A VI-a editie a Scolii de Vara "Informatica la Castel" este organizata de Universitatea de Vest "Vasile Goldis" su sunt asteptati elevi, studenti si cadre didactice din Romania si Rusia, pentru a afla cele mai noi oportunitati educationale.
Razvan Diaconescu, sef de lucrari la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, a subliniat:
“Voi avea doua prezentari: una se refera la platforma on-line pe care o folosim in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti pentru publicarea cursurilor, fiind o platforma deschisa, in cadrul careia avem publicate cursurile pe care le folosim in cadrul facultatii si pe care apoi le pot folosi si persoane din exterior”.
“Cea de-a doua prezentare se refera la o initiativa pe care am pornit-o in ideea de a introduce informatica si programarea la elevii din ciclul primar si gimnazial. Initiativa a pornit la Bucuresti, unde in momentul de fata avand aproximativ 50-60 de copii pe care ii instruim, folosind programe specifice, dedicate copiilor. Speram sa continuam la alte scoli de vara, olimpiade, concursuri privind info-educatia si alte manifestari de genul acesta. In ceea ce priveste acest eveniment, ma aflu aici pentru a treia oara si vin de fiecare data cu placere. Am devenit prieten cu cei care prezinta, cu profesorii, cu cei din mediul preuniversitar, universitar, dar si cu reprezentantii companiilor. Este un mediu foarte placut”.
La eveniment participa si Razvan Sandu, de la firma Zando Computers din Bucuresti.
“Scoala de vara este o ocazie pentru noi sa incercam sa familiarizam cat mai multi dintre elevi si profesori, care doresc sa-si sporeasca cunostintele in aceasta zona, cu sistemele de operare libere. In acest sens avem multe ateliere pentru manuale electronice, fiind un subiect la zi, instalari de sisteme de operare. Punem foarte mare accent pe libertatea software-ului, pe ideea de a folosi si a aduce in Romania sisteme de operare care sunt sub licenta deschisa, care pot fi copiate si raspandite in mod legal”.
Conf. univ. dr. Antonela Naaji, din cadrul Universitatii de Vest vasile Goldis, a declarat:
“Si de aceasta data, avem un numar mare de participanti din intreaga tara si din strainatate, anul acesta cea mai mare delegatie fiind din Rusia. Scopul acestei Scoli de vara este promovarea mediului virtual de instruite, a invatamantului on-line, in general si a utilizarii platformelor educationale deschise. Asa cum ne-am obisnuit, scoala de vara este o reuniune a cadrelor didactice din domeniul universitar, preuniversitar, al studentilor si elevilor. Poate ca va mira faptul ca avem si elevi la aceasta scoala de vara, care este la un nivel destul de inalt, dar dupa cum stie, tara noastra are foarte multi elevi pasionati, iar informatica nu tine de varsta, ci de pasiune. De asemenea, ceea ce ne caracterizeaza, in mod deosebit este faptul ca reunim in aceasta Scoala de vara nu numai persoane din mediul academic si preuniversitar, dar si din partea de profesionisti IT, care lucreaza in companii de specialitate si care ne sprijina in orice demers”.