Programul ofera celor 30 de participanti din 18 tari (Belgia, Bulgaria, China, Coreea, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Pakistan, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, SUA, Ucraina) modalitati variate de cunoastere a limbii romane, culturii si civilizatiei romanesti.
Acesta cuprinde: cursurile intensive de limba romana, concepute dintr-o perspectiva comunicationala, atelierele de lucru pe teme variate (traditii si obiceiuri romanesti, intelegerea textului oral - intensiv pentru avansati, teatru) si conferintele pe teme de cultura si civilizatie romanesca. La finalul acestor cursuri, participantii vor sustine un examen de atestare a cunostintelor de limba romana in conformitate cu Pasaportul Lingvistic European.
Programul ofera celor 30 de participanti din 18 tari (Belgia, Bulgaria, China, Coreea, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Pakistan, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, SUA, Ucraina) modalitati variate de cunoastere a limbii romane, culturii si civilizatiei romanesti. Acesta cuprinde: cursurile intensive de limba romana, concepute dintr-o perspectiva comunicationala, atelierele de lucru pe teme variate (traditii si obiceiuri romanesti, intelegerea textului oral - intensiv pentru avansati, teatru) si conferintele pe teme de cultura si civilizatie romanesca. La finalul acestor cursuri, participantii vor sustine un examen de atestare a cunostintelor de limba romana in conformitate cu Pasaportul Lingvistic European.
Cursurile de limba romana si conferintele sunt tinute de profesori ai Universitatii din Bucuresti, specialisti in lingvistica, literatura si comunicare, cu o bogata experienta in predarea si testarea LRS (limba romana ca limba straina), atat in tara, cat si in strainatate, in cadrul lectoratelor Romaniei din marile universitati europene.
Programul Cursurilor de vara din acest an aniversar, editia a LV-a, cuprinde vizite la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, turul Bucurestiului si al imprejurimilor - Palatul Mogosoaia, Muzeul Satului, excursii la Sinaia - Castelul Peles - Brasov, in zona viticola a Prahovei, precum si proiectii de filme romanesti si un concert la Ateneul Roman in stagiune estivala.
Organizate de Universitatea din Bucuresti, cursurile de vara si-au castigat un binemeritat renume prin participarea a peste 5000 de cursanti, a numeroase cadre didactice universitare din tara si din strainatate, precum si a unor distinsi academicieni, oameni de cultura, artisti, avand ca principal scop cunoasterea limbii si a culturii romanesti.