Informare de la Minister: examenele de corigenta 2019 se dau intre 15 si 25 iulie

De Laura Galescu
la 20 Mai. 2019
3 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informare de la Minister: examenele de corigenta 2019 se dau intre 15 si 25 iulie20Mai.2019

Perioada de sustinere a examenelor de corigenta pentru anul scolar 2018 - 2019 este intre 15 si 25 iulie, anunta Ministerul Educatiei.

Astfel, pentru acest an scolar, perioada de desfasurare a examenelor de corigenta este 15 - 25 iulie pentru toate clasele din invatamantul primar, gimnazial, liceal si profesional si pentru clasele de stagii de pregatire practica, scoala postliceala si de maistri. 
 
Va prezentam adresa trimisa de Ministerul Educatiei Nationale, referitoare la examenele de corigenta din anul scolar 2018 – 2019: 
 
 
Catre
 
INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN/AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
 
In atentia: Doamnei/Domnului Inspector Scolar General
 
Va transmitem, anexat, Nota nr. 3302/DGISSEP/02.11.2018 cu privire la perioadele de desfasurare a examenelor de corigenta in anul scolar 2018-2019, cu solicitarea de a le transmite in toate unitatile de invatamant din judetul dvs.
 
 
Nota
 
cu privire la perioadele de desfasurare a examenelor de corigenta in anul scolar 2018-2019
 
Pentru anul scolar 2018-2019, perioada de desfasurare a examenelar de corigenta, stabilite in baza art, 130 din Regulamentul-cadry de orpanizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, este 15-25 iulie pentru toate clasele din invatamantul primar, gimnazial, liceal si profesional si pentru clasele de stagii de pregatire practica, scoala postliceala si de maistri.
 
Elevii din clasa a VIII-a, care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie la admiterea in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere, in a doua etapa de admitere in invatamantul liceal, conform calendarului aprobat prin Ordinul MEN nr. 4829/2018, respectiv in etapa a doua de admitere in invatamantul profesional si invatamantul profesional dual, conform calendarului probat prin Ordinul MEN nr. 5031/2018.
 
Elevii corigenti care nu s-au prezentat la sesiunea de corigente din perioada 15-25 iulie sau nu au promovat examenul de corigenta, vor fi declarati repetenti.
 
Elevii din clasele terminale de liceu, care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de examen august-septembrie 2019, in data de 26 iulie 2019.
 
Ejevii claselor terminale de liceu, ai invatamantului profesional si ai stapiilor de pregatire practica, care au promovat examenele de corigenta in sesiunea 15-28 iulie, se pot inscrie la examenul de certificare a competentelor profesionale, sesiunea august-septembrie 2019.
 
In cazul in care curriculumul parcurs este organizat modular, pentru elevii care nu au promovat modulele ce se finalizeaza pe parcursul anului scolar, indiferent de numarul de module nepromovate, se organizeaza o sesiune speciala de examene de corigenta, in ultima saptamana de cursuri a anului scolar.
 
Prezenta nota va fi comunicata de catre inspectoratele scolare in toate unitatile scolare.
 
Conducerile unitatilor scolare vor aduce la cunostinta cadrelor didactice si elevilor perioadele de desfasurare a examenelor de corigenta, inclusiv prin afisarea la avizierul unitati de invatamant.
 
Catre
INSPECTORATELE SCOLARE/
INSPECTORATUL SCOLAR AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
in atentia doamnei/domnului Inspector Scolar General
 
Ref.: organizarea si desfasurarea examenelor de corigenta la invatamantul profesional
 
Prin Nota nr. 3302/DGISSEP/02.11.208, perioada de desfasurare a examenelor de corigenta, in anul scolar 2018-2019, stabilita in baza art, 130 alin. (3).din Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, aprobat prin OMENCS nr. 5079/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost stabilita intre 15 si 25 iulie 2019 pentru toate clasele din invatamantul primar, gimnazial, liceal si profesional si pentru clasele de stagii de pregatire practica, scoala postliceala si de maistri.
 
La formatiunile de studiu din invatamantul profesional pentru care structura anului scolar, stabilita prin planurile cadru in vigoare, nu permite sustinerea examenelor de corigente in perioada 15-25 iulie 2019, la disciplinele de cultura generala care nu se parcurg modular, pentru elevii care nu au promovat aceste discipline, sesiunea de examene de corigenta se organizeaza in perioada 26-27 august 2019.
 
In baza prevederilor art. 130 alin. (4) din Reaulamentul-cadru aprobat prin OMENCS nr. 5079/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul in care curriculumul parcurs este organizat modular, pentru elevii care nu au promovat modulele, indiferent de numarul de module nepromovate, se organizeaza o sesiune speciala de examene de corigenta, in ultima saptamana de cursuri a anului scolar, conform structurii anului scolar aprobata prin OMEN nr. 3220/19.02.2018.
 
Prezenta adresa va fi comunicata de catre inspectoratele scolare in toate unitatile de invatamant in care functioneaza formatiuni de studiu din invatamantul profesional.
 
Evaluarea elevilor se face de catre doi profesori de aceeasi specialitate sau specialitati inrudite. Pentru examinarea elevilor corigenti, unul dintre profesori este cel care a predat elevului in timpul anului scolar. In absenta temeinic motivata a acestuia, examinarea se face de catre un alt profesor din scoala, numit de directorul unitatii de invatamant, sau de catre un profesor din alta scoala, numit de inspectorul scolar general, la solicitarea directorului unitatii de invatamant. Daca directorul apreciaza ca intre elev si profesor exista un conflict care ar putea vicia rezultatul evaluarii, examinarea poate fi facuta de o comisie stabilita de director si avizata de inspectorul de specialitate. 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Pregatire pentru Evaluare Nationala - noile Teste la Romana si Matematica


Cauti cea mai buna metoda de pregatire a copilului dvs. pentru Evaluarea Nationala?

Solutia: noile Culegeri cu exercitii rezolvate!


Sute de exercitii pentru toate nivelurile si permit fixarea impecabila a informatiei la materiile de baza: Limba Romana si Matematica.

Culegerile reprezinta solutia sigura pentru un succes spectaculos al copilului tau. Vei fi mandru, ca parinte, de realizarile si de potentialul lui!


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

corigente 2018 2019examene corigenta 2019corigente elevi


x

Lasa un raspuns
Comentarii [3 comentarii]Adauga comentariul tau

13Iul.2019

Ynna 13 Iul. 2019 21:35:21

Chelban Stefan, de ce nu te-ai facut profesor, daca stii sa dai note mari pe nemeritate si vrei concedii lungi?!! Toata lumea inviaza profesorii pentru concedii, dar sa intre in cusca cu lei nu mai vrea nimeni! Credeti ca astazi copiii mai sunt asa captivati de scoala si tinuti disciplinati in banci?! Ei nu isi mai asculta parintii si punicii acasa, cum le-ar pasa de truda unui dascal, de invatatura pe care incearca sa le-o transmita!! Nu este normal sa pui corigentele in iunie, fiindca acel elev corigent nu are timp sa pregateasca intr-o luna materia predata si neinsusita timp de un an scolar.
08Iul.2019

Chelban Stefan 08 Iul. 2019 20:49:47

inercati sa predati cum trebuie sa nu mai aveti corigenti si dupa va puteti bucura si de convedii. numai salarii si concedii mari, atat stiti....
20Mai.2019

Lia D. 20 Mai. 2019 13:14:10

15 - 25 iulie !!!
...si concediile profesorilor cand ?
Dacă loaza nu e in stare sa ia 5 in iunie , se desteapta in iulie ?!!!
Bătaie de joc !
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//