Sorin Cimpeanu a precizat ca finantarea aprobata pentru acest program este de 354 milioane lei, adica de 10 ori mai mare decat in anul 2016, cand a inceput programul, si a fost crescuta alocatia zilnica de la 10 lei la 15 lei.
In comunicatul transmis de Ministerul Educatiei se arata ca, pentru mentinerea sanatatii prescolarilor si elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obtinute in unitati autorizate/inregistrate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, in conformitate cu prevederile legislatiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare.
Produsele distribuite vor respecta cerintele prevazute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar si de celelalte reglementari europene in domeniu.
Aceasta initiativa se inscrie in demersul deja inceput de Ministerul Educatiei de a reduce abandonul scolar si rata de parasire timpurie a scolii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului national de invatamant, cumulate cu problemele economice si sociale accentuate de pandemia Covid-19”, spune ministrul Sorin Cimpeanu.
Cadrul general de derulare in anul scolar 2022 – 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 300 de unitati de invatamant preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanta de urgenta in luna iunie a acestui an.