Metodologia organizarii si desfasurarii Concursului de Admitere la UPB pentru anul universitar 2011-2012

de Portal Invatamant la 31 Oct. 2011
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Xáááááááááááááááááááááááááááááááááááááá áááááá METODOLOGIA
organiz─ârii ┼či desf─â┼čur─ârii Concursului de admitere ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul superior la Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti pentru anul universitar 2011-2012

áááááááá CUPRINS

I. PROBLEME GENERALE DE ORGANIZARE ┼×I DESF─é┼×URARE A
CONCURSULUI

II. COMPETEN┼óELE COMISIILOR DE ADMITERE ┼×I ALE
PERSONALULUI DE SUPRAVEGHERE ┼×I CORECTARE

1. Competenţele Comisiei centrale de admitere
2. Competenţele Comisiilor locale de admitere
3. Competen┼úele personalului de supraveghere ┼či corectare

III. ÎNSCRIEREA LA CONCURS

1. Data concursului ┼či perioada ├«nscrierii candida┼úilor
2. Condiţiile de înscriere la concurs
3. Informarea candida┼úilor ┼či verificarea listelor candida┼úilor ├«nscri┼či

IV. ELABORAREA CHESTIONARELOR DE CONCURS ┼×I A GRILELOR
DE EVALUARE

V. DESF─é┼×URAREA PROBELOR DE CONCURS

VI. CORECTAREA FORMULARELOR PROBELOR DE CONCURS

VII. STABILIREA ┼×I AFI┼×AREA REZULTATELOR CONCURSULUI

VIII. DISPOZIŢII FINALE

áááááááááááááááááááááááááá I. PROBLEME GENERALE DE ORGANIZARE
áááááááááááááááááááááááááááááááááá ┼×I DESF─é┼×URARE A CONCURSULUI

1. Concursul de admitere din anul 2011 ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul superior se organizeaz─â ├«n Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti pe baza prezentei metodologii, elaborat─â ├«n conformitate cu Ordinul nr. .........., din ..................... al Ministrului Educa┼úiei, Cercet─ârii, Tineretului si Sportului privind criteriile generale de organizare ┼či desf─â┼čurare a admiterii ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul superior pentru anul universitar 2011/2012.
2. Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti organizeaz─â concurs de admitere pentru ciclul de studii universitare de licen┼ú─â.
3. Admiterea ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul universitar se organizeaz─â pe facult─â┼úi, pe domenii de studiu. Denumirea domeniilor ┼či specializ─ârilor, num─ârul de locuri (f─âr─â tax─â ┼či cu tax─â) care fac obiectul concursului de admitere pentru fiecare domeniu ┼či specializare precum ┼či disciplinele probelor de concurs se fac publice prin afi┼čare la sediile facult─â┼úilor.
4. Participarea candida┼úilor la concursul de admitere este condi┼úionat─â de ├«nscrierea lor, prin completarea unei fi┼če de ├«nscriere tip. Fiecare candidat va men┼úiona ├«n fi┼ča de ├«nscriere, ├«n ordinea preferin┼úelor sale, op┼úiunile pentru care candideaz─â. Prin op┼úiune se ├«n┼úelege un domeniu de studiu ├«ntr-un anumit regim de studiu (f─âr─â tax─â sau cu tax─â).
5. Absolven┼úii de liceu cu diplom─â de bacalaureat, care au ob┼úinut la olimpiadele ┼čcolare interna┼úionale distinc┼úii ├«n cel pu┼úin unul din ultimii doi ani de studiu ori premiul ├«nt├ói sau medalie de aur ├«n unul din ultimii patru ani de studii, au dreptul s─â fie ├«nmatricula┼úi f─âr─â admitere, ├«n cadrul num─ârului de locuri alocate, la cerere, ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul superior de stat ├«n domenii de studiu corespunz─âtoare disciplinelor la care au fost distin┼či, ┼či pot urma f─âr─â taxe de ┼čcolarizare, cursurile a dou─â facult─â┼úi ├«n institu┼úii de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior de stat. Absolven┼úii de liceu cu diplom─â de bacalaureat, care au ob┼úinut ├«n unul din ultimii doi ani de ┼čcolarizare premiile I, II sau III la concursurile ┼čcolare la nivel na┼úional sau pe grupe de ┼ú─âri, recunoscute de Ministerul Educa┼úiei, Cercet─ârii, Tineretului si Sportului pot fi ├«nmatricula┼úi f─âr─â admitere, ├«n cadrul num─ârului de locuri alocate, ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul superior de stat, ├«n domenii de studiu corespunz─âtoare disciplinelor la care au fost distin┼či. ├Än ┼čedin┼úa din data de 08.11.2007, Senatul U.P.B. a aprobat urm─âtoarea list─â a disciplinelor de la olimpiadele ┼čcolare care sunt luate ├«n considerare: chimie (numai pentru Facultatea de Chimie Aplicat─â ┼či ┼×tiin┼úa Materialelor), matematic─â, fizic─â, informatic─â. Absolven┼úii de liceu care se ├«nscriu ├«n categoriile de mai sus vor depune o dat─â cu dosarul de ├«nscriere, o cerere scris─â la secretariatul facult─â┼úii unde doresc s─â fie ├«nmatricula┼úi. Comisia local─â de admitere a facult─â┼úii va decide asupra acestor solicit─âri pe baza listelor olimpiadelor ┼či concursurilor, precum ┼či a listelor nominale cu cei care au ob┼úinut distinc┼úii la olimpiadele ┼čcolare interna┼úionale sau premii la olimpiade ┼čcolare de nivel na┼úional sau pe grupe de ┼ú─âri, transmise Universit─â┼úii de c─âtre Ministerul Educa┼úiei, Cercet─ârii, Tineretului ┼či Sportului. Candida┼úii care au ob┼úinut performan┼úele respective pe timpul studiilor liceale beneficiaz─â de facilit─â┼úile de mai sus, ├«ntr-o perioad─â de maximum trei ani de la absolvirea liceului.
6. Potrivit legii, se percepe de la candida┼úi, pentru organizarea ┼či desf─â┼čurarea admiterii, taxa de ├«nscriere ├«n cuantum de 100 lei (RON), stabilit de Senatul Universit─â┼úii POLITEHNICA din Bucure┼čti. Taxa se va achita la secretariatul facult─â┼úii la care candidatul se ├«nscrie la concurs. Sunt scuti┼úi de plata taxei orfanii de ambii p─ârin┼úi, cei proveni┼úi de la casele de copii sau din plasament familial, copiii eroilor-martiri ai Revolu┼úiei, r─âni┼úii ├«n timpul Revolu┼úiei din decembrie 1989, copiii salaria┼úilor din Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti ┼či copiii personalului didactic. Candida┼úii cu situa┼úie material─â foarte grea, ├«n special cei proveni┼úi din mediul rural, pot fi scuti┼úi, la cerere, de plata taxei prezent├ónd decanului facult─â┼úii la care se ├«nscriu la concurs acte doveditoare care s─â le sus┼úin─â solicitarea.
7. Admiterea ├«n U.P.B. se face pe baza a dou─â probe scrise (probe care se vor sus┼úine sub form─â de test gril─â) sau pe baza notelor extrase din foaia matricol─â. Probele de concurs (pentru facult─â┼úile la care concursul se face pe baz─â de probe scrise) precum ┼či disciplinele care sunt luate ├«n considerare (pentru facult─â┼úile la care admiterea se face pe baza notelor extrase din foaia matricol─â) sunt prezentate pe pagina de Internet www.upb.ro ┼či sunt afi┼čate la secretariatele facult─â┼úilor. ├Än continuare, ├«n prezenta metodologie, prin PROB─é DE CONCURS se ├«n┼úelege una din probele scrise sus┼úinute, iar prin NOT─é DE CONCURS se ├«n┼úelege nota probei de concurs sau media din anii de liceu la una din disciplinele de concurs, determinat─â pe baza actelor din dosarul candidatului.
8. Subiectele probelor de concurs vor fi concepute lu├ónd ├«n considerare programele analitice ale disciplinelor de concurs, astfel ├«nc├ót s─â asigure aprecierea ┼či ierarhizarea candida┼úilor ├«n mod corect ┼či concludent, pe baza rezultatelor ob┼úinute la rezolvarea lor, printr-un punctaj determinat ├«n func┼úie de aceste rezultate. Fiecare enun┼ú de subiect al probei de concurs va fi prezentat candida┼úilor ├«ntr-un CHESTIONAR DE CONCURS ├«n care se afl─â toate enun┼úurile subiectelor. Fiecare subiect de prob─â de concurs este ├«nso┼úit de un set de r─âspunsuri, dintre care unul singur este corect.
9. ├Än cadrul probei de concurs, candida┼úii trebuie s─â determine r─âspunsul corect la fiecare subiect de prob─â de concurs ┼či s─â-l marcheze ├«n FORMULARUL PROBEI DE CONCURS printr-un semn ÔÇťXÔÇŁ.
10. Notarea candida┼úilor la fiecare prob─â de concurs se stabile┼čte prin ├«nsumarea punctelor ob┼úinute, conform marcajului din formularul probei de concurs ┼či apoi, prin conversia sumei ├«n note de la 1 la 10;
11. Media general─â minim─â de admitere este 5,00 (cinci). Media general─â se calculeaz─â numai pentru candida┼úii care vor ob┼úine media aritmetic─â a celor dou─â note de concurs (MEDIA NOTELOR DE CONCURS) mai mare sau cel pu┼úin egal─â cu 5,00 (cinci), aceasta reprezent├ónd BAREMUL MINIM DE ADMITERE. ├Än aceste condi┼úii, media general─â se determin─â ca medie ponderat─â ├«ntre media notelor de concurs ┼či media ob┼úinut─â la examenul de Bacalaureat (vezi VII.3).
12. Admiterea candida┼úilor ├«n Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti se face ├«n ordinea descresc─âtoare a mediei generale ob┼úinut─â de ei ├«n concurs, ├«n limita num─ârului de locuri acordate pentru fiecare facultate.
13. Candida┼úii care vor avea aceea┼či medie general─â vor fi clasifica┼úi conform criteriilor de departajare precizate la capitolul VII al prezentei Metodologii.
14. Pentru asigurarea bunei organiz─âri ┼či desf─â┼čur─âri a concursului de admitere, ├«n Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti se formeaz─â Comisia central─â de admitere ┼či, la fiecare facultate, c├óte o Comisie local─â de admitere. Componen┼úa acestor comisii se stabile┼čte prin decizia Rectorului.


ááááááááááááááááá II. COMPETEN┼óELE COMISIILOR DE ADMITERE ┼×I ALE
ááááááááááááááááááááá PERSONALULUI DE SUPRAVEGHERE ┼×I CORECTARE


1. Competenţele Comisiei centrale de admitere

1.1. organizeaz─â, desf─â┼čoar─â ┼či are ├«ntreaga responsabilitate pentru derularea concursului de admitere, ├«n toate etapele sale: preg─âtirea, desf─â┼čurarea propriu-zis─â, gestionarea ┼či procesarea punctajelor la probele de concurs, afi┼čarea rezultatelor, rezolvarea contesta┼úiilor, ├«nmatricularea candida┼úilor declara┼úi admi┼či, ocuparea locurilor vacante;
1.2. preg─âtirea concursului:
- controleaz─â instruirea Comisiilor locale de admitere;
- controleaz─â modul de instruire a cadrelor didactice din personalul de supraveghere ┼či corectare, ├«n vederea desf─â┼čur─ârii probelor concursului;
- supravegheaz─â aprovizionarea cu materiale necesare concursului;
- repartizează sălile de concurs pe facultăţi în baza listelor cu săli puse la dispoziţie de serviciul administrativ;
- verific─â listele nominale cu personalul didactic desemnat de facult─â┼úi, pentru supraveghere ┼či corectare;
- ţine evidenţa pe facultăţi a sălilor în care vor fi repartizaţi candidaţii la concurs;
- preg─âte┼čte seturi de plicuri, pe s─âli, destinate chestionarelor de concurs ┼či grilelor de evaluare;
- solicit─â de la Comisiile locale de admitere un exemplar din listele candida┼úilor ├«nscri┼či la concurs, afi┼čate la facult─â┼úi;
- stabile┼čte norma de supraveghere ├«n condi┼úiile desf─â┼čur─ârii concursului ├«n sistem ÔÇ×test gril─âÔÇŁ;
- stabile┼čte norma pe s─âlile de concurs pentru constituirea echipelor de cadre didactice care vor corecta formularele probelor de concurs;
- stabile┼čte num─ârul de cadre didactice (responsabili de sal─â ┼či membri ai echipelor de supraveghere ┼či corectare), repartizat fiec─ârei facult─â┼úi la probele de concurs;
- stabile┼čte, pentru fiecare sal─â ┼či prob─â de concurs, facult─â┼úile ale c─âror reprezentan┼úi vor fi responsabili de s─âli ┼či membri ai echipelor de supraveghere ┼či corectare;
- redacteaz─â delega┼úiile de supraveghere ┼či corectare, pe s─âli, facult─â┼úi ┼či probe de concurs;
1.3. desf─â┼čurarea concursului:
- pred─â reprezentan┼úilor Comisiilor locale de admitere delega┼úiile de supraveghere ┼či corectare;
- organizeaz─â ┼či supravegheaz─â procesul de redactare a subiectelor ┼či chestionarelor de concurs;
- asigur─â echipa tehnic─â specializat─â pentru tehnoredactarea subiectelor ┼či chestionarelor de concurs, inclusiv traduceri;
- asigur─â ┼či sigileaz─â plicurile cu chestionarele de concurs, conform num─ârului de s─âli ┼či ├«n concordan┼ú─â cu num─ârul de candida┼úi repartiza┼úi ├«n fiecare sal─â, precum ┼či cu oglinda s─âlii;
- predă reprezentanţilor Comisiilor locale de admitere plicurile cu chestionarele de concurs;
- supravegheaz─â desf─â┼čurarea propriu-zis─â a concursului;
- organizeaz─â, supravegheaz─â ┼či verific─â procesul de elaborare a grilelor de evaluare de c─âtre comisia de redactare;
- supravegheaz─â procesul de realizare a grilelor de evaluare;
- asigur─â ┼či sigileaz─â plicurile cu grilele de evaluare conform num─ârului de s─âli;
- predă reprezentanţilor Comisiilor locale de admitere plicurile cu grilele de evaluare;
1.4. procesarea rezultatelor de la probele de concurs:
- supravegheaz─â activitatea Comisiilor locale de admitere ;
- asigură, dintre membrii săi, reprezentanţii ce vor efectua verificarea cataloagelor;
1.5. afi┼čarea rezultatelor:
- preia c├óte un exemplar din cataloage ┼či din listele afi┼čate la facult─â┼úi cu rezultatele concursului;
- supraveghează activitatea Comisiilor locale de admitere legată de contestaţii;
- rezolvă contestaţiile depuse de candidaţi;

2. Competenţele Comisiilor locale de admitere
2.1. la nivelul facult─â┼úii, organizeaz─â, desf─â┼čoar─â ┼či au ├«ntreaga responsabilitate pentru derularea concursului de admitere, ├«n toate etapele sale: preg─âtirea, desf─â┼čurarea propriu-zis─â, gestionarea ┼či procesarea punctajelor la probele de concurs, stabilirea notelor de concurs, calculul mediilor notelor de concurs, afi┼čarea rezultatelor, rezolvarea contesta┼úiilor, ├«nmatricularea candida┼úilor declara┼úi admi┼či, ocuparea locurilor vacante;
2.2. preg─âtirea concursului:
- asigură informarea candidaţilor cu toate datele necesare pentru prezentarea la concurs;
- preiau ┼či verific─â documentele de ├«nscriere;
- eliberează candidaţilor legitimaţiile de concurs;
- asigur─â afi┼čarea zilnic─â a stadiului ├«nscrierilor;
- transmit, la ├«ncheierea ├«nscrierilor, Comisiei centrale de admitere, num─ârul total de candida┼úi ├«nscri┼či;
- verific─â s─âlile repartizate pentru desf─â┼čurarea probelor de concurs, ├«n vederea stabilirii numerelor reale de locuri ├«n condi┼úii de concurs ┼či transmit Comisiei centrale de admitere num─ârul necesar de chestionare de concurs, pe discipline ┼či variante, conform oglinzii fiec─ârei s─âli;
- ├«ntocmesc ┼či afi┼čeaz─â tabelele nominale ale candida┼úilor ├«nscri┼či, ordona┼úi alfabetic, repartiza┼úi pe s─âli (tabelele nominale ale s─âlilor de concurs), cu indicarea mediei examenului de Bacalaureat, a op┼úiunilor solicitate ├«n fi┼ča de ├«nscriere ┼či a cazurilor speciale (probe care nu se sus┼úin ├«n limba rom├ón─â etc.);
- transmit Comisiei centrale de admitere câte un exemplar din tabelele nominale ale sălilor de concurs;
- asigur─â afi┼čarea informa┼úiilor privind denumirea probelor de concurs, data ┼či ora ├«nceperii fiec─ârei probe, durata de desf─â┼čurare a acestora (pentru facult─â┼úile care prev─âd probe de concurs);
- asigur─â afi┼čarea informa┼úiilor privind calculul notelor de concurs pe baza actelor aflate la dosarul candidatului (pentru facult─â┼úile care utilizeaz─â note extrase din foaia matricol─â);
- preg─âtesc materialele necesare desf─â┼čur─ârii concursului (plicuri, tabelele nominale ale s─âlilor de concurs, formularele probelor de concurs, h├órtie concept, procese verbale, oglinzile s─âlilor, instruc┼úiuni etc.);
2.3. desf─â┼čurarea concursului:
- repartizeaz─â pe catedre delega┼úiile pentru cadrele didactice implicate ├«n supraveghere ┼či corectarea formularelor probelor de concurs;
- verific─â, ├«n s─âlile repartizate facult─â┼úii, prezen┼úa personalului de supraveghere ┼či corectare;
- transmite Comisiei centrale de admitere lista cu personalul de supraveghere absent;
- asigură sălile cu materialul necesar: hârtie concept, tabelul nominal al sălii, instrucţiuni, formularele probelor de concurs, procesul verbal, oglinda sălii;
- distribuie în sălile de concurs plicurile cu chestionarele de concurs;
- supravegheaz─â desf─â┼čurarea concursului;
- distribuie grilele de evaluare pentru corectarea formularelor probelor de concurs;
- preiau ├«ntregul material folosit ├«n concurs: tabelele nominale ale s─âlilor de concurs, chestionarele de concurs, h├órtia concept folosit─â ┼či nefolosit─â, formularele probelor de concurs completate, anulate ┼či nefolosite, procesul verbal de predare-primire ┼či verific─â toate semn─âturile (responsabil de sal─â, supraveghetori, corectori, candida┼úi);
- asigur─â securizarea formularelor probelor de concurs prin aplicarea timbrului sec la sediul Comisiei centrale de admitere;
- asigură depozitarea, în condiţii de deplină securitate, a materialelor de concurs;
2.4. procesarea rezultatelor probelor de concurs:
- introduc în calculator punctajele obţinute de fiecare candidat;
- realizeaz─â cataloagele (3 exemplare) ├«n care sunt ├«nscrise punctajele, notele de concurs, media notelor de concurs, media examenului de Bacalaureat ┼či media general─â;
- trec, pe formularul probei de concurs, nota obţinută, însoţită de semnătura decanului facultăţii sau a reprezentantului acestuia;
- verific─â cu reprezentantul Comisiei centrale de admitere corectitudinea ├«ntocmirii cataloagelor ┼či asigur─â semnarea acestora;
- întocmesc:
- listele candida┼úilor declara┼úi admi┼či, pe op┼úiuni, ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor generale ob┼úinute (3 exemplare);
- lista candida┼úilor declara┼úi respin┼či, care ├«ndeplinesc baremul minim de admitere, ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor generale ob┼úinute (3 exemplare);
- lista candida┼úilor declara┼úi respin┼či care nu ├«ndeplinesc baremul minim de admitere, ├«n ordine alfabetic─â (3 exemplare);
- predau Comisiei centrale de admitere c├óte un exemplar din catalog ┼či din fiecare list─â;
2.5. afi┼čarea rezultatelor:
- afi┼čeaz─â la facultate listele men┼úionate mai sus;
- afi┼čeaz─â informa┼úii pentru candida┼úii declara┼úi admi┼či (perioada ┼či condi┼úiile de ├«nmatriculare, condi┼úii de acordare a burselor, de cazare la c─âmine etc.);
- afi┼čeaz─â informa┼úii pentru candida┼úii declara┼úi respin┼či care ├«ndeplinesc baremul minim de admitere (condi┼úii de ocupare a locurilor vacante);
2.6. rezolvarea contestaţiilor:
- preiau contesta┼úiile, le transmit spre analiz─â Comisiei centrale de admitere ┼či afi┼čeaz─â rezultatele;
2.7. ├«nmatricularea candida┼úilor declara┼úi admi┼či:
- organizeaz─â activitatea de ├«nmatriculare a candida┼úilor declara┼úi admi┼či;
2.8. stabilirea locurilor vacante:
- elimin─â de pe listele candida┼úilor declara┼úi admi┼či pe cei care nu s-au ├«nmatriculat ├«n termenul stabilit;
2.9. ocuparea locurilor vacante:
- completeaz─â locurile r─âmase libere de pe lista candida┼úilor admi┼či cu candida┼úi de pe lista candida┼úilor care ├«ndeplinesc baremul minim de admitere (la cererea acestora);
- ├«nmatriculeaz─â candida┼úi admi┼či pe locurile vacante;
- refac ┼či afi┼čeaz─â listele finale ale candida┼úilor declara┼úi admi┼či ┼či ├«nmatricula┼úi, pe op┼úiuni, ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor generale, potrivit solicit─ârilor din fi┼čele de ├«nscriere la concurs;
- predau Comisiei centrale de admitere câte un exemplar din fiecare listă;
- dacă după înmatricularea candidaţilor pe locurile vacante mai rămân locuri libere, numărul acestora va fi transmis Comisiei centrale de admitere;
- afi┼čeaz─â lista centralizat─â a locurilor vacante ale tuturor facult─â┼úilor universit─â┼úii, primit─â de la Comisia central─â de admitere;
2.10. ocuparea locurilor vacante se face printr-un nou concurs de admitere, dup─â un calendar care va fi afi┼čat la facult─â┼úi. Listele finale privind rezultatele admiterii 2011 vor fi transmise la Comisia central─â de admitere la data de 10-sept-2011.
3. Competen┼úele personalului de supraveghere ┼či corectare
a) Competenţele responsabilului de sală
3.1. deschide sala de concurs ┼či permite accesul candida┼úilor cu o or─â ├«nainte de ├«nceperea probei de concurs;
3.2. verific─â identitatea cadrelor didactice desemnate pentru supraveghere ┼či corectare;
3.3. preia de la Comisia local─â de admitere materialele necesare desf─â┼čur─ârii Concursului: oglinda s─âlii, tabelul nominal al s─âlii de concurs, h├órtie concept, formularele probei de concurs ┼či plicul cu chestionarele de concurs, verific├ónd totodat─â integritatea sigiliilor acestuia;
3.4. verific─â identitatea candida┼úilor ┼či asigur─â instruirea acestora conform instruc┼úiunilor privitoare la desf─â┼čurarea probelor scrise;
3.5. asigur─â, la ora stabilit─â de Comisia central─â de admitere, deschiderea plicului ┼či repartizarea chestionarelor de concurs candida┼úilor, conform oglinzii s─âlii;
3.6. dup─â distribuirea chestionarelor de concurs, verific─â ┼či r─âspunde de completarea corect─â de c─âtre fiecare candidat a datelor de identificare personale ┼či a codului variantei de chestionar de concurs (├«n conformitate cu oglinda s─âlii) pe formularul probei de concurs ┼či a acelora┼či date personale pe chestionarul de concurs;
3.7. consemnează prezenţa sau absenţa candidaţilor în tabelul nominal al sălii de concurs;
3.8. r─âspunde de asigurarea desf─â┼čur─ârii ├«n bune condi┼úii a concursului;
3.9. preia plicul cu grilele de evaluare ├«n vederea activit─â┼úii de corectare ┼či verific─â integritatea sigiliilor acestuia;
3.10. - preia de la fiecare candidat formularul probei de concurs, completat, ├«mpreun─â cu chestionarul de concurs pe care ├«l va ata┼ča la formular;
- verific─â identitatea candidatului ┼či corectitudinea complet─ârii datelor de identificare, verific─â respectarea regulilor de completare a formularului probei de concurs, solicit├ónd candidatului s─â semneze ├«n dreptul pozi┼úiilor ├«n care sunt marcate mai multe semne ÔÇťXÔÇŁ;
- semneaz─â formularul probei de concurs ┼či asigur─â semnarea de c─âtre candidat ├«n tabelul nominal al s─âlii de concurs;
3.11. asigură reintrarea candidaţilor în sala de concurs pentru participarea acestora la corectare;
3.12. supravegheaz─â desf─â┼čurarea ├«n bune condi┼úii a procesului de corectare ┼či verific─â existen┼úa tuturor semn─âturilor pe formularul probei de concurs ┼či trecerea punctajului ob┼úinut de fiecare candidat (├«n cifre ┼či litere) ├«n tabelul nominal al s─âlii;
3.13. pred─â, ├«mpreun─â cu personalul didactic care a asigurat supravegherea ┼či corectarea, Comisiei locale de admitere, ├«ntregul material de concurs: tabelul nominal al s─âlii de concurs, formularele probei de concurs ┼či chestionarele de concurs ordonate alfabetic, h├órtia concept folosit─â ┼či alb─â, formularele anulate sau nefolosite, procesul verbal de predare-primire.
b) Competenţele supraveghetorilor
3.14. particip─â la preluarea de la Comisia local─â de admitere a materialelor necesare desf─â┼čur─ârii Concursului: oglinda s─âlii, tabelul nominal al s─âlii de concurs, h├órtie concept, formularele probei de concurs;
3.15. participă la verificarea identităţii candidaţilor;
3.16. particip─â la repartizarea chestionarelor de concurs candida┼úilor, conform oglinzii s─âlii; precum ┼či a h├órtiilor concept;
3.17. dup─â distribuirea chestionarelor de concurs, verific─â completarea corect─â de c─âtre fiecare candidat a datelor de identificare personale ┼či a codului variantei de chestionar de concurs (├«n conformitate cu oglinda s─âlii) pe formularul probei de concurs ┼či a acelora┼či date personale pe chestionarul de concurs;
3.18. supravegheaz─â candida┼úii, asigur├ónd buna desf─â┼čurare a probei de concurs;
3.19. - particip─â la preluarea de la fiecare candidat a formularului probei de concurs, completat, ├«mpreun─â cu chestionarul de concurs pe care ├«l vor ata┼ča la formular;
- particip─â la verificarea identit─â┼úii candidatului ┼či corectitudinea complet─ârii datelor de identificare, verific├ónd respectarea regulilor de completare a formularului probei de concurs ┼či solicit├ónd candidatului s─â semneze ├«n dreptul pozi┼úiilor ├«n care sunt marcate mai multe semne ÔÇťXÔÇŁ;
- urm─âre┼čte semnarea de c─âtre fiecare candidat ├«n tabelul nominal al s─âlii de concurs;
3.20. participă la asigurarea reintrării candidaţilor în sala de concurs pentru participarea acestora la corectare;
3.21. participă la predarea către Comisia locală de admitere, a întregului material de concurs.
c) Competenţele corectorilor
3.22. asigur─â desf─â┼čurarea ├«n bune condi┼úii a procesului de corectare: verific─â trecerea corect─â pe formularul probei de concurs a codului variantei chestionarului de concurs, aplic─â grila de evaluare ┼či calculeaz─â, ├«n prezen┼úa candidatului ┼či a martorului, punctajul ob┼úinut prin ├«nsumarea punctelor corespunz─âtoare r─âspunsurilor corecte, trec punctajul ob┼úinut de fiecare candidat pe formularul probei de concurs ┼či semneaz─â ├«mpreun─â cu candidatul ┼či martorul ├«n formularul probei de concurs;
3.23. trec punctajul ob┼úinut de fiecare candidat (├«n cifre ┼či litere) ├«n tabelul nominal al s─âlii;
3.24. participă la predarea către Comisia locală de admitere, a întregului material de concurs.

áááááááááááááááááááááááááááááááááááá III. ├ÄNSCRIEREA LA CONCURS

├Äncep├ónd cu data de 21 martie 2011, candida┼úii se pot pre├«nscrie online (www.upb.ro). Candida┼úii pre├«nscri┼či beneficiaz─â de o reducere de 10% din taxa de ├«nscriere (tax─â ce se va pl─âti ├«n perioada de ├«nscriere din iulie 2011).
1. Data concursului ┼či perioada ├«nscrierii candida┼úilor
1.1. Concursul de admitere se desf─â┼čoar─â ├«n iulie ┼či/sau septembrie 2011. ├Än sesiunea din iulie probele scrise se sus┼úin ├«n zilele de 18 ┼či 19 iulie 2011. Ora de ├«ncepere a fiec─ârei probe scrise de concurs este 1000.
1.2. Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere se face pe facultăţi, la secretariatele respective, în perioada 11-16 iulie 2011, zilnic între orele 900-1600.
1.3. Pe 15 iulie 2011, la Facultatea de Inginerie cu predare în Limbi Străine, se susţine testul de competenţă lingvistică pentru candidaţii care nu posedă un certificat de competenţă lingvistică
2. Condiţiile de înscriere la concurs
2.1. Se pot ├«nscrie la Concursul de admitere ├«n Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti absolven┼úi de liceu cu diplom─â de bacalaureat (sau diplom─â echivalent─â acesteia).
2.2. Un candidat declarat admis poate urma un singur domeniu de studiu pe loc finan┼úat de la bugetul de stat, pentru durata normal─â de studii. Candidatul admis la mai multe domenii de studiu pe locurile f─âr─â tax─â este obligat s─â opteze pentru domeniul de studiu la care dore┼čte s─â fie finan┼úat de la bugetul de stat, la o singur─â institu┼úie de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior.
2.3. Se pot ├«nscrie la concurs studen┼úi ai Universit─â┼úii POLITEHNICA din Bucure┼čti sau ai altor institu┼úii de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior de stat sau particular acreditate sau autorizate, ├«nmatricula┼úi ├«n anii preceden┼úi pe locuri finan┼úate de la bugetul de stat sau ├«n regim cu tax─â, care renun┼ú─â sau au renun┼úat la continuarea studiilor sau decid s─â studieze un alt domeniu ├«n Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti. ├Än cazul ├«n care candida┼úii ce renun┼ú─â la continuarea studiilor ini┼úiale vor fi declara┼úi admi┼či, ei vor beneficia de subven┼úia de la bugetul de stat numai pe durata normal─â de studiu (sc─âz├ónd din durata de studiu a domeniului la care au fost admi┼či, anii de studiu cu finan┼úare de la buget la domeniile anterioare). ├Än cazul ├«n care candida┼úii ce decid s─â urmeze ┼či un alt domeniu de studiu vor fi declara┼úi admi┼či, ei vor putea studia un nou domeniu ├«n Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti dup─â cum urmeaz─â:
- dacă primul domeniu de studiu se face în regim fără taxă, cel de al doilea domeniu va fi urmat numai în regim cu taxă;
- dac─â primul domeniu de studiu se face ├«n regim cu tax─â ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul particular sau ├«n cel de stat, cel de al doilea domeniu va fi urmat ├«n regim f─âr─â tax─â, doar dac─â ei vor fi declara┼úi admi┼či ├«n num─ârul de locuri subven┼úionate de la bugetul de stat.
2.4. Se pot ├«nscrie la concurs studen┼úi ai Universit─â┼úii POLITEHNICA din Bucure┼čti ├«nmatricula┼úi ├«n anii preceden┼úi pe locuri cu tax─â ┼či care doresc s─â treac─â ├«n regim f─âr─â tax─â la acela┼či domeniu de studiu sau studen┼úi de la institu┼úiile de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior particular cu domenii de studiu acreditate sau autorizate, care doresc s─â urmeze ├«n Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti acela┼či domeniu. ├Än cazul ├«n care vor fi declara┼úi admi┼či ├«n num─ârul de locuri subven┼úionate de la bugetul de stat, ei vor putea fi ├«nmatricula┼úi ├«n anul de studiu stabilit de reglement─ârile Senatului Universit─â┼úii POLITEHNICA din Bucure┼čti (eventual cu condi┼úia sus┼úinerii unor examene de diferen┼ú─â).
2.5. Se pot ├«nscrie la concurs absolven┼úi cu sau f─âr─â diplom─â de licen┼ú─â/absolvire ai ├«nv─â┼ú─âm├óntului superior particular. ├Än cazul ├«n care vor fi admi┼či ├«n num─ârul de locuri subven┼úionate de la bugetul de stat, ei vor putea urma un al doilea domeniu f─âr─â tax─â, put├ónd beneficia, pe baza sistemului de credite transferabile, de recunoa┼čterea perioadelor de studii efectuate, ├«n conformitate cu prevederile stabilite de Senatul U.P.B.
2.6. Pentru ├«nscrierea la concurs, candida┼úii vor completa o fi┼č─â de ├«nscriere tip, ├«n care vor men┼úiona, sub semn─âtur─â ┼či r─âspundere proprie, toate datele solicitate de formularul respectiv. ├Än fi┼ča de ├«nscriere nu se admit modific─âri, ad─âugiri sau ┼čters─âturi.
2.7. La fi┼ča de ├«nscriere se anexeaz─â trei fotografii tip buletin de identitate ┼či urm─âtoarele acte, con┼úinute ├«ntr-un dosar plic:
2.7.1. diploma de bacalaureat sau diploma echivalent─â cu aceasta; candida┼úii care au promovat examenul de bacalaureat ├«n sesiunea iunieiulie sau ├«n sesiunea august-septembrie 2011 pot prezenta la ├«nscriere, pentru sesiunile imediat urm─âtoare, ├«n locul diplomei de bacalaureat, adeverin┼úa eliberat─â de liceu, ├«n care se men┼úioneaz─â at├ót media general─â de la bacalaureat c├ót ┼či notele ob┼úinute la probele sus┼úinute, precum ┼či
foaia matricol─â;
2.7.2. certificatul de na┼čtere, ├«n copie legalizat─â;
2.7.3. adeverinţă medicală tip, din care să rezulte că este apt medical pentru domeniul de studiu la care candidează;
2.7.4. certificat de competen┼ú─â lingvistic─â (numai pentru candida┼úii care se ├«nscriu la concurs pentru admiterea la Facultatea de Inginerie cu predare ├«n Limbi Str─âine); sunt acceptate certificate eliberate de institu┼úii abilitate (lista acestora va fi afi┼čat─â la sediul facult─â┼úii ├«ncep├ónd cu data de 15 mai 2011), sau de Departamentul de limbi moderne din U.P.B., ├«n urma unui test ce se va sus┼úine ├«n perioada de ├«nscriere;
2.7.5. chitanţa de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere, obţinută de la secretariatul facultăţii unde se înscrie la concurs (sunt exceptaţi candidaţii scutiţi de plata acestei taxe);
2.7.6. acte doveditoare (copii legalizate dup─â certificatele de deces ale p─ârin┼úilor, ├«n cazul candida┼úilor orfani de ambii p─ârin┼úi; adeverin┼úe de la casa de copii, ├«n cazul candida┼úilor care provin de la o cas─â de copii; copie legalizat─â a certificatului de deces al unui p─ârinte, ├«n cazul candida┼úilor orfani de un p─ârinte ca urmare a decesului acestuia ca eroumartir ├«n Revolu┼úia din Decembrie 1989; copie legalizat─â dup─â certificatul medical sau alt act cu valabilitate legal─â, ├«n cazul ├«n care ├«nsu┼či candidatul a fost r─ânit ├«n Revolu┼úia din decembrie 1989; adeverin┼úe din care s─â rezulte func┼úia ┼či locul de munc─â al p─ârin┼úilor sau sus┼úin─âtorilor legali; cupoane de pensii din ultima lun─â ale p─ârin┼úilor;
adeverin┼úe care s─â ateste statutul de ┼čomer al p─ârin┼úilor; adeverin┼úe de venit eliberate de prim─âria comunei unde locuiesc p─ârin┼úii, etc.), pe baza c─ârora se poate aproba scutirea de taxa de ├«nscriere la concursul de admitere. Aceste acte doveditoare vor fi anexate fi┼čei de ├«nscriere doar de c─âtre candida┼úii care solicit─â scutirea de tax─â de ├«nscriere;
2.7.7. adeverin┼ú─â din care s─â rezulte calitatea de student ┼či regimul de studiu (cu sau f─âr─â tax─â), pentru cei care renun┼ú─â la continuarea studiilor sau se ├«nscriu la concurs ca s─â urmeze un alt domeniu de studiu. Pot participa la concursul de admitere pentru a urma concomitent dou─â domenii de studiu numai studen┼úii care la finele sesiunii de examene din vara anului universitar 2009/2010 sunt integrali┼čti, acest lucru fiind precizat ├«n adeverin┼ú─â. ├Än acest caz, diploma de bacalaureat sau diploma echivalent─â acesteia se va prezenta ├«n copie legalizat─â (originalul r─âm├ón├ónd la prima facultate);
2.7.8. adeverin┼ú─â(e) din care s─â rezulte perioada(ele) ├«n care au fost studen┼úi ┼či regimul de studiu (cu sau f─âr─â tax─â) pentru candida┼úii care au renun┼úat la continuarea studiilor ├«n institu┼úii de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior de stat;
2.7.9. adeverin┼ú─â din care s─â rezulte calitatea de student al unei institu┼úii de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior particular cu precizarea domeniului de studiu urmat, care trebuie s─â fie acreditat sau autorizat, pentru studen┼úii care se ├«nscriu la concurs la un acela┼či domeniu. ├Än acest caz se va prezenta diploma de bacalaureat sau diploma echivalent─â acesteia ├«n copie legalizat─â (originalul r─âm├ón├ónd la prima facultate);
2.7.10. adeverinţă din care să rezulte calitatea de absolvent fără diplomă de licenţă sau diplomă de absolvire al unei instituţii de învăţământ superior de stat sau particular, precizându-se regimul în care au fost efectuate studiile (cu sau fără taxă), pentru absolvenţii care doresc să urmeze un alt domeniu de studiu;
2.7.11. adeverinţă din care să rezulte faptul că au studiat, în liceu, disciplinele de concurs în limba în care solicită susţinerea respectivelor probe de concurs (numai pentru candidaţii care solicită susţinerea probelor de concurs în altă limbă decât limba română);
2.8. Pentru înscrierea la concurs, candidaţii vor depune personal dosarul la secretariatul facultăţii.
2.9. Studen┼úii Universit─â┼úii POLITEHNICA din Bucure┼čti ├«n regim cu tax─â, care se ├«nscriu la concurs pentru a trece ├«n regim f─âr─â tax─â la acela┼či domeniu de studiu, nu trebuie s─â anexeze diploma de bacalaureat sau diploma echivalent─â acesteia.
2.10. Pentru respectarea prevederilor ├«n vigoare, privind regimul actelor de studii ├«n Rom├ónia, to┼úi candida┼úii vor fi ├«nscri┼či la concursul de admitere cu numele din certificatul de na┼čtere, inclusiv ├«n cazurile ├«n care din anumite motive ei ┼či-au schimbat acest nume; ├«n scopul evit─ârii unor ne├«n┼úelegeri atunci c├ónd se efectueaz─â opera┼úii de legitimare pe baz─â de buletin de identitate, se impune ca ├«n cazurile de schimbare de nume, pe l├óng─â numele din certificatul de na┼čtere s─â fie consemnat ├«n lista candida┼úilor ├«nscri┼či, ├«n parantez─â, ┼či numele din buletinul de identitate.
2.11. Universitatea POLITEHNICA din Bucure┼čti asigur─â cazare ├«n limita locurilorá disponibile, contra cost, pe o perioad─â de ┼čapte zile (zilele de concurs plus o zi ├«nainte ┼či trei dup─â concurs), pentru candida┼úii veni┼úi din alte localit─â┼úi.
2.12. ├Än perioada de ├«nscriere, dosarele candida┼úilor care renun┼ú─â la concursul de admitere se restituie acestora, ├«mpreun─â cu taxa de ├«nscriere, la cerere, pe baza actelor de identitate ┼či a legitima┼úiei de concurs. Dup─â ├«ncheierea perioadei de ├«nscriere, restituirea dosarelor se va face numai ├«n conformitate cu prevederile de la VII.16.
3. Informarea candida┼úilor ┼či verificarea listelor candida┼úilor ├«nscri┼či
3.1. Comisiile locale de admitere elibereaz─â legitima┼úii de concurs cu fotografie tuturor candida┼úilor ale c─âror dosare de concurs au fost aprobate, cu ┼čtampila aplicat─â astfel ├«nc├ót s─â cuprind─â ┼či un col┼ú al fotografiei. Pe ├«ntreaga perioad─â de desf─â┼čurare a concursului de admitere, candida┼úii vor avea obligatoriu asupra lor buletinul (cartea) de identitate ┼či legitima┼úia de concurs. Legitima┼úia de concurs este necesar─â inclusiv la retragerea dosarului.
3.2. ├Än vederea inform─ârii candida┼úilor, ├«n perioada de ├«nscriere, Comisiile locale de admitere vor afi┼ča zilnic, pe op┼úiuni, num─ârul candida┼úilor ├«nscri┼či (lu├ónd ├«n considerare prima op┼úiune solicitat─â de candida┼úi), precum ┼či cifrele de ┼čcolarizare corespunz─âtoare, aferente concursului.
3.3. Dup─â ├«ncheierea perioadei de ├«nscriere la concursul de admitere, Comisiile locale de admitere vor afi┼ča, cel mai t├órziu ├«n preziua desf─â┼čur─ârii primei probe de concurs, listele nominale ale candida┼úilor ├«nscri┼či, ordona┼úi alfabetic ┼či repartiza┼úi pe s─âli, precum ┼či denumirea probelor de concurs, data ┼či ora ├«nceperii probelor, durata de desf─â┼čurare a acestora.
3.4. Candida┼úii au obliga┼úia de a verifica exactitatea datelor ├«nscrise ├«n liste ┼či de a aduce la cuno┼čtin┼úa Comisiei locale de admitere ├«n cauz─â, eventualele neconcordan┼úe cu datele din fi┼ča de ├«nscriere sau fa┼ú─â de actele depuse la dosar, cel mai t├órziu cu o or─â ├«naintea ├«nceperii primei probe de concurs. Dup─â acest termen, nu se mai pot face modific─âri, de nici un fel ┼či pentru nici un motiv, a datelor ├«nscrise ├«n listele afi┼čate.


ááááááááááááááááááááá IV. ELABORAREA CHESTIONARELOR DE CONCURS
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá ┼×I A GRILELOR DE EVALUARE

1. Subiectele de concurs vor fi elaborate pe baza tematicii anun┼úate, ├«n conformitate cu programa ┼čcolar─â parcurs─â de absolven┼úii de liceu promo┼úia 2010. Se vor lua ├«n considerare toate manualele alternative valabile pentru disciplinele din materia c─ârora se stabilesc subiectele.
2. ├Än diminea┼úa zilei fiec─ârei probe de concurs, la ora stabilit─â, Comisia central─â de admitere a Universit─â┼úii POLITEHNICA din Bucure┼čti se afl─â ├«n sediul s─âu stabilit de Biroul Senatului. Accesul ├«n acest sediu este permis doar membrilor Comisiei centrale de admitere. Comunicarea acestora cu exteriorul este strict interzis─â p├ón─â dup─â ├«nceperea probei de concurs respective. Excep┼úie de la aceast─â interdic┼úie fac doar membrii Comisiei centrale de admitere ce vor fi numi┼úi de Secretarul Comisiei centrale de admitere s─â transporte subiectele de concurs de la sediul Comisiei la biroul de multiplicare, unde ei r─âm├ón pe toat─â durata multiplic─ârii CHESTIONARULUI DE CONCURS, pentru a asigura p─âstrarea secretului asupra subiectelor ┼či a efectua verificarea chestionarelor de concurs ob┼úinute prin multiplicare.
3. Dup─â elaborarea enun┼úurilor subiectelor ┼či a seturilor de r─âspunsuri pentru fiecare subiect, stabilirea variantelor chestionarului de concurs se va face cu ajutorul calculatorului, printr-un program de ordonare aleatoare.
4. Chestionarele de concurs se multiplic─â ├«n conformitate cu num─ârul candida┼úilor din s─âli, ├«ntr-un num─âr de variante con┼úin├ónd acelea┼či subiecte de concurs stabilite, dispuse ├«n ordine aleatoare. Fiecare variant─â se noteaz─â printr-o liter─â, ├«ncep├ónd cu A (codul variantei).
5. Dup─â multiplicare, chestionarele de concurs sunt verificate ┼či apoi introduse ├«n plicuri, care se sigileaz─â de c─âtre membrii Comisiei centrale de admitere. Fiecare plic este destinat c├óte unei s─âli de concurs.
6. Plicurile sigilate sunt predate reprezentan┼úilor Comisiilor locale de admitere (decani, prodecani) cu minimum o or─â ├«nainte de ├«nceperea probei de concurs, iar ace┼čtia la r├óndul lor, predau plicurile sigilate responsabililor de sal─â, cu maximum 15 minute ├«nainte de ├«nceperea probei de concurs respective.
7. Membrii Comisiei centrale de admitere, care nu sunt implica┼úi ├«n multiplicarea chestionarelor de concurs, vor participa la multiplicarea ┼či verificarea grilelor de evaluare.
8. După multiplicare, grilele de evaluare sunt introduse în plicuri, care se sigilează de către membrii Comisiei centrale de admitere. Fiecare plic este destinat câte unei săli de concurs.
9. Plicurile cu grilele de evaluare vor fi predate reprezentan┼úilor Comisiilor locale de admitere (decani, prodecani) cu cel pu┼úin o or─â ├«nainte de termenul limit─â stabilit pentru ├«ncheierea probei de concurs respective, iar ace┼čtia, la r├óndul lor, predau plicurile sigilate responsabililor de sal─â, cu cel mult o jum─âtate de or─â ├«nainte de ├«ncheierea probei de concurs.


áááááááááááááááááááá V. DESF─é┼×URAREA PROBELOR DE CONCURS

1. La intrarea ├«n sala de concurs, candida┼úii prezint─â comisiei de supraveghere legitima┼úia de concurs ┼či buletinul (cartea) de identitate, pentru confruntarea cu datele ├«nscrise ├«n tabelul nominal al s─âlii respective. ├Än timpul concursului, candida┼úii vor p─âstra pe banc─â cele dou─â acte, pentru a putea fi examinate ├«n orice moment de c─âtre personalul de supraveghere sau membrii Comisiilor centrale sau locale de admitere.
2. Accesul candida┼úilor ├«n sala de concurs se face cu maximum o or─â ├«nainte de ├«nceperea probei de concurs. Responsabilul de sal─â consemneaz─â prezen┼úa sau absen┼úa candida┼úilor ├«n tabelul nominal al s─âlii ┼či distribuie fiec─ârui candidat un formular al probei de concurs ┼či dou─â h├órtii concept.
3. Responsabilul de sal─â cite┼čte instruc┼úiunile destinate candida┼úilor, iar ace┼čtia vor completa elementele de identificare personale pe formularul probei de concurs.
4. La ora stabilit─â, responsabilul de sal─â deschide plicul cu chestionarele de concurs ├«n fa┼úa ├«ntregii s─âli ┼či distribuie fiec─ârui candidat c├óte un chestionar de concurs conform oglinzii s─âlii.
5. Candida┼úii vor completa imediat elementele de identificare personale pe chestionarul de concurs ┼či codul variantei chestionarului primit pe formularul probei de concurs.
6. Din momentul deschiderii plicului cu chestionarele de concurs, nici un candidat nu mai poate intra ├«n sal─â ┼či nici un candidat nu mai poate p─âr─âsi sala dec├ót dac─â pred─â chestionarul de concurs ┼či formularul probei de concurs ┼či semneaz─â de predarea acestora.
7. Timpul destinat soluţionării subiectelor din chestionarul de concurs al unei probe scrise este de 3 ore, socotit din momentul în care candidaţii au încheiat completarea datelor de identificare pe chestionarul de concurs.
8. Se interzice folosirea de către candidaţi, în timpul probelor scrise, a calculatoarelor sau altor mijloace de calcul, a telefoanelor mobile sau a altui mijloc de telecomunicaţii. De asemenea, se interzice folosirea altor hârtii decât cele distribuite de supraveghetori.
9. Rezolvarea subiectelor cuprinse ├«n chestionarul de concurs se face pe h├órtie concept. Candidatul va compara rezultatul ob┼úinut de el cu r─âspunsurile ce ├«nso┼úesc subiectul respectiv ├«n chestionarul de concurs. Pe formularul probei de concurs va marca r─âspunsul considerat de el corect, printr-un ÔÇťXÔÇŁ plasat ├«n una din c─âsu┼úele r─âspunsurilor subiectului (a - f). Celelalte c─âsu┼úe vor fi marcate de candidat printr-o linie orizontal─â ÔÇť-ÔÇť. Nu se admit dou─â sau mai multe semne ÔÇťXÔÇŁ la acela┼či subiect. Dac─â totu┼či la un subiect se g─âsesc mai multe semne ÔÇťXÔÇŁ, candidatul nu va ob┼úine nici
un punct pentru subiectul respectiv. ├Än aceast─â situa┼úie, la predarea formularului probei de concurs responsabilul de sal─â va cere candidatului s─â semneze ├«n dreptul subiectului ├«n cauz─â. Pe formularul probei de concurs nu se admit ┼čters─âturi, modific─âri sau ad─âugiri. Dac─â un candidat marcheaz─â gre┼čit un r─âspuns, el poate primi, la cerere, un nou formular al probei de concurs, care va fi ar─âtat ├«n prealabil ├«ntregii s─âli, precedentul formular fiind anulat imediat de c─âtre responsabilul de sal─â. Completarea noului formular al probei de concurs se va face respect├ónd regulile aplicate la completarea primului, f─âr─â a dep─â┼či timpul alocat probei de concurs.
10. Completarea formularului probei de concurs ┼či a chestionarului de concurs se va face numai cu cerneal─â sau pix cu past─â.
11. La cerere, responsabilul de sală va distribui candidaţilor hârtii concept suplimentare, arătându-le în prealabil întregii săli, pentru a se constata că nu conţin nimic distinctiv.
12. Orice ├«ncercare dovedit─â de fraud─â ├«n timpul desf─â┼čur─ârii probelor de concurs va fi anun┼úat─â de responsabilul de sal─â la Comisia local─â de admitere, iar aceasta va decide eliminarea din concurs a candidatului ├«n cauz─â. Aceea┼či sanc┼úiune se aplic─â ┼či candida┼úilor care vorbesc ├«ntre ei sau comunic─â pe alt─â cale.
13. Candida┼úii care au terminat proba scris─â predau la catedr─â formularul probei de concurs responsabilului de sal─â, iar acesta semneaz─â ├«n col┼úul din dreapta sus, al─âturi de numele candidatului. Apoi, candidatul semneaz─â pentru predarea lucr─ârii ├«n tabelul nominal al s─âlii, aflat la catedr─â. Odat─â cu formularul probei de concurs se pred─â ┼či chestionarul de concurs cu enun┼úul subiectelor, care va fi ata┼čat la formular, precum ┼či h├órtiile concept primite de candidat.
14. Responsabilul de sal─â ┼či membrii comisiei de supraveghere ┼či corectare vor lua m─âsuri pentru ca nici un candidat s─â nu p─âr─âseasc─â sala f─âr─â a preda chestionarul ┼či formularul probei de concurs ┼či f─âr─â a semna de predarea lor.


áááááá VI. CORECTAREA FORMULARELOR PROBELOR DE CONCURS


1. Dup─â expirarea timpului afectat fiec─ârei probe de concurs ┼či ├«ncheierea pred─ârii chestionarelor ┼či formularelor probei de concurs, candida┼úii vor reintra ├«n sala de concurs, la locurile pe care le-au ocupat ├«n timpul probei de concurs, pentru a asista la corectarea formularelor probei de concurs. Pentru fiecare sal─â se constituie echipe de corectare, formate din c├óte doi membri stabili┼úi din personalul de supraveghere. Responsabilul de sal─â are sarcina de a organiza, supraveghea ┼či participa la corectare, r─âspunz├ónd, ├«mpreun─â cu corectorii, de modul de desf─â┼čurare a acesteia.
2. Înainte de începerea corectării, responsabilul de sală prezintă candidaţilor integritatea sigiliilor aplicate pe plicul cu grilele de evaluare, pe care îl deschide în prezenţa întregii săli, punând la dispoziţia fiecărei echipe de corectare, câte un set complet de grile de evaluare.
3. Sunt chema┼úi la catedr─â, ├«n ordinea strict─â din tabelul nominal al s─âlii, candidatul a c─ârui lucrare urmeaz─â a fi corectat─â ┼či candidatul urm─âtor de pe list─â, ├«n calitate de martor.
4. Se analizeaz─â dac─â regulile de completare a formularului probei de concurs au fost respectate, anul├óndu-se r─âspunsurile la care s-au marcat dou─â sau mai multe semne ÔÇťXÔÇŁ ┼či verific├óndu-se dac─â ├«n dreptul acestora se afl─â semn─âtura candidatului.
5. Se aplic─â grila de concurs ┼či se calculeaz─â de c─âtre cei doi corectori, ├«n prezen┼úa candidatului ┼či a martorului, punctajul ob┼úinut.
6. Acest punctaj este ├«nscris pe formularul probei de concurs ┼či ├«n tabelul nominal al s─âlii (├«n cifre ┼či litere). Cei doi corectori, candidatul ┼či martorul vor semna ├«n pozi┼úiile destinate de pe formularul probei de concurs. ├Än cazul ├«n care candidatul refuz─â s─â semneze sau nu este prezent ├«n sal─â la corectarea lucr─ârii sale, este chemat un al doilea martor, dintre candida┼úi, care va semna ├«n locul candidatului ├«n cauz─â.
7. Procedura continu─â ├«n acela┼či mod p├ón─â la corectarea ultimului formular al probei de concurs, av├ónd ├«n vedere ca ┼či aceasta s─â fie efectuat─â ├«n prezen┼úa a doi candida┼úi.
8. Dup─â ├«ncheierea corect─ârii, responsabilul de sal─â preia de la echipele de corectare formularele probei de concurs, verific├ónd existen┼úa pe acestea a punctajului ┼či a celor patru semn─âturi, precum ┼či existen┼úa, ├«n tabelul nominal al s─âlii, a punctajului fiec─ârui candidat prezent.
9. Responsabilul ├«mpreun─â cu echipele de corectare vor preda Comisiei locale de admitere formularele probei de concurs, av├ónd ata┼čate chestionarele de concurs (ordonate alfabetic) ┼či tabelul nominal al s─âlii.
10. Responsabilul de sală semnează împreună cu reprezentantul Comisiei locale de admitere procesul verbal de predare-primire a lucrărilor de concurs.


áááááááá VII. STABILIREA ┼×I AFI┼×AREA REZULTATELOR CONCURSULUI


1. Punctele ob┼úinute la fiecare prob─â de concurs se transform─â ├«n note, NC (de la 10 la 1), astfel: num─ârul de puncte primite la o prob─â se ├«mparte la punctajul maxim ce se poate ob┼úine la proba respectiv─â, se ├«nmul┼úe┼čte cu 9 ┼či la acest rezultat se adaug─â un punct (punctul din oficiu):
punctaj maxim
NC =1+´Çź 9.puncte primite/punctaj maxim

2. Media notelor de concurs, MC, este media aritmetic─â a celor dou─â note de concurs:

MC = NC1+NC2/2
3. Media generală, MG, se determină cu relaţia:

MG = 4.MC +BAC/5
unde BAC reprezint─â media examenului de Bacalaureat.

4. Media generală se calculează numai pentru candidaţii care îndeplinesc baremul minim de admitere (v.I.11). Pentru candidaţii care au diplomă de bacalaureat sau echivalentă acesteia, obţinută într-o altă ţară, media generală este egală cu media probelor de concurs (MC).
5. At├ót notele de concurs, (NC1 ┼či NC2), c├ót ┼či mediile MC ┼či MG, se calculeaz─â p─âstr├ónd doar primele dou─â zecimale.
6. Vor putea fi declara┼úi admi┼či doar candida┼úii care vor ├«ndeplini baremul minim de admitere.
7. Ini┼úial, candida┼úii admi┼či se stabilesc strict ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor generale ob┼úinute, ├«n limita num─ârului total de locuri pentru care s-a organizat concursul de admitere la fiecare facultate. Apoi, repartizarea candida┼úilor admi┼či pe op┼úiuni se face ├«n limita num─ârului de locuri acordate pentru fiecare din acestea, ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor generale de concurs, conform solicit─ârilor candida┼úilor admi┼či, exprimate ├«n fi┼ča de ├«nscriere. ├Än cazul ├«n care media general─â a unui candidat i-ar permite doar ocuparea unui loc la o op┼úiune pe care nu a solicitat-o ├«n fi┼ča de ├«nscriere, el va fi trecut ├«n categoria candida┼úilor respin┼či care ├«ndeplinesc baremul minim de admitere. Locul devenit astfel vacant ├«n lista ini┼úial─â a candida┼úilor admi┼či va fi
ocupat de candidatul declarat ini┼úial respins, care ├«ndepline┼čte baremul minim de admitere ┼či are cea mai mare medie general─â. Aceast─â procedur─â se repet─â de c├óte ori este necesar.
8. Pentru candida┼úii cu acelea┼či medii generale, departajarea se va efectua pe baza urm─âtoarelor criterii, aplicate succesiv:
8.1. în ordinea descrescătoare a mediilor notelor de concurs, MC;
8.2. în ordinea descrescătoare a notelor NC1 (prima notă de concurs);
8.3. în ordinea descrescătoare a mediilor examenului de Bacalaureat, BAC;
8.4. în ordinea descrescătoare a notelor NC2 (a doua notă de concurs).
9. Comisiile locale de admitere vor ├«ntocmi ┼či vor afi┼ča, dup─â 24 de ore de la ├«ncheierea corect─ârii ultimei probe de concurs:
- listele candida┼úilor declara┼úi admi┼či ├«n prima etap─â, pe op┼úiuni, ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor generale ob┼úinute;
- lista candida┼úilor declara┼úi respin┼či ├«n prima etap─â, care ├«ndeplinesc baremul minim de admitere, ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor generale ob┼úinute;
- lista candida┼úilor declara┼úi respin┼či care nu ├«ndeplinesc baremul minim de admitere, ├«n ordine alfabetic─â;
10. Eventualele contesta┼úii cu privire la modul de desf─â┼čurare a concursului sau la rezultatele acestuia se vor depune la Comisia local─â de admitere. Comisia central─â de admitere are sarcina de a asigura analizarea ┼či rezolvarea lor.
11. Depunerea contesta┼úiilor se face ├«n ziua c├ónd se afi┼čeaz─â listele pentru prima etap─â, ├«ntre orele 900-1600 (inclusiv s├ómb─âta sau duminica). Rezultatul analiz─ârii contesta┼úiilor se va comunica ├«n ziua urm─âtoare depunerii contesta┼úiilor, la ora 900, prin afi┼čare la facultatea la care candida┼úii s-au ├«nscris la concurs.
12. Candidatul c─âruia i s-a modificat media general─â ├«n urma rezolv─ârii contesta┼úiei poate fi declarat admis la una din op┼úiunile solicitate ├«n fi┼ča de ├«nscriere, dac─â noua medie general─â ob┼úinut─â este mai mare dec├ót aceea a ultimului candidat admis la op┼úiunea respectiv─â, f─âr─â a fi afectat statutul candida┼úilor deja declara┼úi admi┼či. ├Än cazul ob┼úinerii la recorectare a unei medii generale egal─â cu a ultimului candidat, ini┼úial declarat admis, se aplic─â criteriile de departajare.
13. Candida┼úii declara┼úi admi┼či se vor ├«nmatricula ca studen┼úi ├«n anul I al facult─â┼úii la care s-au ├«nscris la concurs, zilnic ├«ntre orele 900-1600 (inclusiv s├ómb─âta ┼či duminica), ├«ntr-o perioad─â de 2 zile, ├«ncep├ónd cu ziua afi┼č─ârii listelor. La ├«nmatriculare, candida┼úii vor achita taxa de ├«nmatriculare.
14. Comisia local─â de admitere va completa locurile r─âmase libere de pe lista candida┼úilor admi┼či, cu candida┼úi din lista candida┼úilor care ├«ndeplinesc baremul minim de admitere. Dup─â ├«nmatricularea acestora, care se va desf─â┼čura ├«n aceea┼či zi cu afi┼čarea listei (├«ntre orele 900-1600), Comisia local─â va reface ┼či afi┼ča listele candida┼úilor admi┼či ┼či ├«nmatricula┼úi, pe op┼úiuni, ├«n ordinea descresc─âtoare a mediilor generale, conform solicit─ârilor din fi┼ča de ├«nscriere. Dac─â r─âm├ón locuri neocupate Comisiile locale vor transmite la Comisia central─â de admitere num─ârul acestora, iar Comisia central─â va ├«ntocmi o list─â centralizat─â, pe facult─â┼úi.
15. Odat─â cu lista de la punctul 14, Comisiile locale de admitere vor afi┼ča lista centralizat─â a locurilor vacante (pentru toate facult─â┼úile din U.P.B.), precum ┼či decizia referitoare la modalitatea de ocupare a acestor locuri, avizat─â de Comisia centrale de admitere, precum ┼či perioada ├«n care se va desf─â┼čura o a doua sesiune a concursului de admitere.
16. ├Än perioada Concursului de admitere, candida┼úii declara┼úi admi┼či ┼či ne├«nmatricula┼úi ┼či candida┼úii declara┼úi respin┼či pot ridica dosarele de concurs, pe baza actelor de identitate ┼či a legitima┼úiei de concurs, la cerere, de la secretariatul facult─â┼úii la care s-au ├«nscris la concurs, dup─â sus┼úinerea probelor scrise, zilnic ├«ntre orele 900-1600.
17. Locurile rămase vacante după începerea anului universitar 2011/2012 se anulează.


ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá VIII. DISPOZI┼óII FINALE


1. Dup─â afi┼čarea rezultatelor finale ale concursului de admitere ├«n ├«nv─â┼ú─âm├óntul universitar, pe listele candida┼úilor declara┼úi admi┼či ┼či ├«nmatricula┼úi, inclusiv prin ocuparea locurilor vacante, nu se mai fac modific─âri.
2. Chestionarele ┼či formularele probelor de concurs se p─âstreaz─â ├«n dosarele candida┼úilor declara┼úi admi┼či ┼či ├«nmatricula┼úi p├ón─â la terminarea studiilor, iar cele ale candida┼úilor declara┼úi respin┼či se p─âstreaz─â timp de un an de la ├«ncheierea concursului.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Copilul tau se pregateste pentru examenul de limba engleza la un liceu bilingv?


Esti ingrijorat de performanta copilului tau?

Ofera-i acum solutia: Culegerea de Teste rezolvate pentru proba scrisa si orala!

Avantaje:

- siguranta unui antrenament conform cerintelor programei Ministerului Educatiei Nationale in vigoare;
- cunoasterea si intelegerea corecta a modului de rezolvare a testelor;
- reusita la examen prin exercitiul repetat;
- utilizarea eficienta a timpului de lucru.


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

metodologie politehnica admitere


x

Lasa un raspuns
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitPregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire (si) in Vacanta: noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x