Pentru a se concentra mai usor la ore, pentru a retine mai multe informatii si pentru a gandi mai rapid, alimentatia copiilor joaca un rol important si trebuie sa fie aleasa cu grija.
Nutritionistii avertizeaza ca alimentele grele, care contin grasimi si au un continut ridicat de carbohidrati, reprezinta adevarate piedici pentru capacitatea tinerilor de concentrare, atentie si intelegere, de aceea, recomanda sa fie evitate in perioadele incarcate dinaintea testarilor si examenelor.
Iata 5 alimente care ii ajuta pe elevi sa invete mai usor:
Spanac si broccoli
Aceste legume, bogate in vitamina E, ajuta la imbunatatirea activitatii cognitive si la refacerea tesutului cerebral. De asemenea, dopamina, substanta eliberata de vitamina E, ghideaza fluxul de informatii din creier.
Avocado
Grasimile mononesaturate ale fructelor de avocado reprezinta o sursa bogata de sanatate pentru sistemul cardio-vascular, care faciliteaza transportul oxigenului catre celulele cerebrale, imbunatatind memoria si mentinand ridicata capacitatea de concentrare a celor mici.
Nucile
Nucile au un continut ridicat de vitamina E, care corespunde cu un declin cognitiv mai mic odata cu inaintarea in varsta si imbunatatesc considerabil memoria. Nucile, alaturi de alune de padure, fistic, alune sau seminte de floarea soarelui, trebuie consumate in stare cruda si nesarate, pentru a beneficia de toate proprietatile lor nutritionale. Nucile, care au si forma de creier, reprezinta cel mai bun tratament pentru acesta, imbunatatesc capacitatile cognitive si apara celulele nervoase de radicalii liberi.
Fructele de padure
Fructele de padure contin o cantitate insemnata de antioxidanti, care ajuta la inlaturarea stresului si la sporirea capacitatii de concentrare si invatare si combat pierderile de memorie pe termen scurt.
Rosiile
Rosiile ajuta in procesul de protectie a celulelor nervoase prevenind dementa si Alzheimer-ul si sunt benefice memoriei copiilor.