Cu atat mai mult cu cat, trecerea de la ciclul primar la cel gimnazial nu este atat de indepartata precum pare, iar imbogatirea vocabularului si a culturii generale este o necesitate.
Lectura suplimentara duce la imbunatatirea semnificativa a vietii si aduce numeroase avantaje cititorilor: dezvoltarea capacitatilor mentale, a gandirii critice si argumentative, a imaginatiei si creativitatii. De asemenea, ajuta si in dezvoltarea emotionala, imbogatirea vocabularului, dezvoltarea relatiilor sociale si cresterea increderii in sine.
Copiii trebuie sa descopere farmecul lecturii si nu sa o considere o obligatie. Trebuie sa citeasca din pasiune, sa isi descopere personajele preferate si sa intre in lumea lor de basm.
Va prezentam cele 10 carti pe care trebuie sa le citeasca orice elev de clasa a IV-a:
1. Viorica Huber – Cum si-a facut Pamantul o plapuma;
2. Mihai Beniuc – Dreapta judecata a imparatului;
3. Petru Demetru Popescu – Mandricel;
4. Emil Garleanu – Din lumea celor care nu cuvanta;
5. Marin Sorescu – Delta Dunarii;
6. Ion Al. Bratescu-Voinesti – Cea dintai durere;
7. Petre Dulfu – Ispravile lui Pacala;
8. Mihail Sadoveanu – Aventurile sahului;
9. Ion Slavici – Pacala in satul lui;
10. Mihail Sadoveanu – Dumbrava minunata;- Un om nacajit
Grigorescu 08 Nov. 2014 11:30:57
Ati citit vreodata "Grivei" de Emil Garleanu? Dupa ce o veti citi veti intelege de ce eu i-am interzis copilului meu sa o citeasca, desi o primise ca recomandare de lectura suplimentara. Foarte multe dintre lecturile de mai sus se incadreaza in aceeasi categorie. Ar fi mai potrivite pentru adulti, nu pentru copii.