In educatie numarul de posturi disponibile va creste cu 20,4%, in sectorul public.
Servicile administrative, artele si recreerea, sectorul de furnizare a energiei si serviciile administrative - acestea ar fi domeniile cu cele mai mari cresteri.
Totusi, Romania este intr-o continua scadere a numarului de salariati de la inceputul secolului incoace.
Exista tot mai mult oameni in intervalul de varsta 15-64 care nu lucreaza, multi care se ocupa inca cu agricultura de subzistenta. Mai mult, fenomenul migratiei fortei de munca (mai amplu decat oriunde in Europa), a dus la o pierdere a capitalului uman, mentioneaza studiul.
Fiecare domeniu are parte de o prognoza separata, detaliata in comparatie cu prognoza angajarilor din Uniunea Europeana.
In sectorul constructiilor, angajarile vor fi in declin pana in 2030, cel putin in comparatie cu ce se va intampla in Uniunea Europeana.
Profesionistii din educatie vor fi, se pare, la mare cautare, dupa cum arata datele SkillsPanorama. Pe langa profesori, este vorba si despre cercetatori, experti in educatie si autori de manuale si curricule.
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
Nicolae Capatana 23 Oct. 2018 08:20:57
De unde au fost scoase datele pentru articol, inclusiv comparatiile cu UE;Cu expresii de forma "Profesionistii din educatie vor fi, se pare, la mare cautare...", ce credibilitate are articolul??? Avem noi un proiect de dezvoltare a tarii macar pe termen mediu? Avem doctrine si strategii??? Restul sunt "baliverne"!!! In 1970 cand americanii mai erau in razboi in Vietnam si nu stiau cum vor finaliza au fost nevoiti sa apeleze la ajutorul Romaniei ca sa iasa cu "fata curata" ei se ocupau deja cu elaborarea doctrinei militare pentru anul 2000. Alvin Tofler - "Power Shift" 1996