Inlocuirea titularizarii cu licentierea in profesie si ore de la 8 la 17 in toate scolile, printre amendamentele USR la Legile Educatiei

De Portal Invatamant
la 19 Apr. 2023
15 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inlocuirea titularizarii cu licentierea in profesie si ore de la 8 la 17 in toate scolile, printre amendamentele USR la Legile Educatiei19Apr.2023

USR a publicat o lista cu 26 de "linii rosii" cu privire la Legile Educatiei, aflate in dezbatere la Parlament. Printre cele mai importante amendamente propuse de membrii USR se numara inlocuirea titularizarii cu un sistem de licentiere in profesie, salariul debutantilor la nivelul salariului mediu brut pe economie si admitere la liceu prin repartizare computerizata.

"Legile, in forma trimisa la Parlament si dorita de PNL-PSD, sunt o frana, un blocaj pentru viitor si pentru reasezarea societatii. Vrem o Romanie trezita, descatusata, plina de vigoare – nu una anesteziata! Vrem sa recuperam sutele de mii de copii si tineri care s-ar pierde in acest hatis! Am anuntat (...) principalele linii rosii ale USR pe care le vom sustine cu peste 100 de pagini de amendamente in Parlament. Le-am elaborat dupa ce am facut, timp de 9 luni, consultari, pe toate variantele de lege aparute, cu toti actorii interesati si afectati din educatie. Multe dintre amendamente sunt cerute de societate si preluate de noi. Toate liniile rosii sunt importante si sunt conditiile puse de noi pentru a vota legea", a anuntat senatorul USR Stefan Palarie.
 

Lista USR cu cele 26 de linii rosii pentru Legile Educatiei

 

1. Prioritizarea educatiei ca domeniu strategic prin finantare adecvata

 
Educatia trebuie sa fie deasupra jocului politic. Orice viitor ministru al Educatiei ar trebui sa-si piarda functia daca educatia nu obtine 15% din cheltuielile bugetului general consolidat, procent prevazut de lege. USR nu va vota nicio lege a bugetului care nu respecta procentul asumat.

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI 
(pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 

2. O educatie orientata spre obtinerea competentelor viitorului

 
Reforma educatiei incepe prin asumarea unei tinte pentru modernizarea continuturilor si metodelor de predare pentru elevi.
 
Propunem ca in maxim un an, o echipa de specialisti in stiintele educatiei sa proiecteze si sa oficializeze un set integrat de materii moderne, interdisciplinare, flexibile, construite pe nevoile societatii si ale pietei muncii, cu accent pe dezvoltarea competentelor digitale.
 
Implementarea acestor masuri trebuie sa fie monitorizata si comunicata transparent anual.
 

3. Evaluare nationala si admitere egale pentru toata lumea

 
Ne opunem vehement segregarii elevilor.
 
Propunem admitere la liceu prin repartizare computerizata pe baza notelor de la evaluarea nationala pentru toti elevii si eliminarea posibilitatii liceelor de a organiza admitere prin examen.
 

4. Optiuni pentru Scoala dupa Scoala garantate, cu prioritate pentru copiii defavorizati 

 
USR propune ca reducerea abandonului scolar sa devina o prioritate nationala reala. Programul national de abandon scolar din PNRR trebuie extins si dupa 2026 la toate scolile – cu resurse pentru acoperirea nevoilor copiilor aflati in risc de abandon.
 
Tinta propusa este ca pana in anul 2030, toti copiii din Romania sa aiba asigurata o masa calda la gradinita, scoala, liceu. Acest lucru se poate realiza prin cresterea anuala a bugetului si prin construirea de cantine in toate scolile din zonele rurale.
 
Propunem acordarea unui sprijin financiar prescolarilor si elevilor in functie de veniturile familiei, pentru programe de tipul Scoala dupa scoala. Sprijinul financiar va fi oferit pe Cardul National al Elevului (care trebuie sa devina operational mult mai repede decat in 2 ani de la intrarea in vigoare a legii, cum propun Legile PSD-PNL), cu libertatea parintelui de a inscrie copilul la orice alta scoala unde se organizeaza programul de tipul Scoala dupa scoala, pentru activitati de invatare remediala sau complementare educatiei. Aceasta masura este una de tranzitie pana cand infrastructura scolara va permite ca toate scolile sa functioneze intr-un singur schimb, in regim de Scoala de la 8 la 17. Banii vor constitui venituri proprii ale scolii, de care scoala dispune.
 
In plus, autoritatile locale trebuie sa asigure transportul gratuit al elevilor la scoala. Aceste costuri pot fi ulterior decontate de guvern, fara ca parintii sa mai scoata bani din buzunar pentru naveta.
 

5. Invatamant intr-un singur schimb pentru toti elevii - Scoala de la 8 la 17 in toata Romania pana in 2030

 
In viziunea noastra, toate scolile din Romania functioneaza, incepand cu anul 2030, intr-un singur schimb, organizate pe modelul Scoala de la 8 la 17.
 
Pe langa orele obligatorii, copiii vor manca la pranz si, optional, vor putea ramane sa faca teme, sa recupereze materie prin intermediul orelor remediale, sa se pregateasca pentru olimpiade dar si sa se bucure de activitati extrascolare (teatru, sport, vizite la muzee etc.), puse gratuit la dispozitia lor.
 
Pana in anul 2030 este timp suficient pentru a reabilita si construi noi scoli, acolo unde este necesar, dar si pentru a asigura prin reorganizare spatiile necesare.
 

6. Masa calda pentru toti copiii

 
Legea Educatiei trebuie sa contina obiectivul de generalizare a Programului Masa Calda sanatoasa - cel tarziu in 2030 toti copiii au asigurata o masa calda la gradinita, scoala, liceu, gradual si cu prioritate pentru unitatile de invatamant defavorizate.
 

7. Transport scolar acoperit integral de stat, parintii nu scot bani din buzunar

 
Guvernul trebuie sa isi asume cu adevarat finantarea transportului elevilor, nu sa lase portite ca sa nu se tina de cuvant si sa joace ping-pong cu dreptul elevilor la gratuitate.
 
Elevul trebuie sa beneficieze de gratuitate in baza unui document care atesta calitatea de elev, fara a avea grija banilor. Gratuitatea nu trebuie amanata, ci asigurata de urgenta.
 

8. Invatamant cu adevarat gratuit pentru toti elevii


Trebuie sanctionati cei care solicita sume de bani sau foloase patrimoniale, direct sau prin interpusi. Invatamantul nu va fi niciodata cu adevarat gratuit atat timp cat parintii trebuie sa scoata bani din buzunar pentru manuale sau alte materiale de suport didactic. Prin programul Scoala dupa Scoala, copiii trebuie sa poata avea optiunea de a lua parte la activitati remediale si de a-si face temele asistati de un cadru didactic, fara costuri suplimentare pentru parinti.
 
Activitatile extrascolare trebuie sa fie gratuite si nu ar trebui sa li se solicite bani copiilor sau parintilor pentru aceste activitati, mai ales pentru cele obligatorii.
 

9. Scoala sigura pentru copii

 
Asumarea obiectivului ca pana in 2026 toate scolile sa fie sigure din punct de vedere seismic este de bun simt. Lucrarile de consolidare si eliminare de riscuri trebuie finalizate pana atunci.
 
Propunem introducerea in Legea Educatiei a obligatiei autoritatilor locale sa finalizeze expertizarea riscului seismic si reabilitarea scolilor si sanctionarea acestora pentru neindeplinirea obligatiei.
 
Toate scolile trebuie sa aiba aviz de securitate la incendiu si autorizatie sanitara.
 
Este urgenta derularea unor programe de educare pentru egalitatea de sanse si prevenirea a violentei in orice forma (bullying si cyberbullying, prevenirea oricarei forme de hartuire) pentru elevi, profesori si parinti, precum si programe active permanente adresate elevilor pentru prevenirea consumului de droguri, de produse de tutun si alcool si a altor forme de dependenta.
 

10. Trebuie sa investim in profesori IMEDIAT!

 
Pentru schimbarea de paradigma necesara in educatie avem nevoie de profesori motivati.
 
Propunem ca salariul cadrului didactic debutant in invatamantul preuniversitar sa inceapa de la nivelul salariului mediu brut pe economie, cu asigurarea conditiilor pentru desfasurarea activitatii de pregatire metodico-stiintifica la scoala si sustinerea invatamantului in cadrul Scolii de la 8 la 17. Salariile cadrelor didactice din sistemul de invatamant trebuie sa creasca, inclusiv ale celor din invatamantul superior. In acest fel, debutantii vor simti cea mai mare crestere procentuala.
 
De asemenea, USR propune o stimulare financiara mai consistenta a profesorilor care aleg sa lucreze in mediul rural sau in zone defavorizate.
 
Nu doar Legea educatiei, ci si Legea salarizarii trebuie modificata in sensul inlocuirii grilelor actuale, pornind de la salariul mediu brut, prin cresterea salariilor brute din grila actuala.
 

11. Recunoasterea si premierea profesorilor performanti

 
Propunem implementarea unui fond de stimulare a performantei la decizia scolii in valoare de 6% din fondul de salarii, cu acordare lunara, in locul gradatiei de merit. Metodologia de acordare ar trebui sa includa si sisteme de colectare de feedback de la partenerii educationali - elevii sa ofere feedback profesorilor incepand cu clasa a V-a, parintii sa acorde feedback profesorilor si conducerii scolii, profesorii sa acorde feedback conducerii scolii (referitor la conditiile de invatare si nivelul de calitate al programelor de pregatire primite), integrate intr-un sistem digital national. Cu toate acestea, profesorul trebuie sa fie premiat pe criterii obiective care sa tina de evolutia elevilor si nu exclusiv de criterii de subiective.
 

12. Scolile decid singure ce profesori angajeaza - descentralizare reala

 
Propunem inlocuirea sistemului de titularizare nationala cu un sistem de licentiere in profesie, urmat de posibilitatea de a participa la interviuri de angajare organizate la nivelul unitatii de invatamant. In acest nou sistem, conducerea scolilor va putea decide descentralizat cum sa isi acopere posturile disponibile.
 
Titularizarile anterioare raman valabile. Scolile pot organiza concurs doar pentru posturi noi sau vacante.
 
Propunem eliminarea posibilitatii unor persoane care detin functii publice (de exemplu Presedintele Romaniei, membrii Guvernului, parlamentarii, primarii) de blocare a postului de titular si introducerea unei perioade de 3 luni in care sa opteze pentru catedra sau functia publica. Posturile eliberate vor fi scoase la concurs.
 

13. Scoli autonome - in care parintii, elevii si comunitatea participa la decizie

 
Propunem eliminarea numirii directorilor interimari de la nivel judetean si alegerea lor de catre consiliile de administratie pentru o durata limitata.
 
Functia de management trebuie recompensata financiar pe masura responsabilitatii si a atingerii criteriilor de performanta la nivelul scolii.
 
Propunem cresterea autonomiei financiare a scolilor, prin utilizarea excedentului bugetar la decizia scolii si incurajarea obtinerii de venituri economice pentru scoli profesionale sau licee tehnologice.
 
Pentru a fi siguri ca deciziile vor fi luate in consens si in interesul copiilor, in componenta consiliului de administratie trebuie sa fie o reprezentare echilibrata a cadrelor didactice, autoritatilor locale, a parintilor, dar si a elevilor.
 

14. Digitalizarea educatiei

 
Toate scolile trebuie sa aiba acces la internet si retea de Wi-fi securizata.
 
Educatia incluziva de calitate poate fi oferita tuturor copiilor sprijinindu-ne si pe tehnologie. Propunem flexibilizarea cadrului de organizare a scolarizarii mentionate la Sectiunea Scoala din spital si pentru alte categorii de elevi.
 
Copiii vulnerabili, aflati in zone izolate din punct de vedere geografic, elevele minore insarcinate, mamele minore precum si elevii minori, ai caror parinti sunt detasati intr-o alta localitate sau pe teritoriul altui stat, pe o perioada de maximum 12 luni calendaristice consecutive trebuie sa poata opta pentru scolarizarea in regim online/hibrid, la solicitareaparintelui. Propunem precizarea surselor de finantare si a termenelor pana la care fiecare scoala este dotata cu laborator de informatica, de stiinte, tehnologie, inginerie, arta si matematica.
 
Propunem mentinerea dreptului elevilor si al profesorilor de a avea acces, la cerere, la un dispozitiv - laptop sau tableta - conectat la internet, in cadrul unitatii de invatamant.
 
Continuturile educationale trebuie sa fie accesibile in format digital interactiv, iar toate inscrierile pentru concursuri sau examene, pentru cadre didactice sau elevi, trebuie sa fie online.
 

15. Elevii din invatamantul tehnologic si dual mai aproape de profesionisti

 
Trebuie sa deschidem accesul profesionistilor (tehnicienilor) pentru a preda in liceele de invatamant tehnologic si dual, prin posibilitatea de pregatire pedagogica a acestora intr-un sistem intensiv de scurta durata organizat de Ministerul Educatiei.
 

16. Fara discriminare fata de copiii cu cerinte educationale speciale si/sau dizabilitati

 
Vrem profesori de sprijin pentru fiecare clasa care are ca elevi copii cu CES.
 
Vrem eliminarea din lege a segregarii copiilor cu CES in clase/grupe izolate in invatamantul de masa.
 
Parintii decid inscrierea copilului fie la o scoala speciala, fie in invatamantul de masa. Reevaluarea se face ori de cate ori este necesar, la solicitarea parintilor copilului sau a colectivului de parinti. Statul, prin specialisti, asista, mediaza si sprijina decizia in fiecare etapa
si depune toate eforturile de integrare si suport in acord cu nevoile copiilor.
 
Copiii cu CES trebuie sa aiba posibilitatea de a participa la cursuri in format hibrid, la nevoie.
 

17. Educatie fara granite

 
Aproape un milion de copii romani s-au nascut in afara tarii incepand cu anul 2000. O reforma a invatamantului trebuie sa tina obligatoriu seama de acest adevar dureros. Din lege nu trebuie sa lipseasca o sustinere puternica si neconditionata a scolilor romanesti si a invatamantului in limba romana din afara granitelor tarii, inclusiv prin invatamant la distanta online.
 

18. Stil de viata sanatos pentru elevi si studenti

 
Elevii si studentii trebuie incurajati sa aiba un stil de viata sanatos, prin educatie fizica si alimentatie sanatoasa, prin ore de educatie fizica si sport, organizate intr-un format atragator.
 
Sportul scolar si universitar trebuie sa devina un factor principal in identificarea si dezvoltarea tinerelor talente care pot face pasul catre sportul de performanta. Circuitul competitiilor sportive scolare si universitare trebuie dezvoltat, impreuna cu o finantare adecvata din partea Ministerului Educatiei si a altor institutii cu atributii in acest sens.
 
Dezvoltarea infrastructurii scolare pentru sport trebuie sa continue, prin eliminarea diferentelor dintre mediul urban si rural, iar infrastructura scolara trebuie pusa la dispozitia elevilor si studentilor si in afara orelor de program didactic.
 

19. Prioritizarea eticii in sistemul de invatamant

 
Propunem publicarea in format digital a tuturor tezelor de doctorat acordate intre 1990 si 2022. Propunem responsabilizarea comisiei de doctorat, in special a conducatorului de doctorat, pentru calitatea tezei analizate.
 
Legea educatiei universitare nu rezolva buboiul plagiatelor din universitati si, desi pastreaza institutia care a verificat plagiatele pana acum, CNATDCU, ii lasa doar un rol decorativ, pur ornamental, fara atributii reale de sanctionare a plagiatului. Procedeul de sesizare a plagiatelor nu trebuie sa ramana o zeflemea, aruncata tot pe umerii cetatenilor.
 
Toleranta zero pentru orice forma de plagiat, inca de la liceu, cu informarea si sprijinirea elevilor in directia unei integritatii academice ireprosabile incepand cu clasa V-a.

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI 
(pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 

20. Ori la partid, ori la scoala sau universitate 

 
Vrem ca orice functie de conducere, indrumare si control din sistemul de invatamant sa fie incompatibila cu orice functie de conducere din partidele politice, precum si cu functiile de consilier local sau judetean.
 
Propunem ca persoanele care ocupa o functie publica sau de demnitate publica sa nu poata exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului.
 

21. Fara rectori vesnici si atotputernici

 
Propunem limitarea mandatelor rectorilor la doua a cate maxim 4 ani, indiferent de perioada si universitatea in care s-au desfasurat si indiferent de intreruperi.
 
22. Responsabilizarea universitatilor pentru integrarea studentilor pe piata muncii
 
Toate locurile de practica trebuie sa fie asigurate de universitate. Un procent din acestea vor fiobligatoriu asigurate in activitatea de cercetare din cadrul universitatii, daca aceasta exista.
 
Luptam pentru flexibilizarea capacitatii universitatilor/academiilor de a colabora cu profesionisti din industrie.
 

23. Reducerea costului vietii de student

 
Bursele trebuie actualizate anual cu rata inflatiei. Taxele de scolarizare nu trebuie sa se modifice intr-un ciclu de studiu. Elevii trebuie sa aiba posibilitatea de inscrierea online la orice facultate din Romania - printr-o platforma unica - UNIVEDU.
 

24. Acces la bazele stiintifice de date pentru studenti

 
Propunem instituirea obligatiei pentru universitati de a asigura studentilor, de la toate ciclurile, minim un abonament institutional la o baza de date stiintifica, direct legata de profilul de studii al universitatii respective.
 

25. Introducerea avertizorului de integritate in universitati

 
Problemele de etica universitara sunt atat de numeroase in educatia superioara, incat e nevoie de prevederi similare Legii avertizorului de integritate, care sa semnaleze abaterile de la etica si integritatea universitara, fara teama de consecinte si repercusiuni profesionale.
 

26. Reinfiintarea CNCS - Consiliul National al Cercetarii Stiintifice

 
Versiunea actuala a Legii educatiei universitare prevede desfiintarea CNCS fara a desemna o alta institutie care sa preia atributiile prevazute de legea in vigoare. Astfel, Ministerul ramane fara un organism de avizare stiintifica.
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Matematica de nota 10!

Atentie: Matematica este una dintre materiile importante din scoala. Trebuie sa ne ajutam copiii, indiferent ca sunt in clasa a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a sau a XII-a!
 
Aveti la dispozitie colectia de Culegeri de teste REZOLVATE de Matematica. Alcatuita de un grup de cadre didactice dedicate, cu metode moderne de prezentare, aceasta colectie a intrunit pe deplin aprecierea copiilor, profesorilor si parintilor.

Culegerile de teste respecta integral programa scolara in vigoare si metodologia testelor PISA


...Vezi AICI noile Teste <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

legile educatieiamendamente legile educatieiministerul educatiei


x
Lasa un raspuns



Comentarii [15 comentarii]Adauga comentariul tau
24Apr.2023

Nicusor Pop 24 Apr. 2023 13:36:12

Tot asa, "foarte frumoasa ideia"... Daca copilul tau ar sta la scoala intre 8 si 17 avand la dispozitie doar un scaun si o banca ai fi de acord? Multe scoli nu au nici macar sali de sport, unele nici macar apa curenta... Ce sa mai spunem de cantina... Dar oare de laboranti pt laboratoare nu este nevoie? Sunt o gramada de probleme care nu se rezolva cu o lege, ele se rezolva cu bani!!! E buna si legea dar trebuie investiti multi, multi bani.
24Apr.2023

Stanescu Dorina 24 Apr. 2023 09:34:58

Sunt de acord cu propunerile celor din USR
Este normal sa se de-a posibilitatea celor care-si cresc copii din fam monoparentale sa se poata descurca cu serviciul.
Orice schimbare, unora li se pare aberanta, dar ea trebuie implementata si acceptata de majoritate.
24Apr.2023

Badea Cristina 24 Apr. 2023 05:08:44

Nu se doreste "segregarea elevilor", dar de ce se propune eliminarea examenului national pentru profesori? Ce criterii de selectie vor avea scolile la interviuri? Puteti miza pe obiectivitate sau vor prima "recomandarile"?
23Apr.2023

Cristian Stefan 23 Apr. 2023 22:28:25

Pentru profesori, ar trebui sa existe un sistem informatic national care sa contina întreaga birocratie a profesorilor. Astfel, înscrierea la examenele de titularizare, definitivat, grade nu va mai fi copii dupa copii ci o baza de date pe care profesorul o poate completa chiar digital. Aceasta functie va contine totodata calificativele din partea scolilor, adeverintele privind sanctiunile disciplinare precum si perioadele în care profesorul a lucrat la fiecare institutie scolara.
23Apr.2023

Catalin 23 Apr. 2023 15:23:11

Pentru programul de la 8 la 17. Foarte frumoasa ideea, dar pentru Romania ramane în zona visarii. As putea spune chiar utopie.
Majoritatea scolilor sunt în cel putin doua schimburi. Ne mai vorbind de personal, ca poate ziceti ca faceti angajari, ar trebui cel putin dublat numarul scolilor. Unele au si 3 schimburi. Cele existente nu au cantina/sala de mese... Populism ieftin...
23Apr.2023

Simona 23 Apr. 2023 14:09:37

Bravo, domnilor! Teoria suna bine, practica ne omoara. Doamne ajuta, sa se concretizeze cat mai curand posibil .
23Apr.2023

Cip 23 Apr. 2023 13:45:17

In momentul cand luati decizii de felul acesta, mergeti in teritoriu intai si vedeti problemele invatamantului romanesc. Habar nu aveti in ce sens trebuiesc luate masuri. Mergeti la clasa 6 ore pe zi si dupa aia vorbiti. Nu e ca la partid sau in alte domenii. Lasati profesionistii din preuniversitar sa ia masuri, nu va bagati voi cu ideile altor popoare.
23Apr.2023

Monica 23 Apr. 2023 10:16:27

Cu unele propuneri sunt de acord, cu altele nu, dar nu la acestea vreau sa ma refer. Textul contine ceva ce m-a revoltat profund:&quot;fara... varstnici&quot;. Mai discriminatoriu de at&acirc;t nu se poate. Ce urmeaza &quot;fara femei&quot;, &quot;fara persoane cu dizabilitati&quot;, fara ce???!!! RUSINE!
22Apr.2023

Condrea Marcel 22 Apr. 2023 22:19:36

USR???cu asemenea porcarii de amendamente nici nu mai intra în parlament...niste excroci
22Apr.2023

Anonimul 22 Apr. 2023 10:06:34

România nu e pregatita pentru schimbarile astea. Merg în tari cu educatie si mentalitate de sute de ani. Nu în tari cu mentalitate în formare, cum e România, unde "bataia si abuzul de orice fel sunt rupte din rai". Unde consilierea e o himera folosita drept mod de a te debarasa de cine nu îti convine. Vise... Învatati sa deschideti ochii pe mentalitate, gândire, abia apoi pe comportament.
22Apr.2023

Anonim 22 Apr. 2023 10:01:54

România nu e pregatita pentru schimbarile astea. Merg în tari cu educatie si mentalitate de sure de ani. Nu în tari cu mentalitate în formare, cum e România, unde "bataia si abuzul de orice fel sunt rupte din rai". Unde consilierea e o himera folosita drept mod de a te debarasa de cine nu îti convine. Vise... Învatati sa deschide-ti ochii pe mentalitate, gândire, abia apoi comportament.
22Apr.2023

Razvan 22 Apr. 2023 08:30:11

Aberatii mai mar n am auzit. . Cum sa desfiintezi titulatura? Coruptia si asa este la ea acasa. Fratilor, daca nu va pricepeti, nu va bagati. Habarnisti peste tot.
22Apr.2023

Ion Avadani 22 Apr. 2023 08:10:46

Pentru angrijitori nu exista nici o lege ei lucreaza ore neplatite peste program bravo USR...sunteti buni....?
22Apr.2023

Petreanu Danut 22 Apr. 2023 07:24:21

Copiati, copiati....! Asa se pregatesc liotele de sparanghelisti si capsunari....!
21Apr.2023

Poru Mircea 21 Apr. 2023 13:08:07

Nu înteleg nici în ruptul capului de ce nu sunt pomeniti si profesorii angajati, nu numai cei destituiti, concediati, dati afara, adica, cei licentiati!?
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//