In ziua de azi, aproape ca nu mai exista copil care sa nu aiba un telefon mobil si mai ales un smartphone, inca din invatamantul primar. Parintilor li se pare ca telefonul este extrem de util, pentru a mentine legatura cu micutii lor in orice moment, pentru a-i verifica in fiecare pauze si pentru a se asigura ca dupa ore merg direct acasa.
Legatura permanenta a parintilor cu copiii lor nu este intotdeauna favorabila, pentru ca cei mici se simt de cele mai multe ori sufocati de atentia pe care le-o acordati, insa asta este o alta poveste.
Problema adevarata este ca telefoanele mobile nu fac decat sa le distraga atentia copiilor in timpul orelor de curs, tentatia de a se juca sau a-si trimite sms-uri cu prietenii fiind tot mai mare.
Si mai daunatoare sunt telefoanele inteligente, care au foarte multe functii si care permit accesul la internet, pentru ca ii tenteaza pe cei mici sa isi petreaca timpul pe retele sociale, unde post posta comentarii, fotografii sau melodii, astfel atentia lor fiind distrasa de la lectii.
Pentru a evita aceste obieceiuri ale copiilor, care nu mai asculta de sfatul profesorilor si nu isi mai inchide telefoanele in timpul orelor de curs, Ministerul Educatiei din Coreea de Sud va lansa aplicatia iSmartKeeper, care va bloca activitatea elevilor pe propriile telefoane mobile in timpul programului scolar.
Aceasta aplicatie va putea inchide accesul asupra anumitor aplicatii sau chiar bloca telefonul complet. In acest caz, elevii vor putea doar sa mai dea un apel de urgenta.
Daca experimentul se va dovedi un succes, guvernul de la Seul intentioneaza sa extinda proiectul in toata tara, anunta The Verge, iar ideea ar putea fi aplicata si in celelalte tari daca se dovedeste eficienta.