ţóÂ

Organizarea anului scolar 2024-2025 la clasele a XII-a zi si a XIII-a seral din invatamantul liceal, filiera tehnologica. DOCUMENT: Planuri de invatamant

De Portal Invatamant
la 19 Mar. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organizarea anului scolar 2024-2025 la clasele a XII-a zi si a XIII-a seral din invatamantul liceal, filiera tehnologica. DOCUMENT: Planuri de invatamant19Mar.2024

Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial organizarea anului scolar 2024-2025 pentru clasele a XII-a zi si a XIII-a seral din invatamantul liceal ÔÇö filiera tehnologica, precum si planurile de invatamant pentru domeniile de pregatire profesionala.

Potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei, pentru clasele din invatamantul liceal — filiera tehnologica, cu exceptia claselor a XII-a zi, a XIII-a seral si frecventa redusa, anul scolar are o durata de 37 de saptamani de cursuri si se incheie la data de 27 iunie 2025.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral si frecventa redusa, anul scolar are o durata de 34 de saptamani de cursuri si se incheie la data de 6 iunie 2025. Detalii AICI despre structura an scolar 2024-2025<<
 

Organizarea anului scolar 2024-2025 invatamant liceal — filiera tehnologica

 
Art. 1. — In anul scolar 2024—2025, pentru clasele a XII-a zi si a XIII-a seral din invatamantul liceal — filiera tehnologica, ale caror planuri-cadru de invatamant in vigoare prevad un numar mai mic de 37 de saptamani, se aproba organizarea procesului de invatamant cu mentinerea structurii, a numarului total de ore/saptamana si a numarului de saptamani alocate stagiilor de pregatire practica prevazute in planurile-cadru de invatamant in vigoare, dar cu reducerea numarului de saptamani de cursuri pentru disciplinele si modulele din ariile curriculare, corelat cu structura anului scolar 2024—2025, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024, astfel:
 
a) pentru clasa a XII-a invatamant de zi:
(i) 29 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 5 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
b) pentru clasa a XIII-a invatamant seral: 
(i) 29 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 5 saptamani de stagii de pregatire practica.
 
Art. 2. — In anul scolar 2024—2025, pentru clasele din invatamantul liceal — filiera tehnologica, invatamant de zi, cu exceptia claselor enumerate la art. 1, si pentru clasele din invatamantul profesional, ale caror planuri-cadru de invatamant in vigoare prevad un numar mai mare de 37 de saptamani, se aproba organizarea procesului de invatamant cu mentinerea structurii, a numarului total de ore/saptamana si a numarului de saptamani alocate stagiilor de pregatire practica prevazute in planurile-cadru de invatamant in vigoare, dar cu reducerea numarului de saptamani de cursuri pentru disciplinele si modulele din ariile curriculare, corelat cu structura anului scolar 2024—2025, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024, astfel:

a) pentru clasa a IX-a liceu — filiera tehnologica:
(i) 34 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 3 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
b) pentru clasa a X-a liceu — filiera tehnologica:
(i) 34 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 3 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
c) pentru clasa a XI-a liceu — filiera tehnologica, profil Tehnic si Resurse naturale si protectia mediului:
(i) 32 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 5 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
d) pentru clasa a XI-a liceu — filiera tehnologica, profil Servicii:
(i) 33 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 4 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
e) pentru clasa a IX-a invatamant profesional:
(i) 32 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica saptamanala;
(ii) 5 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
f) pentru clasa a X-a invatamant profesional:
(i) 28 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 9 saptamani de stagii de pregatire practica;
 
g) pentru clasa a XI-a invatamant profesional:
(i) 27 de saptamani de pregatire teoretica si pregatire practica;
(ii) 10 saptamani de stagii de pregatire practica.
 
Art. 3. — In anul scolar 2024—2025, pentru clasele din invatamantul liceal — filiera tehnologica, forma de invatamant seral, cu exceptia claselor a XIII-a, se respecta numarul de saptamani de cursuri stabilit prin planurile-cadru de invatamant in vigoare.
 
Art. 4. — In anul scolar 2024—2025, pentru clasa a XI-a ciclul inferior al liceului — filiera tehnologica invatamant seral, al carei plan-cadru de invatamant in vigoare prevede un numar de 14 saptamani, se aproba organizarea procesului de invatamant cu mentinerea structurii si a numarului total de ore/saptamana, pana la data de 20 decembrie 2024, corelat cu structura anului scolar 2024—2025, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024.
 
Art. 5. — In anul scolar 2024—2025, pentru clasele a XI-a ciclul superior al liceului — filiera tehnologica invatamant seral, ale caror planuri-cadru de invatamant in vigoare prevad un numar de 18 saptamani, se aproba organizarea procesului de invatamant cu mentinerea structurii si a numarului total de ore/saptamana, din data de 8 ianuarie 2025, cu respectarea vacantelor, corelat cu structura anului scolar 2024—2025, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024.
 
Art. 6. — In anul scolar 2024—2025, pentru clasele a XI-a — filiera tehnologica invatamant seral, in perioadele dedicate programelor „Scoala altfel” si „Saptamana verde” se vor organiza activitati specifice a caror planificare se afla la decizia unitatii de invatamant, corelat cu art. 4 alin. (2) din Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024.
 
Art. 7. — In anul scolar 2024—2025, pentru invatamantul profesional special — clasele a IX-a — a XII-a, se respecta numarul de saptamani de cursuri stabilit prin planurile-cadru de invatamant in vigoare.
 
Art. 8. — Stagiile de pregatire practica in invatamantul profesional si tehnic pentru care au optat absolventii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologica, cuprind 720 de ore si se desfasoara in perioada propusa de unitatea de invatamant organizatoare si aprobata de inspectoratul scolar, conform structurii anului scolar, cu respectarea vacantelor.
 
Art. 9. — In anul scolar 2024—2025, la invatamantul postliceal, scoala postliceala si scoala de maistri, se respecta numarul de saptamani de cursuri stabilit prin planurile de invatamant in vigoare.
 
Art. 10. — In anul scolar 2024—2025, pentru clasele din invatamantul postliceal, in perioadele dedicate programelor „Scoala altfel” si „Saptamana verde” se vor organiza activitati specifice de instruire practica a caror planificare se afla la decizia unitatii de invatamant, corelat cu art. 4 alin. (3) din Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024.
 
Art. 11. — Pentru domeniile/calificarile dobandite prin invatamantul liceal — filiera tehnologica si prin invatamantul profesional, la care modulele/disciplinele se desfasoara cu un numar constant de ore pe intreaga durata a anului scolar, se reduce proportional numarul de ore al fiecarui/fiecarei modul/discipline corelat cu numarul de saptamani prevazut in structura anului scolar 2024—2025, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024.
 
Art. 12. — Pentru domeniile/calificarile dobandite prin invatamantul liceal — filiera tehnologica la care modulele nu se desfasoara cu un numar constant de ore pe intreaga durata a anului scolar, numarul de ore al fiecarui modul pentru cultura de specialitate si pregatirea practica saptamanala din aria curriculara Tehnologii este corelat cu numarul de saptamani prevazut in structura anului scolar 2024—2025, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024, prevazut in anexa nr. 1 la prezentul ordin.
 
Art. 13. — Pentru domeniile/calificarile dobandite prin invatamantul profesional la care modulele nu se desfasoara cu un numar constant de ore pe intreaga durata a anului scolar, numarul de ore al fiecarui modul pentru cultura de specialitate si pregatirea practica saptamanala din aria curriculara Tehnologii este corelat cu numarul de saptamani prevazut in structura anului scolar 2024—2025, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 3.694/2024, prevazut in anexa nr. 2 la prezentul ordin.
 
Art. 14. — Anexele nr. 1 si 2*) fac parte integranta din prezentul ordin.
 
Art. 15. — Directiile de specialitate din cadrul Ministerului Educatiei, inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti si unitatile de invatamant profesional si tehnic duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 
Art. 16. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 

DOCUMENT Planuri-cadru de invatamant liceal tehnologic Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.
Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

anul scolar 2024-2025planuri-cadru invatamantfiliera tehnologica


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//