Legea Vaccinarii: vaccin obligatoriu pentru toti copiii. Scolile trebuie sa verifice. Copiii pot fi suspendati de la scoala. Parintii pot face inchisoare

de Ana-Maria Tudor la 12 Apr. 2017
11 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea Vaccinarii: vaccin obligatoriu pentru toti copiii. Scolile trebuie sa verifice. Copiii pot fi suspendati de la scoala. Parintii pot face inchisoare12Apr.2017

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica Legea Vacinarii. Proiectul de lege spune ca vaccinarea este obligatorie, iar toti copiii care se inscriu intr-o unitate de invatamant sunt obligati sa aduca un document care sa ateste ca au fost vaccinati. In caz contrar, se va intocmi o schema de recuperare. Ministrul Sanatatii a anuntat chiar ca "parintii care refuza vaccinarea pot fi acuzati de rele tratamente aplicate minorului", infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 3 la 7 ani. Scolile pot suspenda de la cursuri, in cazul unei epidemii, copiii care nu sunt vaccinati si trebuie sa anunte lista copiilor care nu au beneficiat de vaccin catre Comisia Judeteana de Vaccinare.Proiectul legii vaccinarii, pus in dezbatere publica de catre Ministerul Sanatatii, prevede ca la inscrierea intr-o unitate de invatamant li se va cere parintilor sa ateste ca au realizat vaccinarea obligatorie a copilului printr-un document eliberat de medicul de familie sau de furnizorul de servicii medicale.
 
 
"Pentru garantarea dreptului la sanatate si la educatie al tuturor copiilor si tinerilor, la inscrierea acestora intr-o colectivitate de invatamant se solicita prezentarea adeverintei care atesta efectuarea vaccinarilor obligatorii eliberata de medicul de familie/furnizorul de servicii medicale de vaccinare", se arata in proiectului de lege.
 
Potrivit proiectului de lege, Ministerul Sanatatii nu isi propune sanctionarea parintilor care nu doresc sa-si vaccineze copiii, dar le cere sa fie foarte atenti la toate beneficiile imunizarii si la riscurile pe care nevaccinarea le implica.
 
Chiar daca parintii pot alege sa nu isi imunizeze copiii, pentru inscrierea la scoala sau gradinta, este necesar documentul care dovedeste vaccinarea.
 
"In vederea asigurarii dreptului la sanatate si la educatie a tuturor copiilor si tinerilor, garantate de stat, inscrierea acestora intr-o colectivitate de invatamant se va face numai dupa prezentarea documentelor care atesta efectuarea vaccinarilor obligatorii sau a unei scheme de recuperare pe care sa o realizeze in termen de un an", scrie in proiectul de lege anuntat.
 
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a prezentat, marti, proiectul legii vaccinarii si a precizat ca parintii sau tutorii care refuza vaccinarea copiilor o fac pe propria raspundere, iar a nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului.
 
"Ne dorim sa crestem acoperirea vaccinala pentru toate tipurile de vaccinuri incluse in programul national de vaccinare, in asa fel incat sa avem un statut imun pentru copii impotriva principalelor boli preventibile. Dorim sa stabilim o metodologie de achizitionare a vaccinurilor, astfel incat sa putem asigura un stoc de vaccinuri aferente cel putin egal cu necesarul anual, iar durata de valabilitate sa fie de cel putin 18 luni. 
 
Proiectul de lege spus dezbaterii publice nu contine, insa, un capitol de sanctiuni dar, asa cum stim, orice lege care dorim sa fie aplicata si care dorim sa aiba un rezultat final are nevoie de acest capitol de sanctiuni. Aceste sanctiuni vor aparea in lege urmare a dezbaterilor publice si urmare a dezbaterilor care vor avea loc la nivelul comisiilor de sanatate ale Senatului si Camerei Deputatilor si acest sanctiuni, practic, vor apare ca urmare a dezbaterilor publice", a explicat ministrul Sanatatii.
 
In plus, Florian Bodog a precizat ca parintii sau tutorii care vor refuza vaccinarea copilului pot fi acuzati de rele tratamente aplicate minorului, prevedere existenta si in prezent, dar care nu a fost aplicata niciodata.
 
Conform noului Cod Penal, fapta de rele rele tratamente aplicate minorului constituie punerea in primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului, de catre parinti sau de orice persoana in grija careia se afla minorul, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 3 la 7 ani.
 
Atentie: scolile vor fi obligate sa verifice care copii NU sunt vaccinati. 
 
Articolul 20 din Legea Vaccinarii precizeaza urmatoarele:
 
Art. 20.
Unitatile de invatamant au urmatoarele responsabilitati si obligatii:
 
(a) informarea obligatorie a copiilor cu privire la vaccinare, cu implicarea cadrelor medicale din unitatile de invatamant/directiile de sanatate publica, in cadrul unor activitati curriculare si extracuriculare, in cadrul unor discipline din planul de invatamant care permit abordarea acestui subiect (biologie/anatomie, cultura civica, educatie pentru sanatate, dirigentie)
 
(b) sa suspende participarea la cursuri a copiilor care nu sunt vaccinati, in perioada unei epidemii, in cazul in care Directia de Sanatate Publica judeteana sau a municipiului Bucuresti constata existenta epidemiei.
 
(c) Unitatea de invatamant are obligatia sa solicite adeverinta de vaccinare de la medicul de familie
 
(d) Unitatea de invatamant are obligatia sa anunte Comisia judeteana de vaccinare si a municipiului Bucuresti din cadrul directiei de sanatate publica judeteana si a municipiului Bucuresti privind copiii care nu au fost vaccinati conform calendarului national de vaccinare.
 
 
Asadar, scolile vor fi obligate sa urmareasca vaccinarea copiilor, sa tina evidenta copiilor nevacinati, ba chiar sa-i suspende de la cursuri in cazul unor epidemii.
 
Deocamdata, Legea Vaccinarii este un proiect pus in dezbatere publica. Urmeaza discutiile pe seama ei, apoi prezentarea in Parlament, votul in Parlament, cu sau fara modificari pe lege, si promulgarea de catre presedinte. Abia apoi poate fi aplicata. 

Ce parere aveti despre acesta lege? Va asteptam comentariile mai jos.

Va doriti sa incepeti perfect noul an scolar?

Agenda Cadrului Didactic - utila pentru dvs. sau CADOUL perfect pentru profesori


Veti fi incantat de agenda dvs., o veti arata cu mandrie colegilor sau o veti putea face cadou altor cadre didactice.

Ce este atat de special la aceasta agenda?

1. Structura ei. Este conceputa special pentru necesitatile unui cadru didactic, astfel incat sa va ajute eficient in planificarea activitatii si sa nu ratati cumva vreun moment profesional important. Gasiti aceasta structura detaliata mai jos.
 
2. Agenda este eleganta, atrage imediat atentia.
 
3. O inovatie simpatica: delimitarea celor 5 module de invatare ale anului scolar se face cu cate o caricatura savuroasa.

Va garantam ca nu va veti mai dezlipi de Agenda Cadrului Didactic pe parcursul anului scolar!

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

legea vaccinarii vaccinare obligatorie minor


x

Lasa un raspuns
Comentarii [11 comentarii]Adauga comentariul tau

06Mai.2017

Stefan Petrasu 06 Mai. 2017 22:10:59

Nu pun la andoialã competenþa ºi buna credinþã a celor care au elaborat legea dar, cred cã le-au scãpat cateva amãnunte:
- nu poþi ancadra toþi oamenii inclusiv copiii an acelaºi ºablon;
- diversitatea subiecþilor presupune chiar impune, admiterea excepþiilor;
- medicul de familie cunoaºte copilul ºi are pregãtirea necesarã pentru a aprecia raportul risc/beneficiu an cazul vaccinãrii;
- judecãtorul, chiar dacã este "doctor", este doctor an drept-va apela pentru clarificãri, tot la medic;
- neglijenþa sau reaua credinþã a unui pãrinte, sunt considerate implicite, an cazul refuzului unui vaccin dacã am anþeles greºit, cer scuze.
Vreau sã precizez cã nu sunt ampotriva vaccinãrii , dar susþin numai vaccinarea necesarã, justificatã, nu dictatã de considerente economice. Exemple:
a Un copil, vaccinat ROR, face la doi ani rujeolã, iar la trei ani rubeolã-forme grave. Se considerã cã a dobandit imunitate naturalã la cele douã boli.De ce mai este necesar vaccinul ROR, la 8 ani?
Cineva ar putea spune- virusul suferã mutaþii. De acord, dar an acest caz, periodic, ar trebui sã repetãm toþi, toate vaccinurile. sper sã nu le dau idei...
b Un copil este alergic la ou. Mediul de culturã pentru vaccin este pe bazã de proteine din ou.
Catã birocraþie vor avea de anvins pãrinþii, pentru a obþine acea negaþie?
Mã opresc aici, apreciind cã legea ar trebui reganditã de profesioniºti din sãnãtate, nu din M.S.
03Mai.2017

ElenaNicu 03 Mai. 2017 23:04:29

in Art. 12.
În activitatea de vaccinare au responsabilitãți și obligații:....si13 Pãrinții sau reprezentanții legali ai minorilor, precum și persoanele fizice cu varste mai mari de 18 ani, eligibile la vaccinare.DIN ACEST ARICOL 12 REZULTA CA VACCINAREA ESTE OBLIGATORIE SI PENTRU PERSOANELE CU VARSTA DE peste 18 ani nu doar pentru copii.Deci cat de mare e minciuna SAU MANIPULAREA.suntem deja sclavi?
03Mai.2017

Lupu Alina 03 Mai. 2017 12:57:18

In primul rand este un proiect de lege si nu o lege sant foarte importante diferentele...va rog sa scrieti un articol responsabil...
20Apr.2017

Maria 20 Apr. 2017 17:09:20

vaccinurile actuale sunt extrem de nocive pentru sanatatea copiilor iar daca dorim sa ne imunizam copii avem alternativa homeopata fara riscuri si foarte eficienta
18Apr.2017

Lupu Alina 18 Apr. 2017 19:14:07

Legea asta face parte din capitolul "Noi nu gandim noi muncim!"I-am platit degeaba pe ministri astia ..vreau o lege care sa-mi permita pe cine sa subventionez din impozitul pe venitul meu si pe cine nu..Prea multi banii munciti de mine ajung la tampiti!
18Apr.2017

Alina Lupu 18 Apr. 2017 19:09:25

Cata usurare !Mi-era frica ca nu primesc despagubiri!!Unii au impresia ca totul pe lumea asta se rezuma la banii!Citi banii valoreaza moartea copilului tau in caz de vaccin?? cati banii valoreaza durerea ca un copil sa iti ramana paralizat ,bolnav tarat prin spitale daca e vaccinat?
14Apr.2017

Gogu 14 Apr. 2017 14:06:26

Cum adica statul ma despagubeste? Statul sunt eu cel care plateste impozite. Sa ma despagubeasca cel care a hotarit ca este obligatoriu vaccinul. Ministrul si doctorul care hotaraste sa-l faca, ei trebuie sa ma despagubeasca. Lipsa si fuga de responsabilitate merge mina in mina cu coruptia.
12Apr.2017

Radu 12 Apr. 2017 21:29:34

Cititi constitutia, orice proces intestat statului roman in aceasta privinta va avea castig de cauza, multe drepturi sunt garantate de statul roman, va fi o lege necontitutionala
12Apr.2017

Adi 12 Apr. 2017 14:55:50

Oameni buni o campanie de informare corecta ar ridica suspiciuni chiar si celor ce si-au vaccinat copii.

Doar cititi prospectele la rubrica de contra indicatii si intrebativa cati dintre cei care si-au vaccinat copii au respectat macar ceea ce scrie negru pe alb in prospect si anume asigurarea faptului ca respectivul copil nu este alergic la una din substantele continute.
Cum poti sa stii daca esti alergic la una din aceste substante atat timp cat primul contact cu acestea il reprezinta vaccinul in sine

Spre exemplu extras din prospectul priorix sau vaccinul pentru ROR :

Priorix nu trebuie administrat dacã
 aþi avut vreodatã o reacþie alergicã la oricare dintre componentele vaccinului enumerate la
punctul 6. Simptomele unei reacþii alergice pot include erupþie pe piele ansoþitã de mancãrimi,
dificultãþi an respiraþie ºi umflarea feþei ºi a limbii.
 aþi avut vreodatã o reacþie alergicã la neomicinã un antibiotic. O dermatitã de contact erupþie
la nivelul pielii atunci cand aceasta este an contact direct cu alergeni cum este neomicina nu ar
trebui sã fie o problemã, dar mai antai vorbiþi cu medicul dumneavoastrã;
2
 aveþi o infecþie severã ansoþitã de febrã mare. În aceste cazuri, vaccinarea va fi amanatã panã
dupã recuperare. O infecþie minorã, cum este o rãcealã, nu ar trebui sã fie o problemã, dar mai
antai vorbiþi cu medicul dumneavoastrã;
 aveþi orice boalã cum ar fi Virusul Imunodeficienþei Umane HIV sau Sindromul Dobandit al
Imunodeficienþei SIDA sau luaþi orice medicament care vã slãbeºte sistemul imunitar. În
acest caz, administrarea vaccinului depinde de gradul dumneavoastrã de protecþie imunitarã.
 sunteþi gravidã. În plus, sarcina trebuie evitatã timp de o lunã dupã vaccinare.

Punctul 6
Ce conþine Priorix
Substanþele active sunt: virusuri vii, atenuate, rujeolic, urlian ºi rubeolic.
Celelalte componente ale vaccinului sunt:
Pulbere:aminoacizi, lactozã anhidrã, manitol, sorbitol
Solvent:apã pentru preparate injectabile

Extrans din prospectul Infarix:

4.4 Atenþionãri ºi precauþii speciale pentru utilizare
Vaccinarea trebuie precedatã de o anamnezã atentã �n special privind posibilele reacþii adverse �n urma unor vaccinãri anterioare ºi de un examen clinic.

Mai adaugam si amenintarea parintilor cu incadrare la rele tratamente aplicate minorile, + incalcarea drepturilor constitutionale si rezultatul il vedeti singuri si anume ca un ministre crede ca in pixul lui sta destinul a milioane de oameni.

Asa sa fie oare
12Apr.2017

Oana 12 Apr. 2017 11:03:37

Cine imi garanteaza efectele vaccinului si cine isi asuma efectele secundare? "Despagubiri" - poate statul sa ma despagubeasca de pierderea sanatatii??!!! Este un abuz!!! Unde este democratia pe care o invoca pe toate drumurile?
12Apr.2017

Ana 12 Apr. 2017 10:53:15

NU sunt de acord!! Cine alege ce vaccin e bun pentru copilul meu? Cum isi permite statul sa spuna ca imi ofera "despagubiri" daca se intampla ceva? Cum ramane cu invatamantul obligatoriu? Cum ramane cu adultii nevaccinati? E o prostie maxima!!
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x