"In sistemul de invatamant am avut in urma cu mai mult de 10 ani un proiect "Educatia pentru sanatate". Am considerat ca este un proiect foarte important pentru sistemul de invatamant. S-a incheiat proiectul si s-a finalizat prin manuale care sunt dedicate pe etape de varsta. Probabil ca si aici (in domeniul educatiei financiare n.r.) lectiile ar trebui sa fie gradual gandite in asa fel incat in functie de varsta elevul sa primeasca mai multe elemente pe aceasta tema sau mai putin", a declarat Ecaterina Andronescu.
Astfel, un copil trebuie educat de mic sa inteleaga ce inseamna valoarea banului, a subliniat Andronescu.
"Un parinte trebuie sa isi educe copilul de mic, si scoala trebuie sa faca in egala masura, in legatura cu resursele de care dispune o familie in raport cu dorintele pe care de multe ori le exprima un copil. Sa nu ne imaginam ca nu stiu ce formule trebuie sa fie prezentate celor din ciclul primar, dar eu cred ca trebuie sa inteleaga si ei (copiii n.r.) ca atunci cand iesi dintr-o camera trebuie sa stingi lumina, daca nu-ti mai foloseste, pentru ca te costa mai mult atunci cand lasi robinetul sa curga.
Trebuie sa-l opresti cand nu-ti mai este util pentru ca altfel te costa mai mult si costurile acestea inseamna mai putine jucarii. Intuitiv, am mers, sa spunem la elementele care pot sa fie transferate sub forma de educatie financiara, sa inteleaga ce inseamna banul, ce inseamna valoarea lui, si ce inseamna banul in viata familiei din care copilul face parte", a mai spus senatorul.