Reguli pentru orele remediale
Potrivit ordinului, pana la data de 3 martie sunt deschise inscrierile pentru programul remedial, iar orele remediale vor incepe in data de 8 martie.
Orele remediale vor avea loc cu cate 12 elevi, cate 20 de ore remediale pe luna. Toate orele remediale vor desfasura cu prezenta fizica la scoala.
Orele remediale pot fi organizate si in vacante:
"in situatii justificate, cum ar fi necesitatea pregatirii elevilor pentru examene de corigenta sau de incheiere a situatiei scolare sau pentru actualizarea cunostintelor, in perspectiva deschiderii noului an scolar, activitatile remediale se pot desfasura si pe durata vacantei", potrivit ordinului.
"Se au in vedere, cu prioritate, activitati remediale care sa vizeze achizitiile care contribuie la formarea competentelor de literatie si a competentelor STEM, incluzând si activitati pentru formarea comportamentelor specifice competentei a invata sa inveti", mai este mentionat in document.
Orele remediale sunt organizate pentru elevii care:
- nu au avut acces sau au avut acces deficitar la scoala online
- se afla in situatie de corigenta la o materie de pe semestrului I, sau are situatia scolara neincheiata la acea materie.
- au obtinut rezultate slabe in semestrul I sau la evaluarea initiala de la inceputul semestrului al II-lea.
Atentie! Orele remediale se pot desfasura si in cadrul programului "Scoala dupa scoala".
Daca o scoala nu organizeaza deloc ore remediale, elevii pot participa la aceste ore in alte unitati de invatamant din localitate.
Odata inscris, un elev poate sa absenteze lunar cel mult 5 ore de la activitatile remediale, fara a se lua in calcul absentele din motive medicale.
In cazul in care parintele unui elev renunta, in scris, la participarea elevului la activitatile de educatie remediala, unitatea de invatamant poate propune inspectoratului scolar inlocuirea acestuia cu alt elev.