In aceeasi situatie se afla si elevii din judetul Prahova. In cazul lor, distribuirea alimentelor gratuite prin intermediul programului "laptele si cornul" a inceput abia in aceasta saptamana, adica la o luna de la inceperea scolii.
In judetul Prahova, licitatia a fost castigata de asocierea formata din firmele SC Lido Garbea SRL (lider de asociere), SC Voipan Sil SRL, SC Agrosemcu SRL, SC Lactate Bicos SRL si SC Oltina Impex Prod Com SRL, conform Consiliului Judetean (CJ) Prahova.
Oferta acestei asocieri a fost, de altfel, singura depusa pentru contractul de furnizare si distribuire a laptelui si cornului in unitatile de invatamant din judetul Prahova.
Presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a declarat, pentru AGERPRES ca acest contract a fost adjudecat cu suma de aproximativ 13 milioane de lei, cu TVA inclus, beneficiari fiind 74.159 de copii. Acestia vor primi lapte UHT si produse de panificatie, respectiv corn sau derivate.
In judetul Prahova, licitatia a fost castigata de asocierea formata din firmele SC Lido Garbea SRL (lider de asociere), SC Voipan Sil SRL, SC Agrosemcu SRL, SC Lactate Bicos SRL si SC Oltina Impex Prod Com SRL, conform Consiliului Judetean (CJ) Prahova.
Oferta acestei asocieri a fost singura depusa pentru contractul de furnizare si distribuire a laptelui si cornului in unitatile de invatamant din judetul Prahova.
Contractul a fost adjudecat cu suma de aproximativ 13 milioane de lei, cu TVA inclus, beneficiari fiind 74.159 de copii. Acestia vor primi lapte UHT si produse de panificatie, respectiv corn sau derivate, conform presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader.
In anul scolar 2016-2017 nu vor mai beneficia de programul "laptele si cornul" 22 de scoli incluse intr-un program pilot. Elevii din aceste scoli vor beneficia de
o masa calda pe zi.
Valoarea limita a pachetului alimentar sau a mesei calde este de sapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar.
Din cele 22 de scoli unde va fi aplicat programul pilot, 15 sunt din mediul rural si sapte din urban. Cele din mediul rural sunt din judete Dambovita, Calarasi, Constanta, Arad, Vaslui, Bistrita-Nasaud, Teleorman, Brasov, Prahova, Caras-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Cluj si Tulcea, iar cele din urban sunt din Iasi, Constanta, Cluj, Harghita, Timisoara si Slobozia, precum si din Sectorul 5 al Capitalei.
Proiectul pilot va fi derulat un an scolar, iar la finalul acestei perioade va fi facuta o analiza in urma careia Guvernul va decide oportunitatea extinderii acestui program la nivel national.
Malanca Floare 15 Ian. 2017 15:34:36
Buna ziua eu as fori sa stiu daca copii cu probleme de celiachie ,au dreptul la alceva decat cornul si in valoare de cat este ceia ce primeste un cop ?va multumesc.