"In ceea ce priveste admiterea la studiile universitare de licenta, dintre cele 1.749 de locuri, 287 sunt la buget si 1.462 la taxa. Facultatile care organizeaza admitere in sesiunea de toamna pentru studiile de licenta sunt: Administratie si Afaceri, Biologie, Chimie, Drept, Filosofie, Fizica, Geografie, Geologie si Geofizica, Istorie, Jurnalism si stiintele Comunicarii, Litere, Matematica si Informatica, stiinte Politice, Teologie Baptista, Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" si Teologie Romano-Catolica", afirma reprezentantii UB intr-un comunicat.
Pentru studiile universitare de licenta se pot distinge patru forme de admitere, stabilite de consiliile facultatilor UB si aprobate in Senatul Universitatii din Bucuresti: admitere pe baza mediei/ a notelor de la
bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat si a unui eseu motivational, admitere pe baza unei formule mixte si admitere pe baza unui interviu motivational.
Pentru studiile de master, facultatile Universitatii din Bucuresti propun absolventilor de licenta pentru sesiunea de toamna a admiterii un numar de 4.871 de locuri, dintre care 971 de locuri subventionate de la bugetul stat si 3.900 de locuri la taxa.
Conform aceleiasi surse, dintre cele 971 de locuri subventionate de la bugetul stat, 50 sunt dedicate celor 9 programe universitare de master didactic, initiate de Universitatea din Bucuresti incepand cu anul universitar 2020-2021. Astfel, pentru sesiunea de admitere septembrie 2020, Universitatea din Bucuresti organizeaza admitere la urmatoarele specializari: Litere, Limba si literatura franceza, Limba si literatura germana, Istorie, Filosofie, Chimie, Fizica, Biologie si Geografie.
"Ca si in cazul admiterii la studii de licenta, facultatile au decis asupra propriilor modalitati de selectie a candidatilor la ciclul de master, dintre care mentionam: admiterea pe baza de examen scris sau oral, admiterea pe baza sustineri unui proiect de cercetare, precum si admitere pe baza unei formule mixte. Informatii detaliate cu privire la desfasurarea concursului de admitere si la modalitatea de selectie pot fi consultate pe site-urile facultatilor", afirma UB.
Nu in ultimul rand, scolile doctorale din cadrul Universitatii din Bucuresti isi deschid si ele portile pentru absolventii tuturor programelor de master. Astfel, cele 21 de scoli doctorale isi asteapta candidatii sa se inscrie pana pe 20 septembrie 2020 pentru unul dintre cele 731 de locuri scoase la concurs. Dintre acestea, 350 sunt locuri la buget, iar alte 381 sunt locuri la taxa.
Pentru a veni in sprijinul candidatilor din acest an, Universitatea din Bucuresti ofera posibilitatea depunerii online a actelor necesare inscrierii, prin completarea unui formular si incarcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afisa pe site-ul propriu formularul de inscriere necesar.
De asemenea, Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia candidatilor platforma online www.po.unibuc.ro, unde acestia pot achita taxa de inscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidatii care se vor inscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultati ale Universitatii din Bucuresti beneficiaza de o reducere de 25% din taxa de inscriere.
"Pentru toti candidatii la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de inscriere (online sau la sediile facultatilor), Universitatea din Bucuresti ofera acces gratuit la Gradina Botanica "Dimitrie Brandza". Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti poate fi vizitata in mod gratuit in perioada 1-30 septembrie 2020, zilnic, in intervalul orar 8.00 - 20.00. Accesul se face pe baza legitimatiei/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din Bucuresti", se mai arata in comunicat.