Amenzi de pana la 200.000 de lei pentru vanzarea si cumpararea de lucrari de absolvire. Site-urile cu lucrari de licenta vor putea fi blocate

De Portal Invatamant
la 04 Ian. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenzi de pana la 200.000 de lei pentru vanzarea si cumpararea de lucrari de absolvire. Site-urile cu lucrari de licenta vor putea fi blocate04Ian.2024

Vanzarea si cumpararea de referate si lucrari de licenta, dizertatie sau doctorat vor fi sanctionate cu amenzi ce ajung pana la 200.000 de lei. In Monitorul Oficial a fost publicata recent Legea nr. 427/2023, care contine prevederi referitoare la tranzactionarea lucrarilor stiintifice in scopul promovarii unor examene sau evaluari.

Potrivit actului normativ, care modifica Legea invatamantului superior, amenzile vor fi date de politie, iar in cazul lucrarilor publicate pe Internet se poate ajunge pana la blocarea site-ului care gazduieste lucrarea.
 
Extras din Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 72/2023 pentru modificarea unor acte normative in domeniul educatiei, precum si pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ:

"Articolul 259 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"Art. 259. — (1) Autorii lucrarilor de licenta, de disertatie si de doctorat raspund pentru asigurarea originalitatii continutului acestora. Indrumatorii lucrarilor de licenta, de disertatie si de doctorat au obligatia de diligenta in ceea ce priveste verificarea conformitatii lucrarilor stiintifice in raport cu cerintele specifice unei creatii originale.
 
(2) Este interzisa oferta de vanzare, vanzarea sau punerea la dispozitia persoanelor fizice, cu orice titlu, a unor lucrari cu scopul de a fi folosite ca lucrari stiintifice, referate, proiecte, lucrari de absolvire, de licenta, de diploma, de disertatie sau de doctorat ori in vederea promovarii unor evaluari.
 
(3) Este interzisa cumpararea unor lucrari cu scopul de a fi folosite ca lucrari stiintifice, referate, proiecte, lucrari de absolvire, de licenta, de diploma, de disertatie sau de doctorat ori in vederea promovarii unor evaluari.
 
(4) Fapta de organizare si desfasurare de catre orice persoana a unor activitati de formare fara autorizare de functionare provizorie emisa de ARACIS si desfasurarea de activitati educationale in cadrul unor specializari/programe de studii neautorizate se sanctioneaza conform prevederilor alin. (5).
 
(5) Constituie contraventie faptele prevazute la alin. (2)—(4) si se sanctioneaza cu:
a) amenda de la 100.000 la 200.000 de lei, cele prevazute la alin. (2) si (3);
b) amenda de la 50.000 la 100.000 de lei, cele prevazute la alin. (4).
 
(6) Constatarea contraventiei si aplicarea amenzilor contraventionale prevazute la alin. (5) se fac de catre ofiterii sau agentii de politie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care au competente in domeniu, la solicitarea motivata a institutiei de invatamant superior.
 
(7) In cazul faptei prevazute la alin. (2), care se savarseste prin mijloace electronice, agentii constatatori ai Ministerului Afacerilor Interne pot dispune si sanctiunea complementara a intreruperii, de indata, a transmiterii intr-o retea de comunicatii electronice a continutului care face obiectul constatarii unei contraventii.
 
(8) Nepunerea in executare a sanctiunii complementare de catre contravenient, dispusa potrivit alin. (7), da dreptul Ministerului Afacerilor Interne sa solicite motivat Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, dupa caz:
a) sa solicite Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica — ICI Bucuresti sa blocheze functionalitatea unui domeniu «.ro» prin intermediul caruia continutul care face obiectul constatarii contraventiei de la alin. (2) este disponibil online;
 
b) sa solicite furnizorilor de servicii de gazduire sa intrerupa transmiterea intr-o retea de comunicatii electronice ori stocarea continutului care face obiectul constatarii contraventiei de la alin. (2), prin eliminarea acestuia la sursa;
 
c) in situatia in care eliminarea la sursa a continutului care face obiectul constatarii contraventiei de la alin. (2) nu este fezabila, sa solicite furnizorilor de retele de comunicatii electronice destinate publicului blocarea accesului utilizatorilor din Romania la continutul respectiv.
 
(9) Solicitarile prevazute la alin. (8) contin elemente care sa poata conduce la identificarea clara a continutului sau a domeniului «.ro» vizat si a furnizorilor de servicii de gazduire si sunt insotite de o copie a procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii care cuprinde si sanctiunea complementara aplicata contravenientului, precum si de dovada faptului ca aceasta nu a fost pusa in executare.
 
(10) Masurile prevazute la alin. (9) se dispun prin decizie a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, care se emite si se motiveaza in baza si in conformitate cu solicitarile motivate ale Ministerului Afacerilor Interne.
 
(11) Deciziile prevazute la alin. (10) pot fi atacate in contencios administrativ la instanta competenta potrivit art. 12 alin. (5) teza I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2009 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, aprobata prin Legea nr. 113/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, sub sanctiunea decaderii, in termen de 15 zile de la data comunicarii, de catre furnizorii de servicii de gazduire, furnizorii de continut, furnizorii de retele de comunicatii electronice destinate publicului sau de catre Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica — ICI Bucuresti, dupa caz, si, in termen de 30 de zile de la data intreruperii, de catre orice alta persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim.
 
(12) Actiunea in contencios introdusa in temeiul alin. (11), respectiv plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii emis de catre Ministerul Afacerilor Interne, introdusa in conditiile art. 31 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, nu suspenda executarea deciziei Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii atacate.
 
(13) In cazul anularii procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii, indiferent de motiv, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii dispune incetarea masurii impuse potrivit alin. (10), pe baza informarii transmise de catre Ministerul Afacerilor Interne privind aparitia unui caz de anulare.
 
(14) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda in cuantum de la 5.000 la 50.000 de lei nepunerea in executare a masurilor dispuse potrivit alin. (10) de catre furnizorii de servicii de gazduire sau furnizorii de retele de comunicatii electronice destinate publicului.
 
(15) Constatarea contraventiei prevazute la alin. (14) se face de catre personalul imputernicit al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, iar sanctiunea se aplica de catre presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, prin rezolutie scrisa pe procesul-verbal de constatare a contraventiei.”
 

Te-ai hotarat sa sustii examenul de Definitivare?

Examenul de DEFINITIVAT. Venit. Dat. Luat!


Iata SOLUTIA problemelor tale, culegerea UNICAT de:

Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE

Realizata de un colectiv de profesori coordonati de dna prof. Camelia Hreban, iti pune la dispozitie 15 teste rezolvate, conforme:

- subiectului elaborat de Centrul National de Evaluare si Examinare;
- programei specifice pentru examen.

 
Pregatiti-va din timp pentru examenul de Definitivare! ...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

lucrare de licentalucrare de diplomavanzare lucrare de licentalucrare de dizertatie


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//