"Ca profesor nu sunt adeptul temelor pentru acasa. Am facut acea consultare publica la care au raspuns 80.000 de cetateni ai Romaniei, parinti, elevi, profesori vizavi de rolul temelor pentru acasa. Aceasta dezbatere continua: daca este sau nu este nevoie de teme pentru acasa, daca temele pot constitui element de evaluare si asa mai departe. Nu am luat o decizie in zona aceasta pana nu finalizam dezbaterea. Aceasta decizie trebuie sa o luam impreuna cu colegii nostril din sistem, profesori, directori, pentru ca este normal ca punctul lor de vedere sa ajunga pe masa ministrului si sa luam o decizie corecta", a spus Liviu Pop.
Din perspectiva ministrului, problema este legata de volumul mare de teme pentru acasa: "Profesori care fac, in timpul unei ore, o problema sau doua, dau de azi pe maine, 50 de probleme. In vacanta de 10 zile se dau sa se citeasca 10 carti. Volumul temelor este poate, in unele situatii exagerat, iar in alte situatii avem nevoie de aceste teme pentru acasa", a adaugat ministrul.
Ministerul Educatiei a organizat in perioada 7 - 20 noiembrie 2017 o consultare nationala privind temele pentru acasa. Respondentii au completat un chestionar online, elaborate special pentru cadre didactice, elevi sau parinti.
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
Mara 21 Ian. 2018 12:06:14
Legat de teme pentru acasă, dar nu pagini antregi și selectiv, an functie de ceea ce a invătat elevul an clasă. Nu dăm teme care nu au legătură cu aplicatiile făcute an clasă și se pot da si diferențiat. Se dau pagini antregi, fără ca profesorul să verifice corectitudinea exercițiilor și cu nivel prea ridicat pentru unii elevi. Ceea ce mă deranjează pe mine este lipsa de consecventă an luarea hotărarilor la nivel ministerial. Dacă la inceputul anului școlar domnul ministru a spus FĂRĂ AUXILIARE, ACUM A APROBAT 1000 SI CEVA DE AUXILIARE. CE SĂ ÎNTELEGEM? DE CE?