la scoala, daca aducem formatul digital. In fiecare scoala se va putea vizualiza manualul", a spus ministrul.
De asemenea, intrebat de jurnalisti daca scolile au infrastructura necesara pentru a asigura folosirea unui numar mare de tablete, cum ar fi prizele, ministrul nu a raspuns concret, spunand ca sunt mai multe probleme care sunt in analiza specialistilor pentru implementarea unui program pilot de digitalizare a unui judet intreg.
"Anul viitor digitalizam complet un judet. Sa vedem pilotarea cum arata... Sunt vreo 30 de experti care lucreaza la ghid, alaturi de experti europeni, pentru pilotarea digitalizarii unui judet complet", a spus ministrul.
intrebat ce solutii exista pentru elevii care nu isi permit achizitia unei tablete pentru a putea folosi manualele digitale, ministrul a raspuns: "Este viabil programul Euro 200, prin care copiii din familii cu venituri sub cel minim garantat primesc 200 de euro pentru achizitia de calculatoare", a mai declarat Pop.
Comentarii [3 comentarii]Adauga comentariul tau
Maria 04 Ian. 2018 10:12:07
Domnule Ministru,NU e o solutie să anlocuim manualul cu tableta. A fost bună ideea de a se da manualul elevului + CD-ul, Dar să renui de tot la manualul tipărit nu e o idee bună. Efectele pe termen lung ale folosirii excesive a tabletelor sau a altor mijloace se văd deja. Copiii nu mai socializează, nu mai au capacitate de concentrare, nu sunt atenti, nu mai comunică oral, iar comunicarea an scris e foarte limitată. NU vrem să distrugem generatii de copii. Ati vorbit de auxiliare, să se definitiveze o dată nebunia cu aceste auxiliare de care au devenit dependenți unii profesori. Să se revadă sistemul de evaluare a elevilor pentru că sistemul de anvățămant a devenit stresant pentru elev și familie și foarte mulți elevi au nevoie de meditator la obiectele de bază. Ori nu se explică bine an clasă noțiunile orii nu se pornește de la simplu spre complex pentru aprofundare, ori elevii nu mai reușesc să se concentreze?Sunt multiple cauze pentru care anvățămantul romanesc a decăzut.
Ioniță Nicoleta 20 Dec. 2017 20:03:20
Dictatura mediocrității se vede si aici.Nicolae Capatana 20 Dec. 2017 08:39:48
Citind titlul articolului ma bucuram in sinea mea. Imi spunean:"iata o idee buna pe care am mai sugerat-o si eu intr-un comentariu anterior, aceea ca elevii sa aiba 2 seturi de manuale ". Dupa ce am citit articolul mi-am reamintit bancul cu ceapa, care privita initial pare frumoasa si lucioasa iar dupa ce o decojesti te apuca plansul. Imi pare rau ca trebuie sa reiterez vechiul si probabil obsedantul meu comentariu legat de sursa ideilor ministrului si anume adancul si nesecatul put al gandirii sale. Cand a debitat elucubratiile sale s-a consultat macar cu vreun psiholog privind rolul cartii tiparite in formarea personalitatii umane??? De la actualele sale idei pana la aceea de implantare de cip-uri la copii nu mai este decat un pas!!! Sa speram ca se va gasi cineva lucid si cu multa minte care sa puna capat "comediilor" din gestiunea educatiei din aceasta tara!! Spre binele tuturor incipientul NERO de la educatie trebuie stopat!!!