Cifrele apar intr-un document semnat de ministrul Educatiei, Ligia Deca, ca raspuns la interpelarea deputatului Marius Ostaficiuc.
In acest document, publicat pe
Edupedu.ro, sunt prezentate cifrele cu elevii care ar urma sa benficieze de decontarea transportului pentru fiecare judet in parte, comparativ cu situatia din anul scolar precedent.
"Ar urma" pentru ca, la doua luni de la inceperea anului scolar, ordonanta de urgenta privind alocatia „forfetara” pentru transportul elevilor se afla in continuare in circuitul de avizare. Prin urmare, elevilor nu li se poate deconta transportul scolar.
In topul solicitarilor pentru decontarea transportului scolar se afla Municipiul Bucuresti si judetul Prahova.
- Municipiul Bucuresti - 12.387 de beneficiari
- Prahova – 11.575 de beneficiari
In total, 197.805 de elevi fac naveta in anul scolar 2022-2023.
La inceputul lunii octombrie, premierul Nicolae Ciuca anunta ca Guvernul va asigura cadrul normativ pentru
marirea sumelor forfetare alocate pentru transportul elevilor de la domiciliu la unitatea de invatamant, cresterile urmand sa acopere dinamica preturilor practicate de operatorii de transport.
Totodata, premierul anunta ca a decis constituirea, la nivelul Guvernului, a unui Comitet interinstitutional de lucru pentru a gasi solutii functionale, pe termen mediu si lung, pentru decontarea costurilor cu transportul scolar.
"La initiativa premierului, la nivelul Guvernului se va constitui un Comitet interinstitutional de lucru, pentru a genera o solutie pe termen mediu si lung, care sa ofere o perspectiva stabila si functionala viitorului sistem de decontare a costurilor cu transportul scolar. In acest sens, obiectivul principal este legat de garantarea dreptului fiecarui elev care solicita asigurarea transportului pentru a merge la scoala. In baza solicitarilor centralizate prin institutia de invatamant, in stransa corelare cu autoritatile locale, Guvernul va oferi toate fondurile necesare pentru a acoperi aceste costuri", mai mentioneaza Guvernul.