Camera scolarului - cum amenajezi camera copilului tau

De Portal Invatamant
la 24 Iun. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Camera scolarului - cum amenajezi camera copilului tau24Iun.2021

Amenajarea camerei unui copil nu este intotdeauna o sarcina usoara, avand in vedere nevoile si necesitatile sale la varste diferite. Atunci cand este scolar, in mod special, accentul in amenajare trebuie pus pe activitatile principale din aceasta perioada, cele legate de studiu, fara a pierde insa din vedere nevoile sale de recreere sau de odihna.

Iata cateva sfaturi practice, care te vor ajuta sa amenajezi camera copilului tau scolar in functie de varsta si necesitatile sale din aceasta perioada. 

Amenajeaza in camera scolarului zone distincte pentru fiecare activitate.

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand te ocupi de amenajarea camerei unui copil scolar este cel care tine de organizarea spatiului. In acest sens, trebuie sa creezi zone distincte, delimitate clar, pentru fiecare din activitatile sale principale din aceasta perioada: studiu, somn si recreere. Alegerea pieselor principale de mobilier din camera unui copil scolar, dar si configurarea lor, trebuie sa se concentreze in jurul acestor necesitati principale. 

 

Un birou sau o masa pentru teme sunt esențiale pentru copilul tau scolar, deoarece in acest fel el se va obisnui cu disciplina ce deriva din atmosfera de lucru. Alege un birou sau o masa de lucru cu linii simple, care nu incarca excesiv camera si unde cel mic poate pastra curatenia cu usurinta. Nu uita nici de un scaun de birou de calitate. Este important ca acesta sa fie ales cu atentie, deoarece trebuie sa asigure copilului o pozitie corectă a coloanei vertebrale in timpul petrecut la birou, mai ales ca el se afla intr-o perioada de crestere.

 

In zona destinata relaxarii poti amplasa un mic fotoliu, langa biblioteca sau etajerele cu cartile sau diplomele sale. Pentru odihna, alege un pat cu spatiu de depozitare dedesubt, pentru a ajuta copilul sa organizeze eficient lucrurile din camera sa. 

 

Daca juniorul tau este mai sociabil si are multi prieteni, va aprecia cu siguranta daca vei alege dintr-unul din modelele de canapele extensibile cu 3 locuri in camera sa. Impreuna cu prietenii sai, se vor bucura cu totii de spatiul ramas liber in camera, pentru joaca sau activitatile preferate. 

Alege cromatica in camera in functie de varsta si preferintele copilului.

Atunci cand amenajezi camera unui copil, va trebui sa tii cont si de preferintele sale de culoare. In general, fetele prefera un decor simplu, discret, in care predomina culorile pastelate sau decoratiunile simpatice, iar baietii culori mai tari si decoratiuni mai indraznete. La o anumita varsta baietii pot prefera chiar un cadru de pat sub forma unei masini, in nuante tari de albastru sau rosu.

 

Pentru a crea atmosfera potrivită in camera unui copil trebuie sa mergi pe o varianta de maxim 3 culori diferite. Foloseste in mod echilibrat mixul dorit de culori si accente, in asa fel incat sa obtii ambientul potrivit din punct de vedere cromatic. De exemplu, poti utiliza nuante deschise de alb sau crem pentru pereți, si apoi sa adaugi accente de culoare mai tari pentru accesorii. 

 

Tonurile prea inchise, de exemplu negru sau maro inchis, nu sunt recomandate pentru camerele de copii, deoarece pot cauza iritare sau lipsa de atentie. In schimb, nuantele deschise de albastru sau verde sunt folosite des datorita efectului lor calmant si relaxant. Aceste culori cresc capacitatea de concentrare, fiind potrivite pentru camere de studiu. 

 

Atentie, insa, s-ar putea ca un decor monoton sa nu fie neaparat pe placul celui mic. In acest caz, poti sa ”rupi” monotonia cu accesorii atent alese, care creeaza accente de culoare: un tablou vesel pe perete, un lampadar colorat sau un covor cu un design haios. 

Creeaza un ambient organizat si aerisit.

Inainte de a începe amenajarea propriu-zisă, trebuie sa te decizi asupra obiectelor pe care le vei amplasa in camera copilului tau, astfel incat in final aceasta sa nu fie prea aglomerata. Intr-un spatiu mai aerisit, unui copil scolar ii va fi mai usor sa se concentreze pe activitatile de zi cu zi pe care le are de facut.

 

Mobileaza camera copilului tau cu piesele de mobilier si accesoriile strict necesare, alese pe gustul sau, si nu aglomera in mod excesiv camera. Deasupra unui dulap sau sifonier de haine, un obiect de mobilier absolut necesar, poți aseza cutii de depozitare, pentru obiectele care se vor aduna, in timp, in camera celui mic. 

 

In plus, copilul va achizitiona, in timp, si cateva obiecte preferate sau carti pe care le-a citit cu placere. Nu uita deci nici de o biblioteca sau etajera, mai ales ca pe aceste spatii special amenajate ii poti expune si trofeele, figurinele sau diplomele primite. Obiectele de papetarie, gadgeturile, cablurile sau alte lucruri mici, folosite in mod curent, pot fi depozitate în cutii speciale. 

 

Camera unui copil scolar sau a unui adolescent reprezinta un ambient care ii pune in evidenta preferintele si pasiunile de la aceasta varsta, si unde el se regaseste cu placere. Tine cont de toate acestea în amenajare, dar nu pierde din vedere nici aspectele practice si creeaza cadrul perfect pentru camera copilului tau scolar, cu piese de mobilier si decoratiuni de pe motorul de cautare https://favi.ro/


 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce MODIFICARI avem la Romana si Matematica pentru clasele V-VIII?

Clasele V-VIII din viata copilului necesita un efort de adaptare si de invatare constanta.

Programa scolara este destul de greoaie. Nu pierdeti din vedere:
  • Rezumatele textelor studiate
  • Teste rezolvate de matematica
  • Gramatica - Fise de lucru rezolvate

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

canapeaimobiliarecamera copiluluiamenajariorganizare


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//